Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Hírek -
25
hallgató

Szünetel az egészségi állapottól függő ellátások felülvizsgálata

- 2020. december 8. 7:15 - 316 megtekintés

A kormányrendelet értelmében, ha a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény (Szt.) szerinti pénzbeli szociális ellátás rendszeres felülvizsgálatának időpontja (a hatóság az időskorúak járadékára, az egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatásra, a gyermekek otthongondozási díjára és az ápolási díjra való jogosultság feltételeinek fennállását kétévente felülvizsgálja) a veszélyhelyzet idejére, tehát 2020. november 4-e utáni időpontra esik, az esedékes felülvizsgálatot a veszélyhelyzet megszűnésének hónapját követő második hónap végéig kell lefolytatni.

E szabályt a már folyamatban lévő ügyekben is alkalmazni kell.

A veszélyhelyzet ideje alatt, így a 2020. november 4-e után lejáró közgyógyellátásra való jogosultság a  veszélyhelyzet megszűnésének napjától számított további 90 nappal meghosszabbodik.

A már fennálló és a veszélyhelyzet ideje alatt lejáró a szociális rászorultságra tekintettel megállapított egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság időtartama a veszélyhelyzet megszűnésének hónapját követő második hónap végéig meghosszabbodik.

A veszélyhelyzet ideje alatt lejáró rehabilitációs ellátás eltérően az azt megállapító határozatban megjelölt időtartamtól, csak a veszélyhelyzet megszűnését követő második hónap utolsó napján szűnik meg. Az ellátás megszűnését követően, ha az érintett egészségi állapotában javulás nem következett be, a rehabilitációs ellátás iránti kérelem az általános szabályok szerint nyújtható be.

A veszélyhelyzet megszűnéséig az  egészségi állapottól, személyiségállapottól vagy fogyatékosságtól függő ellátások felülvizsgálata nem végezhető el, a  felülvizsgálathoz irat megküldése nem kérhető, erre hivatkozva az  ellátás, kedvezmény, mentesség a  veszélyhelyzet megszűnését követő második hónap utolsó napjáig nem szüntethető meg.

Ha a  fogyatékossági támogatás, a  megváltozott munkaképességű személyek ellátásai, az  Szt. és a  Gyvt. hatálya alá tartozó pénzbeli és természetbeni ellátás megállapítása iránti eljárásban az  ügyfél a  hiánypótlási felhívásban foglaltaknak határidőben nem tesz eleget, a hatóság az  eljárást a  hiánypótlás teljesítéséig, de legkésőbb a veszélyhelyzet megszűnését követő 15. napig felfüggesztheti. E rendelkezést a már folyamatban lévő ügyeknél is alkalmazni kell.

A  veszélyhelyzet ideje alatt a gyermekek otthongondozási díja és az  ápolási díj megállapítása iránti eljárásban a szakértői vizsgálat a  veszélyhelyzet megszűnéséig az  ápolás helyszínén végzett vizsgálat mellőzésével, kizárólag az  ápolt személy önkiszolgálási képességére, illetve ápolási-gondozási szükségletére vonatkozó hivatalos iratra – így különösen a kórházi zárójelentésre, egyéb orvosi dokumentáció – alapozva is elvégezhető.

Ha a  vizsgálat elvégzéséhez szükséges iratok nem állnak a hatóság rendelkezésére, azok megküldésére az igénylőt hiánypótlás keretében fel kell hívni. A hiánypótlás elektronikus úton is teljesíthető.

Ha az  érintett a hiánypótlási felhívásban foglaltaknak határidőben nem tesz eleget, vagy a  megküldött iratokból az  ápolt személy önkiszolgálási képességének, illetve ápolási gondozási szükségletének mértéke nem állapítható meg, a hatóság az  eljárást nem szünteti meg, hanem legkésőbb a  veszélyhelyzet megszűnéséig felfüggesztheti.

Az ápolás helyszínén végzett vizsgálat mellőzésével megállapított ellátás esetén az ellátásra való jogosultságot a veszélyhelyzet megszűnésének hónapját követő második hónap végéig felül kell vizsgálni. Ez azt jelenti, hogy a hatóság a veszélyhelyzetet követően a helyszíni vizsgálatok elvégzését be fogja pótolni.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 1. péntek, Tihamér, Annamária napja van.
Ma van a(z) A Magyar egészségügy napja, építészek napja.
Az év 26. hete és 182. napja.
Holnap Ottó napja lesz.

1697. Zemplén megyei zendülés. A sárospataki kapitány, ki az újhelyi vásárra menő néptől vámot zsarolt, július 1-én 17 közlegénnyel együtt agyonveretett. A következő éjjel a nép Tokaj és Patak várakat elfoglalta.


1836. A "Törvényhatósági Tudósítások" keletkezése. Kossuth Lajos megindította írott és írva sokszorosított tudósításait a megyei közgyűlések tárgyalásairól.


1969. Budapesten megkezdődik a villamosok és az autóbuszok kalauz nélküli járatása.


Gulyás Pál: A méhekhez

Süt a szép Nap, szép virágot
nyit a boldog július,
most születnek a villámok,
ott, ahol az ég borús.
Kicsi méhek, ti a füvek
halkan zörgő fiai,
legyetek a nyárhoz hűek,
ajtajához hajlani!..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kettő szorozva kettő = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com