Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Kilátó - a Magyar Vakok és Gyengénlátók Bács-Kiskun Megyei Egyesületének m*sora
37
hallgató

Táncház látássérülteknek

- 2020. november 11. 6:33 - 485 megtekintés

A Tisza Táncegyüttes két táncosa és a Sodrás Népzenei Kisegyüttes közreműködésével rendeztek táncházat november 2-án, délelőtt a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete tagjainak a szolnoki Damjanich János Múzeumban.

A program elején egy mezőségi táncokból álló produkciót adott elő a Tisza Táncegyüttes párosa, Balatoni Bianka Rebeka és Rimóczi Péter.

A szolnoki Tisza Táncegyüttes több évtizedes múltra visszatekintő, 1946 óta folyamatosan működő felnőtt néptáncegyüttes. A magyar néptáncmozgalom meghatározó egyéniségei alapították, vezették. Várhelyi Lajos, az alapító tagok egyike, Sajti Sándor, Tímár Sándor vagy Erdélyi Tibor neve minden néptáncot kedvelő embernek ismerősen csenghet. Az együttesnek mára a legszélesebb generációs együttélést sikerült megvalósítania, hiszen összesen 7 csoport működése tartozik hozzá az óvodáskorúaktól egészen a szeniorokig.

Balatoni Bianka Rebeka 22 éves, Törökszentmiklóson él. 13 éve táncol, ebből 5 évig tanult Nyíregyházán a Művészeti Szakgimnáziumban ahol néptáncosként végzett, és jövőre szeretne felvételt nyerni a Táncművészeti Egyetemre. A Tisza Táncegyüttesben is oktat több csoportban gyerekeket.

A páros férfitagja Rimóczi Péter, aki a néptánccal óvodás korában ismerkedett meg. Eleinte népi játékok, majd általános iskolában művészeti iskola keretein belül gyarapította ismereteit. Húsz éve táncol aktívan. 2013-ban a Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola és Tallinn Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Néptánc Tanszakán jeles eredménnyel művészeti záróvizsgát tett. A későbbiekben ő is szeretne továbbtanulni, és a Tisza Táncegyüttesben ő is tanít gyerekeket.

A táncos produkciók után következett a közös táncolás. A legnagyobb sikert a moldvai táncok aratták. A talapálávalót a Sodrás Népzenei Kisegyüttes biztosította. A Sodrás Népzenei Kisegyüttes közel 40 éve zenél együtt, autentikus magyar népzenét játszó zenekar. Kezdetben itt, Szolnokon, elsősorban a néptáncos művészeti iskolák tanulóinak muzsikáltak, fellépéseken és sokszor a próbákon is. Egy teljes néptáncos nemzedék nőtt fel az ő zenéjükön. 2008 január 22-én a Magyar Kultúra Napján átvehették Kaposvári Gyula emlékére létrehozott Szolnok város kulturális díját. Most már inkább baráti találkozókon, gyermek táncházakban, egy-egy városi rendezvényen és a Szolnoki Népdalkör fellépésein, zenélnek együtt.

– Ezt a programot egy pályázat révén tudtuk megvalósítani , fontos volt számunkra , hogy a művészet minél több ágával megismertethessük Egyesületünk tagjait. A táncház ötlet is az egyik tagunktól származik. Korábban is szervezetünk már zenés táncos rendezvényeket nagy sikerrel – mondta Pesti Zoltánné, a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének az elnöke.

– A visszajelzések alapján a részvevők nagyon élvezték ezt a programot, ami szervezőként nagy örömmel tölt el. A jelenlegi járványügyi helyzet miatt kicsit kevesebben jöttek el, mint amire számítottunk, de panaszra azt gondolom, hogy így sincs semmi okunk – zárta szavait Pesti Zoltánné.

(Forrás: Rehabportál)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. március 31. péntek, Árpád napja van.
Az év 13. hete és 90. napja.
Holnap Hugó napja lesz.

1625. Bethlen Gábor követeket küld Berlinbe, hogy megkérjék a brandenburgi választófejedelem húgának, Katalinnak kezét.


1849. A magyar hadsereg felállítása.


Szabó Lőrinc
/ 1900. márc. 31. - 1957. okt.3. /

Szél hozott, szél visz el

Köd előttem, köd mögöttem,
isten tudja, honnan jöttem,
szél hozott, szél visz el,
minek kérdjem: mért visz el?

Sose néztem, merre jártam,
a felhőkből kiabáltam,
erdő jött: jaj, be szép!
-megcibáltam üstökét.

Jött az erdő: nekivágtam,
a bozótban őzet láttam,
kergettem, ott maradt,
cirógattam, elszaladt.

Ha elszaladt, hadd szaladjon,
csak szeretőm megmaradjon,
szeretőm a titok,
ő se tudja, ki vagyok.

Isten tudja, honnan jöttem,
köd előttem, köd mögöttem,
szél hozott, szél visz el,
bolond kérdi, mért visz el?

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kettő plusz három = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 316
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com