Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Movie and music - filmajánló műsor
32
hallgató

szakvezetők kinevezése a 2016-os riói nyári játékokra

- 2013. május 9. 14:31 - 2081 megtekintés

kép

A magyar csapat a londoni nyári paralimpián minden előzetes várakozást felülmúlva szerepelt, két aranyérem mellett hat-hat ezüst- és bronzérmet is szerzett. A fantasztikus siker a sportolók és edzőik áldozatos munkája mellett annak a szakmai programnak is köszönhető, amely meghatározta a munkát a 2008-as pekingi játékok után a londoni paralimpiáig.

A sportági szövetségek és az MPB ezúttal is elkészítették a Rióig érvényes programot, kijelölték azt az utat, melyet végig kell járni a sikerek megismétléséhez, vagy esetleg a felülmúlásukhoz.
Elsődleges cél a résztvevő sportolók számának növelése, Pekingben és Londonban is 33-33 magyar versenyző vett részt. Szintén kiemelt jelentőségű a csapatsportágak kérdése, utoljára 2004-ben Athénben a férfi csörgőlabda-válogatott szerzett kvótát a csapatok közül, Rióban ismét ott kell lennie legalább egy válogatottnak, erre csörgőlabda mellett ülőröplabdában lehet reális esély.
A világ élvonalába tartozó magyar sportolók a külföldi vetélytársakhoz képest szerényebb körülmények között készülnek, kevesebb felkészülési versenyen tudnak részt venni, anyagi támogatásuk sem hasonlítható össze a riválisokéval. A Magyar Paralimpiai Bizottság mindent megtesz azért, hogy a különbség ezen a téren is csökkenjen, minden paralimpiai részvételre esélyes magyar versenyzőnek legyen lehetősége edzőtáborokban, felkészülési versenyeken részt venni a nagy világversenyek előtt. Az MPB nagy örömmel tapasztalta, hogy ebben a törekvésében nem marad magára, hiszen az Emberi Erőforrások Minisztériuma előterjesztése alapján a kormány 50 millió forint rendkívüli támogatást nyújt az MPB működésére és a szakmai programok végrehajtására, amire korábban nem volt példa.
A felkészülési körülmények mellett ugyanilyen fontos a sportolók anyagi támogatásának, a Gerevich-ösztöndíjnak a megnyugtató megoldása. A parasportolók esetében a keretösszeg 2004 óta nem változott, a versenyzők többsége a mai napig havi 20-50 ezer forint közötti összeget kap, amely mellett lehetetlen kizárólag az edzésekre, a felkészülésre koncentrálni. Amatőr magyarok állják a versenyt a külföldi profikkal szemben, a riválisok kizárólag a sportolásból élnek és számukra adottak a megfelelő szakmai körülmények. Az MPB a témában folyamatosan zajló egyeztetések során érzi a szándékot ennek a kérdésnek a megoldására is, és biztos benne, hogy az EMMI és a Magyar Olimpiai Bizottság közreműködésével a paralimpiai részvételre esélyes sportolóink ösztöndíj-támogatását is sikerül megnyugtatóan rendezni.

A Hobby Rádióval közölte Bernau Péter MPB sajtófőnöke.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


* három = 21

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 29. szerda, Péter, Pál napja van.
Az év 26. hete és 180. napja.
Holnap Pál napja lesz.

1873. Deák Ferenc utolsó parlamenti beszéde az egyház és az állam közti jogviszonyról. Szívbaja mindinkább súlyosbodván, nem volt többé képes a törvényhozás termében felszólalni, később már az üléseket sem látogatta. Halála e beszéd után 2 év 7 hónap múlva következett be.


1964. Megindul a menetrendszerű autóbusz-forgalom Magyarország és Csehszlovákia között.


Arany János: A fülemile

"...Péter és Pál /tudjuk/ nyárban
Összeférnek a naptárban,
Könnyű nekik ott szerényen
megárulni egy gyékényen;
Hanem a mi Péter-Pálunk
Háza körül mást találunk:
Zenebonát, örök patvart,
Majd felfordítják az udvart;
Rossz szomszédság: török átok,
S ők nemigen jó barátok..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


három szorozva hét = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com