Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Neoton - Na-na nagyfiú
30
hallgató

Nemzetközi Számítástechnikai és Kommunikációs Tábor Athénban

- 2010. február 24. 17:17 - 1145 megtekintés

Idén is megrendezésre kerül július végén a 17-20 év közötti látássérült fiataloknak szóló nemzetközi számítástechnikai tábor, az ICC. Az idei tábor helyszíne a görög főváros, Athén.

Az ICC (Nemzetközi Számítástechnikai és Kommunikációs Tábor) nemzetközi társulás ma már több mint 30 országot foglal magába. Az ICC megszervezésének ötlete Németországból és Ausztriából származik. Azzal a céllal indult, hogy a látássérült fiataloknak a középiskolából a felsőfokú oktatásba, illetve a munkaerőpiacra való beilleszkedését elősegítse. A tábort először 1993-ban tartották meg, majd három évvel később nemzetközivé vált, és azóta minden év nyarán más-más tagország rendezi a tábort 17-20 éves vak és gyengénlátó fiatalok részvételével. Magyar fiatalok 2000-ben vehettek először részt a táborban, majd 2004-ben Magyarország a házigazda szerepét is betöltötte.

Mivel a tábor alapötlete jól illeszkedik az “Informatika a látássérültekért” Alapítvány célkitűzéseihez, az Alapítvány csatlakozott ehhez a nemzetközi kezdeményezéshez és minden évben 3 látássérült fiatal részvételét támogatja.

Az idei 16. ICC-nek a görög főváros, Athén ad otthont 2010. július 29. és augusztus 5. között. A táborban több mint húsz, három és hat órás workshopon vehetnek részt a fiatalok, ahol megismerkedhetnek a technikai újdonságokkal, valamint kommunikációs és önálló életvezetést elősegítő programokkal. Barátságokat köthetnek és bepillanthatnak egymás kultúrájába is. Szabadidős programként pedig pihenhetnek a tengerparton, kirándulhatnak a város ókori romjaihoz.

Az ICC nyelve angol, ezért olyan fiatalok jelentkezését várják, akik legalább középszinten tudnak kommunikálni ezen a nyelven és számítástechnikai alapismeretekkel is rendelkeznek.

A részvételi díj 400 euró/fő, mely összeg tartalmazza a szállás és a napi ötszöri étkezés költségeit. A részvételi díjat az alapítván felajánlja a kiutazó fiataloknak, az útiköltséget azonban a résztvevők maguk finanszírozzák.

Athén hívja és várja a látássérült fiatalokat 2010 nyarán a Nemzetközi Számítástechnikai és Kommunikációs Táborba! További részletekért tekintse meg a www.icc-camp.info honlapot, vagy keresse Csillag Adrienn nemzeti koordinátort e-mailben a csillag.adrienn@infoalap.hu címen vagy telefonon a 06-70-321-9627-es számon.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


8 - hat =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 29. szerda, Péter, Pál napja van.
Az év 26. hete és 180. napja.
Holnap Pál napja lesz.

1873. Deák Ferenc utolsó parlamenti beszéde az egyház és az állam közti jogviszonyról. Szívbaja mindinkább súlyosbodván, nem volt többé képes a törvényhozás termében felszólalni, később már az üléseket sem látogatta. Halála e beszéd után 2 év 7 hónap múlva következett be.


1964. Megindul a menetrendszerű autóbusz-forgalom Magyarország és Csehszlovákia között.


Arany János: A fülemile

"...Péter és Pál /tudjuk/ nyárban
Összeférnek a naptárban,
Könnyű nekik ott szerényen
megárulni egy gyékényen;
Hanem a mi Péter-Pálunk
Háza körül mást találunk:
Zenebonát, örök patvart,
Majd felfordítják az udvart;
Rossz szomszédság: török átok,
S ők nemigen jó barátok..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hat szorozva kilenc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com