Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


D.J. Bobo - Freedom
61
hallgató

Szünetel az egészségi állapottól függő ellátások felülvizsgálata

- 2020. december 8. 7:15 - 621 megtekintés

A kormányrendelet értelmében, ha a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény (Szt.) szerinti pénzbeli szociális ellátás rendszeres felülvizsgálatának időpontja (a hatóság az időskorúak járadékára, az egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatásra, a gyermekek otthongondozási díjára és az ápolási díjra való jogosultság feltételeinek fennállását kétévente felülvizsgálja) a veszélyhelyzet idejére, tehát 2020. november 4-e utáni időpontra esik, az esedékes felülvizsgálatot a veszélyhelyzet megszűnésének hónapját követő második hónap végéig kell lefolytatni.

E szabályt a már folyamatban lévő ügyekben is alkalmazni kell.

A veszélyhelyzet ideje alatt, így a 2020. november 4-e után lejáró közgyógyellátásra való jogosultság a  veszélyhelyzet megszűnésének napjától számított további 90 nappal meghosszabbodik.

A már fennálló és a veszélyhelyzet ideje alatt lejáró a szociális rászorultságra tekintettel megállapított egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság időtartama a veszélyhelyzet megszűnésének hónapját követő második hónap végéig meghosszabbodik.

A veszélyhelyzet ideje alatt lejáró rehabilitációs ellátás eltérően az azt megállapító határozatban megjelölt időtartamtól, csak a veszélyhelyzet megszűnését követő második hónap utolsó napján szűnik meg. Az ellátás megszűnését követően, ha az érintett egészségi állapotában javulás nem következett be, a rehabilitációs ellátás iránti kérelem az általános szabályok szerint nyújtható be.

A veszélyhelyzet megszűnéséig az  egészségi állapottól, személyiségállapottól vagy fogyatékosságtól függő ellátások felülvizsgálata nem végezhető el, a  felülvizsgálathoz irat megküldése nem kérhető, erre hivatkozva az  ellátás, kedvezmény, mentesség a  veszélyhelyzet megszűnését követő második hónap utolsó napjáig nem szüntethető meg.

Ha a  fogyatékossági támogatás, a  megváltozott munkaképességű személyek ellátásai, az  Szt. és a  Gyvt. hatálya alá tartozó pénzbeli és természetbeni ellátás megállapítása iránti eljárásban az  ügyfél a  hiánypótlási felhívásban foglaltaknak határidőben nem tesz eleget, a hatóság az  eljárást a  hiánypótlás teljesítéséig, de legkésőbb a veszélyhelyzet megszűnését követő 15. napig felfüggesztheti. E rendelkezést a már folyamatban lévő ügyeknél is alkalmazni kell.

A  veszélyhelyzet ideje alatt a gyermekek otthongondozási díja és az  ápolási díj megállapítása iránti eljárásban a szakértői vizsgálat a  veszélyhelyzet megszűnéséig az  ápolás helyszínén végzett vizsgálat mellőzésével, kizárólag az  ápolt személy önkiszolgálási képességére, illetve ápolási-gondozási szükségletére vonatkozó hivatalos iratra – így különösen a kórházi zárójelentésre, egyéb orvosi dokumentáció – alapozva is elvégezhető.

Ha a  vizsgálat elvégzéséhez szükséges iratok nem állnak a hatóság rendelkezésére, azok megküldésére az igénylőt hiánypótlás keretében fel kell hívni. A hiánypótlás elektronikus úton is teljesíthető.

Ha az  érintett a hiánypótlási felhívásban foglaltaknak határidőben nem tesz eleget, vagy a  megküldött iratokból az  ápolt személy önkiszolgálási képességének, illetve ápolási gondozási szükségletének mértéke nem állapítható meg, a hatóság az  eljárást nem szünteti meg, hanem legkésőbb a  veszélyhelyzet megszűnéséig felfüggesztheti.

Az ápolás helyszínén végzett vizsgálat mellőzésével megállapított ellátás esetén az ellátásra való jogosultságot a veszélyhelyzet megszűnésének hónapját követő második hónap végéig felül kell vizsgálni. Ez azt jelenti, hogy a hatóság a veszélyhelyzetet követően a helyszíni vizsgálatok elvégzését be fogja pótolni.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. szeptember 29. péntek, Mihály napja van.
Az év 39. hete és 272. napja.
Holnap Jeromos napja lesz.

1848. Eötvös József br. elhagyja Magyarországot. (Bécsbe, majd Münchenbe megy.)


1850. A pesti József Ipartanoda és a bölcsészkari Mérnöki Intézet egyesítése.


Fazekas Mihály: Csokonai nevenapjára

"...Hadd távozzanak a lengeteg és ravasz
Emléknek repeső képei. Nézd druszám,
Bacchus régi barátunk
Most hirdet jeles innepet.

Vivát! érjen azért annyi Mihály-napot,
Amennyit csak akar, jó drusza, mink pedig
Amennyit lehet, és azt
Vígasságba fecsérljük el."

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


öt plusz hat = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 320

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com