Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


LOLA - Álomtánc
37
hallgató

Támogatott Lakhatás Szakmai Műhely

- 2019. október 31. 21:04 - 461 megtekintés

2019. szeptember végén, a már támogatott lakhatásokat működtető fenntartók és szolgáltatók részvételével a támogatott lakhatással (TL) kapcsolatos műhelymunka került lebonyolításra.

A TÁRS projekt legfőképpen annak érdekében szervezte meg ezt a szakmai találkozót, hogy lehetőséget teremtsen a szakembereknek a rendszerszintű problémák jelzésére, javaslatok megfogalmazására a jogalkotók, döntéshozók felé a támogatott lakhatással kapcsolatban. A műhelymunka további témája „A támogatott lakhatás és szolgáltatási gyűrű kialakításának és működtetésének protokollja” című anyag véleményezése volt.

A támogatott lakhatás és szolgáltatási gyűrű kialakításának és működtetésének protokollja” című szakmai anyag (Továbbiakban: TL protokoll) kidolgozása az utolsó szakaszhoz érkezett. A protokoll több körös szakmai fórum-sorozat keretében került előzetes bemutatásra, amelyek során a TÁRS projekt munkatársai a megszólított célközönségek véleményét, visszacsatolását kérte és várta a szakmai anyag fejlesztésével kapcsolatosan. A véleményezésben részt vettek az érdekvédelmi-, érdekképviseleti szervezetek, engedélyező és ellenőrző hatóságok, különböző szakmai szervezetek képviselői is, annak érdekében, hogy a készülő TL protokoll széles szakmai konszenzus alapján kerüljön kidolgozásra, és ehhez a lehető legtöbb gyakorlati tapasztalat csatornázódjon be.

A nyár folyamán a szakmai anyaggal kapcsolatos utolsó véleményezési kör vette kezdetét. Ennek fontos lépéseként a Baptista Teológiai Akadémia Módszertani Osztálya és az NFSZK Nonprofit Kft. TÁRS projektjének Szolgáltatásfejlesztési Munkacsoportja együttműködésben, 2019. szeptember 25-én megszervezte, a támogatott lakhatást működtető fenntartók és szolgáltatók részvételével a TL szakmai egyeztetést. A támogatott lakhatás szakmai műhely programja három téma köré szerveződött:

 1. „A támogatott lakhatás és szolgáltatási gyűrű kialakításának és működtetésének protokollja” című szakmai anyaggal kapcsolatos vélemények, módosítási javaslatok összegyűjtése (előzetesen a rendezvényre minden korábban már regisztrált szolgáltató elektronikusan kézhez kapta az anyagot).
 2. A szolgáltatási elemek körében jelentkező értelmezési problémák, illetve a meghatározás és a gyakorlati alkalmazás közti diszfunkciók jelzése és az ezzel kapcsolatos javaslatok megfogalmazása.
 3. A minőségi támogatott lakhatás szolgáltatás nyújtás érdekében, a fenntartók és szolgáltatók részéről észrevételek rendszerszintű problémák jelzése, javaslatok megfogalmazása a jogalkotók, döntéshozók felé.

A műhelyen – az addig kizárólag – a Down Alapítvány által írásban benyújtott és megfogalmazott véleményét, javaslatait is tárgyalták a résztvevők. A szakmai munka plenáris üléssel vette kezdetét, majd szekciókban történő közös gondolkodással folytatódott, ahol a szakemberek megfogalmazhatták a témával kapcsolatos javaslataikat. A szakmai diskurzus plenáris összegzéssel zárult.

Élénk érdeklődés övezte a véleményezési lehetőséget, így az ott jelenlévő szolgáltatók kérésére további két hét állt rendelkezésre az újabb javaslatok megtételére. Ez idő alatt a Bázis Addiktológiai Szolgálat, a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió, valamint a Katolikus Karitász – Szent Kristóf Ház vezetői, munkatársai is éltek a lehetőséggel és megküldték javaslataikat, melyeknek a TL protokollba való beépítése folyamatban van.

A szakmai anyag véglegesítését megelőzően, 2019. október 29-én ül össze 5. alkalommal a protokoll kidolgozását támogató Támogatott Lakhatás Munkacsoport, amely a javaslatok, változtatások beépítését hivatott jóváhagyni. Ezt követően veszi kezdetét az anyag véglegesítése, majd nyomdai kivitelezése. A kiadvány nyomtatott formában várhatóan a jövő év elején kerül átadásra a szociális szolgáltatók és a szolgáltatások fenntartói számára.

A TÁRS projekt ezúton is  köszönetét fejezi ki a Baptista Teológiai Akadémia Módszertani Osztálya módszertani vezetőjének, Serafin József úrnak aktív együttműködéséért és rugalmasságáért a TL protokoll véglegesítésének ügyében!

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 9:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
 • 11:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - a Hobby Rádió informatikai magazinja (a pénteki műsor ismétlése)

  Érdeklik önt az informatikai újdonságok? Szeretne naprakész információkat kapni a szoftverek akadálymentességéről? Szeretne képben lenni az IT világ fontosabb történéseivel? Ha ezekből legalább egyre igen a válasz, hallgassa a műsort minden pénteken 8-tól (ismétlésként este 20-tól) a Hobby rádióban!

  Rövid bemutatók, interjúk, érdekes beszélgetések. Az önfelett szórakoztatást a három házmester biztosítja: Bojtor Zoltán, Rauch Róbert és Szakács Máté.

  Gépház - Kopogjon be hozzzánk!

 • 16:00: US fever show - listavezető dalok Amerikából két órán keresztül
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: - a HELMA beszélgetős irodalmi műsora. Szerzők és könyveik bemutatása. - Műsorvezetők: Pregh Balázs és Dvariecki Bálint
  A HELMA kiadónál megjelenő szerzők és azok köteteinek bemutatása.

  Izgalmas és érdekes szerzőkkel és kötetekkel ismerkedhet meg a hallgatóság.

  Ha szereted a könyveket, szeretnél a szerzők életébe bekapcsolódni, akkor itt a helyed nálunk!

  Az adások 40-60 perces időtartamban mutatják be az aktuális vendégünket, írói munkásságát.

  A két műsorvezető Pregh Balázs és Dvariecki Bálint vár mindenkit szeretettel!

  Keresd hangoskönyveinket a www.helma.hu web-oldalon.
  A HELMA Facebook oldala
 • 21:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
 • 23:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 3. vasárnap, Kornél, Soma napja van.
Az év 26. hete és 184. napja.
Holnap Ulrik napja lesz.

1807. Szentes János nyugalmazott kapitány a királytól engedélyt kap nyomda alapítására Sárospatakon.


1825. Már 13 év és 3 hónap óta nem tartatott országgyűlés; de Ferenc király elvégre meggyőződött, hogy az abszolutizmussal boldogulni nem lehet, azért július 3-án országgyűlést hirdetett Pozsonyban szeptember 11-ére.


Rab Zsuzsa / 1926. júl.3. - /

Verem

"...Itt Petőfi csak olajnyomat,
Arany erre az utat se tudja,
Itt Dózsa csak szivar,
Ady meg lila bankó,
a világűr egy vicc csak a bortócsában.
De országnyi a padló,
amelyről záróra után
felsöprik a csillagokat,
a Fiastyúkot,
a botló cipők jajdulását,
a morzsolódó gerincek csontporát,
a vállakról leszakadt
karokat.

Ebből a veremből
kijutni:
egymás keze volna kötél.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hét szorozva kettő = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com