Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Névnap köszöntő -
31
hallgató

Számos újdonsággal érkezik a JAWS for Windows 2018 magyar változata

- 2018. május 29. 15:00 - 1022 megtekintés

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány a mai napon jelentette be, hogy elérhetővé vált a JAWS 2018 honosított verziója. A sok új funkció mellett ez a változat már teljes mértékben kompatibilis az aktuális Windows 10 rendszerrel, ami azt jelenti, hogy a JAWS az ún. tavaszi alkotói frissítéssel is gond nélkül együttműködik. A legrégebbi támogatott rendszer a Windows 7, a korábbi Microsoft Office programcsomagokhoz hasonlóan a 2016-os verzió is jól támogatott.

Az internetböngészés terén jó hír, hogy a JAWS immáron négy web böngészőprogrammal működik együtt, a hagyományosan jól kezelhető Internet Explorer mellett használhatóvá vált a Microsoft Edge is. A Mozilla Firefox-ot használók örömére szolgál, hogy a böngésző új generációs verziói is elérhetők a képernyőolvasóval, jelentős mértékben fejlődött továbbá a Google Chrome használhatósága is. A JAWS mostantól lehetőséget kínál arra is, hogy a korábbi, 17.0 verzióból átemeljük a már meglévő beállításainkat. Ezen túl egy teljesen újratervezett import és export funkcionalitást nyújt, amely minden személyre szabott beállítás átvitelére kiterjed. A felhasználók igénye volt, hogy az egérmutató alatti képernyőterület is legyen felolvastatható. Mostantól ez a szolgáltatás is rendelkezésre áll, sőt a JAWS változtatható egységekben képes ezt nyújtani. Az OCR szolgáltatás is jelentősen továbbfejlődött, ennek köszönhetően már nem csak PDF dokumentumon, hanem tetszőleges képfájlon végezhető optikai karakterfelismertetés. A legtöbb elterjedt képformátum támogatott. A JAWS különleges szolgáltatása, hogy a számítógéphez csatlakoztatott lapolvasó készülékről is végeztethető beolvastatás és azonnali szövegfelismertetés. Ez számos esetben kiválthatja egy optikai karakterfelismerő szoftver beszerzését. Mostantól arra is van mód, hogy a JAWS futása során elsötétítsük a képernyőt. Ekkor a monitoron megjelenített tartalomból semmi sem látszódik, ám a program ugyanúgy működik tovább, mint előtte, ezáltal biztonságosabban kezelhetőek a bizalmas információk. Az elérhető beszédszintetizátorok köre is bővült. Egyrészről támogatottá váltak az újabb, 2. generációs Vocalizer Expressive hangok, másrészről használható a Windows 10-ben található, Szabolcs fantázianevű OneCore magyar nyelvű hang is. Természetesen a felhasználók körében legkedveltebb Profivox maradt továbbra is az alapértelmezett beszédszintetizátor program. A JAWS for Windows 2018 képernyőolvasó program újdonságairól részletesebben a termék magyar nyelvű weboldalán olvashatnak az érdeklődők: http://www.infoalap.hu/JAWS

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


1 * = három

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 29. szerda, Péter, Pál napja van.
Az év 26. hete és 180. napja.
Holnap Pál napja lesz.

1873. Deák Ferenc utolsó parlamenti beszéde az egyház és az állam közti jogviszonyról. Szívbaja mindinkább súlyosbodván, nem volt többé képes a törvényhozás termében felszólalni, később már az üléseket sem látogatta. Halála e beszéd után 2 év 7 hónap múlva következett be.


1964. Megindul a menetrendszerű autóbusz-forgalom Magyarország és Csehszlovákia között.


Arany János: A fülemile

"...Péter és Pál /tudjuk/ nyárban
Összeférnek a naptárban,
Könnyű nekik ott szerényen
megárulni egy gyékényen;
Hanem a mi Péter-Pálunk
Háza körül mást találunk:
Zenebonát, örök patvart,
Majd felfordítják az udvart;
Rossz szomszédság: török átok,
S ők nemigen jó barátok..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


öt mínusz három = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com