Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


M*vészarcok - Anonymous m*sora
58
hallgató

Szemléletformálás Debrecenben és környékén – oktatási intézményekben, pedagógusok részére

- 2024. július 4. 8:26 - 185 megtekintés

Információink 70 %-át a szemünk segítségével, azon keresztül szerezzük be. A látás elvesztése jelentősen megnehezíti ugyan az integrációt vizualitásra épülő világunkba, de korántsem teszi lehetetlenné.

A szervezet célja egy olyan program létrehozása, melyben a résztvevők saját élményt szerezhetnek a látás hiányáról, szembesülhetnek a látássérült személyekkel kapcsolatos személyes meggyőződéseikkel, téves vélekedéseikkel, megismerkedhetnek a vak és gyengénlátó emberek önálló életvitelét segítő eszközökkel, így a látássérült emberekkel kapcsolatos tájékozottságuk is bővül. Programjukban azt kívánják bemutatni, mennyire szűk mezsgye választja el a “látókat” a látássérültektől. Segítséget kívánnak adni annak megértéséhez, hogy a fogyatékosság is egy probléma, aminek hordozása nem teszi mássá viselőjét. Ember marad, aki tud küzdeni, alkalmazkodni, örülni és sírni, mint bárki, aki kevésbé látható problémával teszi ugyanezt.

A közoktatásban még mindig nem tipikus jelenség a fogyatékossággal élő tanulók integrációja, a tananyagban még mindig nem jelenik meg a sokféleség tisztelete, a fogyatékosságok megismerése és elfogadása. Az iskolák és a pedagógusok ugyanakkor egyre nagyobb igényt mutatnak a gyerekek toleranciáját, empátiáját és ismereteit gyarapító tanórai és szabadidős foglalkozások iránt.

A program célja a pedagógusok toleranciájának, empátiájának, a fogyatékossággal élő emberekkel kapcsolatos tudásának, tájékozottságának növelése, a látássérült emberek problémáinak, igényeinek, a segítés helyes módjainak megismertetése. Távlati cél, hogy a pedagógusok a foglalkozások után nyitottabban forduljanak a fogyatékossággal élő tanulók felé, az ép látású tanulók részére megfelelő információkat tudjanak átadni a látássérült személyekről.
Konkrét cél olyan alapvető ismeretek és készségek átadása, fejlesztése, hogy pl. hogyan segítsenek egy látássérült, vakvezetőkutyával vagy fehérbottal közlekedő személynek, milyen kifejezéseket használjanak a fogyatékosságok megjelölésére, hogyan írnak-olvasnak a vak és gyengénlátó emberek, mely érzékszerveikre támaszkodhatnak a látás hiányában, stb.

A Látássérültek Észak-alföldi Regionális Egyesülete (LÉARE) a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségével (MVGYOSZ) együttműködve valósítja meg A jövő megoldásai című pályázati projektet, melynek célja a látássérült fiatalok pályakezdésének támogatása.

A magyarországi McDonald’s a vállalati fenntarthatósági stratégiája részeként, az ország egyik legnagyobb, pályakezdőket és diákokat foglalkoztató munkaadójaként hátrányos helyzetű fiatalok munkaerőpiacra történő belépésének elősegítését – elhelyezkedési esélyeiket vagy akár saját vállalkozás indítását segítő készségek fejlesztését – támogatja, a „McDonald’s a pályakezdők foglalkoztatásáért” elnevezésű program keretében. A McDonald’s a programot a United Way Magyarország országos civil szervezettel, mint szakmai partnerrel valósítja meg.

További információ és jelentkezés: Bora Sándor LÉARE elnöknél a 06 70 310 4923-as telefonszámon, vagy az info.leare@gmail.com e-mail címen.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


* hét = 49

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: - Műsorvezetők: Haddad Henrik és Ricky
  A Magyar Médiaválogatott 2004-ben jött létre ismert emberek, zenészek, színészek, média személyiségek, sportolók részvételével. A válogatott tagjai évente 50-80 rendezvényen vesznek részt, és jelenlétük garancia a jó hangulatra. Nem csak sportolnak, de bármilyen eseményen szívesen vállalnak tevékeny részvételt: disznót vágnak, kolbászt töltenek, rekordokat állítanak fel és színpadi produkciókkal szórakoztatnak. A Médiaválogatott Sztártitkok Havi műsorunkban olyan sztárok vallanak titkaikról, mint pl. Tihanyi Tóth Csaba, Cozombolis, Ya Ou, Beleznay Endre, Sipos Tomi, Raul, Kefir, Palcsó Tomi, Békefi Viki, Vajtó Lajos, Fésűs Nelly, Lányi Lala, Szolnoki Peti, stb... A műsor részben napi aktualitás, részben pedig egy kicsit sport, egy kicsit magánélet, egy kicsit bulvár. Műsorvezetőnk Haddad Henrik és Ricky.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 16:00: - Anonymous műsora
  Műsorunk az egyetemes és magyar színművészet jelentős személyiségeinek pályáját szeretné bemutatni. Ahol hozzáférhető riportok, esetleg kortársak nyilatkozatai, emlékiratok, hangfelvételek elérhetők ,ezeket is bemutatjuk . Nyílván ,mint minden ilyen műsor esetében, a teljességre csak törekedni tudunk, hiszen még közeli barátainkat sem ismerhetjük meg teljesen,egy régebben elhunyt legendás művész estében ez még nehezebb. Néha egy anekdóta többet mond, mint a tudományos értekezés. Az emlékezésekből ezek a nagyon jellemző történetek sem maradnak ki. Ja ,igen..Miért nevezem magam Anonymusnak? Talán mert én nem vagyok fontos. Legyen a művész arca a fontosabb... A műsorokhoz jó szórakozást kívánok Anonymus
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Műsorvezetők: Haddad Henrik és Ricky.
  A Magyar Médiaválogatott 2004-ben jött létre ismert emberek, zenészek, színészek, média személyiségek, sportolók részvételével. A válogatott tagjai évente 50-80 rendezvényen vesznek részt, és jelenlétük garancia a jó hangulatra. Nem csak sportolnak, de bármilyen eseményen szívesen vállalnak tevékeny részvételt: disznót vágnak, kolbászt töltenek, rekordokat állítanak fel és színpadi produkciókkal szórakoztatnak. A Médiaválogatott Sztártitkok Havi műsorunkban olyan sztárok vallanak titkaikról, mint pl. Tihanyi Tóth Csaba, Cozombolis, Ya Ou, Beleznay Endre, Sipos Tomi, Raul, Kefir, Palcsó Tomi, Békefi Viki, Vajtó Lajos, Fésűs Nelly, Lányi Lala, Szolnoki Peti, stb... A műsor részben napi aktualitás, részben pedig egy kicsit sport, egy kicsit magánélet, egy kicsit bulvár. Műsorvezetőnk Haddad Henrik és Ricky.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. július 18. csütörtök, Frigyes napja van.
Az év 29. hete és 200. napja.
Holnap Emília napja lesz.

1671. A bujdosókat a szultán nem pártfogolja.


1703. Rákóczi Naményből fegyverbe szólította az ország lakosait.


Karinthy Frigyes: Előszó

" Nem mondhatom el senkinek,
Elmondom hát mindenkinek.

Próbáltam súgni, szájon és fülön,
Mindnyájatoknak, egyenként, külön.

A titkot, ami úgyis egyremegy
S amit nem tudhat más, csak egy meg egy.

A titkot, amiért egykor titokban
Világrajöttem vérben és mocsokban,
A szót, a titkot, a piciny csodát,

Hogy megkeressem azt a másikat
S fülébe súgjam: add tovább..."

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hét szorozva hat = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com