Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


6
hallgató

Szőke Zita edző gyógyvíz segítségével épült fel súlyos balesetéb

- 2015. december 27. 16:42 - 2089 megtekintés

Egy váratlan, szörnyű baleset majdnem derékba törte Szőke Zita sportedző karrierjét, aki idén nyáron egy szálloda erkélyéről zuhant ki, miután eltört annak fakorlátja. Az esést csodával határos módon túlélte, ám súlyos csigolyatöréseket szenvedett a pécsi edző, aki mindezek ellenére januártól a munkába való visszatérést tervezi, köszönhetően a harkányi gyógyvíznek és többféle gyógykezelésnek.

Egy életveszélyes balesetből és az azzal járó traumából csak hosszú idő alatt lehet felépülni ha egyáltalán fel lehet. Nemcsak a fizikai sérülésekkel, az azokkal járó fájdalommal, hanem a lelki problémákkal is meg kell küzdeni, hiszen életünk veszélybe kerülése sok mindent más megvilágításba helyez. Ezt tanúsítja Szőke Zita sportedző is, aki idén nyáron zuhant ki egy velencei szálloda erkélyéről, amelynek eltört a fakorlátja. A főiskolai oktatóként is dolgozó pécsi edző komoly csigolyasérüléseket szenvedett, de hat hónappal az eset után már újra szeretne munkába állni.

Gyors felépüléséhez számos tényező járult hozzá. Eleinte egy speciális készülékkel kezeltek, amely a nyugati és keleti terápiás kezelést ötvözi. Később a Harkányi Gyógyfürdőben a gyógyvíz jótékony hatásai, az egyéni gyógytorna, a pakolások és a gyógymasszázs segített, hogy a végtagzsibbadások és az érzéskiesések elmúljanak, illetve nagyobb mozgástartományban tudjam mozgatni a nyakam meséli Zita. A heti 2-3 komplex kezelés mellett hétről hétre éreztem, hogy enyhülnek a panaszaim, és már a harmadik kezelés után elmúlt az az áramütésszerű érzés, amit a fej előrebillentésénél éreztem. Emellett a fürdő környezete és a kellemes, szép színű gyógyvize mindig lelki megnyugvást keltett bennem.

A pécsi sportedzőt leginkább az élni akarás és a meditáció segítette át a nehéz időszakon. Voltak nagyon rossz napjaim, de olyankor a szeretteink, barátaink, akik szeretettel és törődéssel vesznek körbe, sokat tudnak segíteni, és a rengeteg ismerős is, akik pár jó szóval, felajánlással, gesztussal enyhítették testi-lelki fájdalmaim. Zita rengeteget tanult az elmúlt hat hónapból és a balesetből, a hasonló traumán átesett, abból lábadozó sorstársainak pedig azt tanácsolná, hogy tűzzenek ki célokat a rehabilitáció során, és éljék az életüket. A nehézségek sok mindenre megtanítják az embert. Például arra, hogy van benned valaki, akinek mindez nem nehéz, és végig tudod csinálni, ha vannak céljaid, csak akarni kell. Egyszerű célok, hogy még akarsz járni, táncolni, úszni, teljes értékű emberként megélni az élet szépségeit. Mert az életet élni kell. A legnagyobb hiba bármit feladni, észre kell venni azokat a kincseket, amiket az élet elénk szór, minden szép dolgot fel kell fogni a lélekreceptorainkkal. El kell fogadni, ami van, minden kínjával, küzdelmével, sikerével, boldogságával együtt. És ne szégyelljünk segítséget kérni, mert egyedül nagyon nehéz csatát nyerni.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


1 * = egy

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. június 9. péntek, Félix napja van.
Az év 23. hete és 160. napja.
Holnap Margit, Gréta napja lesz.

1436. Zsigmond király pénzzavarai haláláig tartottak. Ez évben 4 községet zálogosított el, majd Sopront adóztatta meg, s e napon Késmárktól vett kölcsön.


1763. A selmecbányai bányászati akadémián felállították az ásványtani és vegytani tanszéket.


Pinczési Judit: Nyári dal

Egy kislány kék lepkét fogott.
Szebb volt, mint egy szálló madár.
Fénylő szárnyát szétnyitotta,
azt mondta, ő lepkekirály.

"Nem koronámat adom én,
a szabadságért kevés, tudom,
de ha röptömben felkiáltok,
a hangom megül az arcodon."

Lepke táncol a szélben,
a tó ezüst tükör.
Egy kislány játszik a réten,
s az arca tündököl.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kilenc mínusz kilenc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 317

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com