Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Reklám -
51
hallgató

Számos újdonsággal érkezik a JAWS for Windows 2018 magyar változata

- 2018. május 29. 15:00 - 1288 megtekintés

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány a mai napon jelentette be, hogy elérhetővé vált a JAWS 2018 honosított verziója. A sok új funkció mellett ez a változat már teljes mértékben kompatibilis az aktuális Windows 10 rendszerrel, ami azt jelenti, hogy a JAWS az ún. tavaszi alkotói frissítéssel is gond nélkül együttműködik. A legrégebbi támogatott rendszer a Windows 7, a korábbi Microsoft Office programcsomagokhoz hasonlóan a 2016-os verzió is jól támogatott.

Az internetböngészés terén jó hír, hogy a JAWS immáron négy web böngészőprogrammal működik együtt, a hagyományosan jól kezelhető Internet Explorer mellett használhatóvá vált a Microsoft Edge is. A Mozilla Firefox-ot használók örömére szolgál, hogy a böngésző új generációs verziói is elérhetők a képernyőolvasóval, jelentős mértékben fejlődött továbbá a Google Chrome használhatósága is. A JAWS mostantól lehetőséget kínál arra is, hogy a korábbi, 17.0 verzióból átemeljük a már meglévő beállításainkat. Ezen túl egy teljesen újratervezett import és export funkcionalitást nyújt, amely minden személyre szabott beállítás átvitelére kiterjed. A felhasználók igénye volt, hogy az egérmutató alatti képernyőterület is legyen felolvastatható. Mostantól ez a szolgáltatás is rendelkezésre áll, sőt a JAWS változtatható egységekben képes ezt nyújtani. Az OCR szolgáltatás is jelentősen továbbfejlődött, ennek köszönhetően már nem csak PDF dokumentumon, hanem tetszőleges képfájlon végezhető optikai karakterfelismertetés. A legtöbb elterjedt képformátum támogatott. A JAWS különleges szolgáltatása, hogy a számítógéphez csatlakoztatott lapolvasó készülékről is végeztethető beolvastatás és azonnali szövegfelismertetés. Ez számos esetben kiválthatja egy optikai karakterfelismerő szoftver beszerzését. Mostantól arra is van mód, hogy a JAWS futása során elsötétítsük a képernyőt. Ekkor a monitoron megjelenített tartalomból semmi sem látszódik, ám a program ugyanúgy működik tovább, mint előtte, ezáltal biztonságosabban kezelhetőek a bizalmas információk. Az elérhető beszédszintetizátorok köre is bővült. Egyrészről támogatottá váltak az újabb, 2. generációs Vocalizer Expressive hangok, másrészről használható a Windows 10-ben található, Szabolcs fantázianevű OneCore magyar nyelvű hang is. Természetesen a felhasználók körében legkedveltebb Profivox maradt továbbra is az alapértelmezett beszédszintetizátor program. A JAWS for Windows 2018 képernyőolvasó program újdonságairól részletesebben a termék magyar nyelvű weboldalán olvashatnak az érdeklődők: http://www.infoalap.hu/JAWS

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


* öt = 10

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. június 2. péntek, Kármen, Anita napja van.
Az év 22. hete és 153. napja.
Holnap Klotild napja lesz.

1247. IV. Béla a János-vitézeknek adományozta a szörényi földet és Kúnországot, azaz: Moldvát, és Havasalföldet az Olt folyóig, következő föltételek alatt: az elpusztult birtokot kötelesek külföldről népesíteni.


1753. A Hódmezővásárhelyen kirobbant fegyveres felkelést a megyei hatóságok katonasággal elnyomják.


Radnóti Miklós: Június

Nézz csak körül, most dél van és csodát látsz,
az ég derűs, nincs homlokán redő,
utak mentén virágzik mind az ákác,
a csermelynek arany taréja nő
s a fényes levegőbe villogó
jeleket ír egy lustán hősködő
gyémántos testű nagy szitakötő.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


négy mínusz öt = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 317

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com