Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Crystal - Elmegyek
55
hallgató

Szívügyünk a diabétesz – országos kampány indul

- 2021. április 29. 6:16 - 681 megtekintés

A diabétesz szövődményei miatt 25-szörös a kockázata a vakságnak, 17-szerese a veseelégtelenségnek.

Nem elégszer hangzik el, hogy milyen veszélyes kór a cukorbetegség. Hiszen a diabétesz szövődményei miatt 25-szörös a kockázata a vakságnak, 17-szerese a veseelégtelenségnek és ötszöröse a lábamputációnak, amelyből naponta 10-et végeznek el. A statisztikák szerint a diabéteszesek jóval korábban halnak meg, mint a betegséggel nem érintettek és ennek eredete 75 százalékban a keringéssel függ össze. Nem véletlenül adták a Boehringer Ingelheim gyógyszergyár a Magyar Diabetes Társaság és a Magyar Életmód Orvostani Társaság most induló, közös országos kampányuk címéül a „Szívügyünk a diabéteszt”.

A kampány egyszerre szól az orvosokhoz és a betegekhez, hiszen fontos, hogy a gyógyítók és a diabéteszesek is tisztában legyenek a szív érintettségével, azzal, hogy a 2-es típusú diabétesz nem pusztán “cukor” betegség, hanem a kardiovaszkuláris- és anyagcsererendszert, valamint a vesét is érintő kórkép. Annak érdekében, hogy az érintettek megismerjék az új, már nemcsak a vércukorszintet, hanem a kardiovaszkuláris kockázatokat is csökkentő terápiákat orvosi továbbképzéseket szerveznek és a betegeknek honlapot indítanak www.szivugyunkadiabetesz.hu címen.

A cukorbetegek halálozása 75 százalékban keringési eredetű. Ezen belül háromnegyede koszorúér betegség, negyede agyérbetegség és alsó végtagi verőér szűkület miatt következik be – mondta dr. Kempler Péter professzor a kampányt elindító sajtótájékoztatón. A Magyar Diabetes Társaság (MDT) elnöke arra is felhívta a figyelmet, hogy a diabéteszeseknél a koszorúér betegség már fiatalabb korban jelentkezik, súlyos formában és gyakori, hogy két vagy három ér is érintett.

A professzor arról is beszélt, hogy fontos megértetni a betegekkel, ők is felelősek az állapotukért, ugyanis a legtöbbet akkor tudják tenni értük az orvosok, amikor még kezdeti stádiumban van a diabétesz. A probléma az, hogy eleinte még nincsenek vagy minimálisak a tünetek, ezért a betegek nem igazán motiváltak betartani az orvosok utasításait. Később viszont, amikor már érintett a szív, a vese, a lábak, már hiába sokkal közreműködőbbek a páciensek, kevés a kezelési lehetőség. Ezért is üdvözlendő ez a mostani kampány, amely nagyban segítheti a betegedukációt – tette hozzá az MDT elnöke.

A betegek leginkább az életmód változtatással segíthetik saját gyógyulásukat. Hiszen a 2-es típusú diabétesz tipikusan az egészségtelen táplálkozással, mozgáshiánnyal összefüggő, főként életmódbetegség – mondta dr. Babai László. A Magyar Életmód Orvostani Társaság elnöke hangsúlyozta, a betegség kezdeti stádiumában tehát nagy eredményeket lehet elérni például a táplálkozás megváltoztatásával, a fizikai aktivitás növelésével, a dohányzás elhagyásával, a megfelelő alvással. Hogy az életmód mekkora hatással van az egészségre jól példázza az Egészségügyi Világszervezet célkitűzése, amely szerint ha a teljes lakosság szintjén 10 százalékkal nőne a fizikai aktivitás, 25 százalékkal csökkenne a szív-érrendszeri betegségek, rosszindulatú daganat, cukorbetegség és krónikus légúti megbetegedések okozta korai halálozás kockázata – tette hozzá dr. Babai László. (Forrás: Rehabportál)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


8 - = három

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: - Műsorvezetők: Haddad Henrik és Ricky
  A Magyar Médiaválogatott 2004-ben jött létre ismert emberek, zenészek, színészek, média személyiségek, sportolók részvételével. A válogatott tagjai évente 50-80 rendezvényen vesznek részt, és jelenlétük garancia a jó hangulatra. Nem csak sportolnak, de bármilyen eseményen szívesen vállalnak tevékeny részvételt: disznót vágnak, kolbászt töltenek, rekordokat állítanak fel és színpadi produkciókkal szórakoztatnak. A Médiaválogatott Sztártitkok Havi műsorunkban olyan sztárok vallanak titkaikról, mint pl. Tihanyi Tóth Csaba, Cozombolis, Ya Ou, Beleznay Endre, Sipos Tomi, Raul, Kefir, Palcsó Tomi, Békefi Viki, Vajtó Lajos, Fésűs Nelly, Lányi Lala, Szolnoki Peti, stb... A műsor részben napi aktualitás, részben pedig egy kicsit sport, egy kicsit magánélet, egy kicsit bulvár. Műsorvezetőnk Haddad Henrik és Ricky.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 16:00: - Anonymous műsora
  Műsorunk az egyetemes és magyar színművészet jelentős személyiségeinek pályáját szeretné bemutatni. Ahol hozzáférhető riportok, esetleg kortársak nyilatkozatai, emlékiratok, hangfelvételek elérhetők ,ezeket is bemutatjuk . Nyílván ,mint minden ilyen műsor esetében, a teljességre csak törekedni tudunk, hiszen még közeli barátainkat sem ismerhetjük meg teljesen,egy régebben elhunyt legendás művész estében ez még nehezebb. Néha egy anekdóta többet mond, mint a tudományos értekezés. Az emlékezésekből ezek a nagyon jellemző történetek sem maradnak ki. Ja ,igen..Miért nevezem magam Anonymusnak? Talán mert én nem vagyok fontos. Legyen a művész arca a fontosabb... A műsorokhoz jó szórakozást kívánok Anonymus
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Műsorvezetők: Haddad Henrik és Ricky.
  A Magyar Médiaválogatott 2004-ben jött létre ismert emberek, zenészek, színészek, média személyiségek, sportolók részvételével. A válogatott tagjai évente 50-80 rendezvényen vesznek részt, és jelenlétük garancia a jó hangulatra. Nem csak sportolnak, de bármilyen eseményen szívesen vállalnak tevékeny részvételt: disznót vágnak, kolbászt töltenek, rekordokat állítanak fel és színpadi produkciókkal szórakoztatnak. A Médiaválogatott Sztártitkok Havi műsorunkban olyan sztárok vallanak titkaikról, mint pl. Tihanyi Tóth Csaba, Cozombolis, Ya Ou, Beleznay Endre, Sipos Tomi, Raul, Kefir, Palcsó Tomi, Békefi Viki, Vajtó Lajos, Fésűs Nelly, Lányi Lala, Szolnoki Peti, stb... A műsor részben napi aktualitás, részben pedig egy kicsit sport, egy kicsit magánélet, egy kicsit bulvár. Műsorvezetőnk Haddad Henrik és Ricky.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. július 18. csütörtök, Frigyes napja van.
Az év 29. hete és 200. napja.
Holnap Emília napja lesz.

1671. A bujdosókat a szultán nem pártfogolja.


1703. Rákóczi Naményből fegyverbe szólította az ország lakosait.


Karinthy Frigyes: Előszó

" Nem mondhatom el senkinek,
Elmondom hát mindenkinek.

Próbáltam súgni, szájon és fülön,
Mindnyájatoknak, egyenként, külön.

A titkot, ami úgyis egyremegy
S amit nem tudhat más, csak egy meg egy.

A titkot, amiért egykor titokban
Világrajöttem vérben és mocsokban,
A szót, a titkot, a piciny csodát,

Hogy megkeressem azt a másikat
S fülébe súgjam: add tovább..."

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


egy mínusz hét = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com