Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Anita - Ébredj Napsugár
36
hallgató

Szőke Zita edző gyógyvíz segítségével épült fel súlyos balesetéb

- 2015. december 27. 16:42 - 1857 megtekintés

Egy váratlan, szörnyű baleset majdnem derékba törte Szőke Zita sportedző karrierjét, aki idén nyáron egy szálloda erkélyéről zuhant ki, miután eltört annak fakorlátja. Az esést csodával határos módon túlélte, ám súlyos csigolyatöréseket szenvedett a pécsi edző, aki mindezek ellenére januártól a munkába való visszatérést tervezi, köszönhetően a harkányi gyógyvíznek és többféle gyógykezelésnek.

Egy életveszélyes balesetből és az azzal járó traumából csak hosszú idő alatt lehet felépülni ha egyáltalán fel lehet. Nemcsak a fizikai sérülésekkel, az azokkal járó fájdalommal, hanem a lelki problémákkal is meg kell küzdeni, hiszen életünk veszélybe kerülése sok mindent más megvilágításba helyez. Ezt tanúsítja Szőke Zita sportedző is, aki idén nyáron zuhant ki egy velencei szálloda erkélyéről, amelynek eltört a fakorlátja. A főiskolai oktatóként is dolgozó pécsi edző komoly csigolyasérüléseket szenvedett, de hat hónappal az eset után már újra szeretne munkába állni.

Gyors felépüléséhez számos tényező járult hozzá. Eleinte egy speciális készülékkel kezeltek, amely a nyugati és keleti terápiás kezelést ötvözi. Később a Harkányi Gyógyfürdőben a gyógyvíz jótékony hatásai, az egyéni gyógytorna, a pakolások és a gyógymasszázs segített, hogy a végtagzsibbadások és az érzéskiesések elmúljanak, illetve nagyobb mozgástartományban tudjam mozgatni a nyakam meséli Zita. A heti 2-3 komplex kezelés mellett hétről hétre éreztem, hogy enyhülnek a panaszaim, és már a harmadik kezelés után elmúlt az az áramütésszerű érzés, amit a fej előrebillentésénél éreztem. Emellett a fürdő környezete és a kellemes, szép színű gyógyvize mindig lelki megnyugvást keltett bennem.

A pécsi sportedzőt leginkább az élni akarás és a meditáció segítette át a nehéz időszakon. Voltak nagyon rossz napjaim, de olyankor a szeretteink, barátaink, akik szeretettel és törődéssel vesznek körbe, sokat tudnak segíteni, és a rengeteg ismerős is, akik pár jó szóval, felajánlással, gesztussal enyhítették testi-lelki fájdalmaim. Zita rengeteget tanult az elmúlt hat hónapból és a balesetből, a hasonló traumán átesett, abból lábadozó sorstársainak pedig azt tanácsolná, hogy tűzzenek ki célokat a rehabilitáció során, és éljék az életüket. A nehézségek sok mindenre megtanítják az embert. Például arra, hogy van benned valaki, akinek mindez nem nehéz, és végig tudod csinálni, ha vannak céljaid, csak akarni kell. Egyszerű célok, hogy még akarsz járni, táncolni, úszni, teljes értékű emberként megélni az élet szépségeit. Mert az életet élni kell. A legnagyobb hiba bármit feladni, észre kell venni azokat a kincseket, amiket az élet elénk szór, minden szép dolgot fel kell fogni a lélekreceptorainkkal. El kell fogadni, ami van, minden kínjával, küzdelmével, sikerével, boldogságával együtt. És ne szégyelljünk segítséget kérni, mert egyedül nagyon nehéz csatát nyerni.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


1 + = hét

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 7. csütörtök, Apollónia napja van.
Az év 27. hete és 188. napja.
Holnap Ellák napja lesz.

1357. Ragusa aláveti magát a magyar koronának. Ragusa városa követei szerződésre lépnek N. Lajossal, mely szerint a város a magyar korona oltalma alatt áll, s ezért évenként 500 aranyat fizet; de a király magyar helyőrséget és ispánt nem fog adni a városnak.


1607. A király (a bécsi béke sérelmével, mert annak rendelkezése szerint nádort kellene választani) kinevezi Forgách Ferenc esztergomi érseket magyarországi királyi helytartóvá. (1608-ig viseli tisztségét.)


Radnóti Miklós: Július

Düh csikarja fenn a felhőt,
fintorog.
Nedves hajjal futkároznak
mezétlábas záporok.
Elfáradnak, földbe búnak,
este lett.
Tisztatestű hőség ül a
fényesarcú fák felett.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hat mínusz hat = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com