Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


63
hallgató

Társadalmi vállalkozások számára kiírt pályázatot nyert a Fény Felé Alapítvány

- 2021. február 20. 7:05 - 580 megtekintés

Ennek segítségével az idén 28 éves alapítvány bővíthette a szolgáltatásait.

Társadalmi vállalkozások számára kiírt pályázatot nyert a Fény Felé Alapítvány – videóval

A GINOP-5.1.7.17-2018 pályázaton az Alapítvány 74.506.121 forint támogatást nyert el. Sullerné Márta, a Fény Felé Alapítvány elnöke mutatta be, hogy mire használták fel a támogatást:

– A Fény Felé Alapítvány idén ünnepli 28. születésnapját, a pályázat segítségével szolgáltatásaink bővítésére vállalkoztunk. Az elmúlt években fokozatosan nőtt a fogyatékossággal élő ellátottjaink száma. A legnagyobb igény a bentlakást biztosító és egyben foglalkoztatást nyújtó intézmények iránt mutatkozott.

Kincsesláda Ház

A meglévő, és már 20 éve működő lakóotthonunk 12 ellátottja mellett újabb 12, fogyatékossággal élő fiatal felnőtt számára kívántuk megoldani a lakhatást. Megépítettük Debrecenben a Deák Ferenc utca 6. szám alatt szakosított ellátást nyújtó (földszint + tetőtér, 275,58 négyzetméter hasznos alapterületű) intézményünket. Ezzel párhuzamosan 2020-ban a Függetlenség utcai lakóotthonunkat is átminősítettük támogatott lakhatássá.  Így tehát már 24, értelmileg akadályozott fiatal felnőtt lakhatását tudjuk biztosítani életük végéig. Az épület Debrecen-Józsa kertvárosának szívében található.

De hogyan is épült ez fel?

Az intézmény megépítésének, berendezésének költsége 120 millió forint, amelyhez a GINOP pályázat 37 millió forint támogatást nyújtott, 19 millió forint hitelt vettünk fel az építéshez, s számtalan sikeres pályázattal egészítettük ki az összeget. A Kincsesláda Ház építését szolgáló építési telket 2016-ban a Fény Felé Alapítvány az Auchan az Ifjúságért Alapítvány által elnyert 3,5 millió forintból, és az előző években összegyűjtött ár-bevételekből, támogatásokból vásárolta meg 10 millió forint értékben, így az a tulajdonunkban van. Az épület megépítésében, bútorzat elkészítésében alapítványunk dolgozói is részt vettek a kivitelező mellett, így a kivitelezés költségei csökkenthetők voltak.

A Támogatott lakhatásba bevont fiatalok, illetve hozzátartozóik belépési hozzájárulást fizetnek, mely az építkezés önrészét adja. A fenntartást állami normatív támogatásból és a lakók által fizetett személyi térítési díjból fedezzük. A lakók ellátását 5 fő szakszemélyzet biztosítja. 20. éve működő lakóotthonunk tapasztalatait felhasználva egy olyan társadalmi igény kielégítésére vállalkozunk, ahol lakóink a lakhatáson kívül foglalkoztatásra és fejlesztésre is lehetőséget kapnak. Dolgozhatnak a Kincsesláda műhelyek egyikében, így fizetésükkel saját ellátásukhoz járulnak hozzá – mutatott rá az alapítvány elnöke.

A program foglalkoztatási részét a 2018 márciusában -megtakarításainkból és hitelből- megvásárolt épületben, a Rózsástelep utcai Kincsesláda Műhelyben valósítjuk meg. Társadalmi vállalkozásunk termelési részét alakítottuk ki itt, és folyamatosan fejlesztjük tovább. Ide költözött a Fény Felé Nappali Ellátás Harmat utcai épületéből a kézműves műhely. Így a napközink férőhelyét 32-ről 56 főre tudtuk bővíteni.

A pályázat segítségével 11 új dolgozót sikerült felvennünk 18 hónapra, a következő munkakörökre: varrónő, egyszerű ipari foglalkozású dolgozók, szociális segítők, gyógytornász, bolti eladók. Az állások egy része teljes-, más része részmunkaidős.

A két év alatt 22 főt vontunk be a munka világába a pályázat segítségével. Azáltal, hogy a termelőtevékenységet elkülönítettük a szociális tevékenységtől, új piaci lehetőségeket tudunk felkutatni, igényesebb, több bérmunkát lettünk képesek felvállalni, megnőtt ár-bevételünk.

A Kincsesláda Műhely Rózsástelep utcai épületét teljes mértékben felújítottuk, akadálymentesítettük, amelynek költségeit Alapítványunk önerőből végezte el. A szakipari munkákat Alapítványunk dolgozói, önkéntesei végezték. Programunk legnagyobb erőssége az, hogy intézményrendszerünk Esélycentrum nevű hálózatban működik, mind a szolgáltatásainkat igénybe vevő fogyatékossággal élők, mind a hálózatban dolgozó szakemberek az egymástól 100-200 méterre lévő intézményeinkben kapják meg a szükséges ellátást és a munkához szükséges szakmai segítséget.

A GINOP pályázatban vállaltuk a termelő tevékenységünk, szolgáltatásaink fejlesztését, piacra jutás fejlesztését, árbevételünk növelését – hangsúlyozta Sullerné Márta.

Pályázati helyszín: Kincsesláda Műhely 4225 Debrecen Rózsástelep utca 24. és Deák Ferenc utca 6.

Vállaltuk:

 • 5 hátrányos helyzetű dolgozó alkalmazását napi 8 órában
 • 6 főmegváltozott munkaképességű dolgozó alkalmazását 6 órában, 3 főt 4 órában
 • 4 fő szakemberünk képzését
 • szemléletformáló rendezvények szervezését
 • egy új honlap, webáruház elkészítését
 • a Kincsesláda Ház (támogatott lakhatás 12 akadállyal élő számára) megépítését.

A program eredményeképp új szociális intézmény létesült Kincsesláda Ház néven, bővítve szociális szolgáltatásunkat. A Támogatott lakhatás része az Esélycentrum hálózatnak, szakdolgozói és a lakók is munkahelyhez jutottak általa.

Új lakóink hálózatunkon belül élnek Támogatott lakhatásban, foglalkoztatásban vesznek részt (vagy a fejlesztő, vagy az akkreditált foglalkoztatónkban), közösségi programokban, egyéni fejlesztésekben vesznek részt (Nappali Ellátó intézményünkben).

Azáltal, hogy a Harmat utcai napközi épületéből a Kincsesláda Műhely átköltözött a Rózsástelep utcára, elkülönült a szociális ellátásunk a munkavégzés helyszínétől. Megnőtt a termelésünk, amely ár-bevétel növekedést eredményezett, ezáltal az teljes Esélycentrum hálózat működtetése stabilabbá, kiszámíthatóbbá, biztonságosabbá vált.

A Fény Felé Alapítványnak a mai napon 61 fő dolgozója van és 19 fő vesz részt a fejlesztő foglalkoztatásban.

A Fény Felé Támogatott lakhatásba várunk értelmi fogyatékossággal élő lakókat, Nappali ellátásunkba is felveszünk még 4-5 jelentkezőt, akik családban élnek és a napközbeni fejlesztést, közösségi programjainkat kívánják igénybe venni – zárta az alapítvány elnöke a közleményt.

Fotók: Matey István/Dehir

(Forrás: Dehir)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


3 + öt =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: - Ferenczi István népzenei műsora
  A Népzenei kavalkád c. műsor nem egy konkrét nép zenéjével foglalkozik, hanem általában a népzenével és vonulataival. A műsor első felében népi hangszereket mutat be a műsorvezető, nemcsak történetükről, hanem azok hangját is meghallgathatjuk az adásban.
  A műsor második részében néhai adatközlőket, énekeseket, hangszereseket, illetve zenekarokat mutat be Ferenczi IStván,. majd más népek zenéjét hallgathatjuk a műsorban.
  A műsor utolsó részében ma élő adatközlőket, hangszereseket, énekeseket, és zenekarokat ismerhetünk meg, valamint olyan együtteseket, énekeseket, zenekarokat, akik ma művelik a népzenét és egy kicsit hozzá nyúltak, illetve beleraktak más műfalyokat, pl. jazz, és a könnyűzene.
 • 9:00: - Szabolccsal
  A Sztárportré egy több éve működő rádióműsor sorozat, ahol hétről-hétre közismert emberek nyilatkoznak, mindig egy-egy újabb, gyakran a személyükhöz igen közel álló témában. A Sztárportré optimista műsor, törekszik mindenről valódi képet festeni. Az adások szereplői olyan közismert emberek, akiket a legtöbb magyar ember a sajtóból jól ismer, és szívesen hallgat. Könnyű téma, nehéz kérdések, alapos válaszok.

  Bővebb információ: www.sztarportre.hu
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 15:00: 4 ütem - autós magazin
 • 16:00: -
  • A hét prózája - Zsoldos Árpád - Irodalmi rádió műsora)
  • Take away - a BBC. Angol nyelvleckéje
  • QTC - Zentai Tibor rádióamatőr műsora (Szerkesztő: Rózsa Dezső)
  HA2MN - Tibi a Hobbyrádiónak

  Hívójelem HA2MN, nevem Zentai Tibor. A név nem hiszem, hogy sokat mondana bárkinek, ugyanis a hívójelem alapján ismernek világszerte. Amatőr rádiós vagyok, az első rádió-összeköttetésemet saját építésű rövidhullámú adóval már több mint 44 évvel ezelőtt "kínlódtam össze". Azóta a rádióhullámok segítségével bejártam a világ szinte minden szegletét, s ahova eddig nem jutottam, igyekszem eljutni.

  Első szakmám szerint erősáramú üzemmérnök vagyok, s hogy elektromos területet választottam szakmámnak, köszönhető a rádióamatőrködés iránti gyermekkori érdeklődésemnek. Később külkereskedelmi végzettséget is szereztem, s valahol ebben is ott van a rádiós hobbi hatása - ugyanis a nemzetközi rádióamatőr forgalomban az angol nyelv használata kényszerűség. Én pedig tanultam a nyelvet szorgalmasan.

  A Hajdú QTC a rádióamatőrök havi hangos híradója, amelyet a rádióamatőr hullámsávokban sugároznak. A QTC nemzetközi rádiótávírász rövidítés, jelentése "közlemények vannak"

  Rózsa Dezső, HG0EK a Hajdú QTC főszerkesztője a 2000-es évek közepén keresett meg, hogy legyek QTC készítőinek munkatársa önálló anyagokkal, sorozatokkal. Ez idő óta minden hónapban jelentkezem jegyzetekkel és sorozatokkal, amelyeket magam írok és a hangfelvételt, a hanganyag szerkesztését is - mintegy botcsinálta hangmérnökként - magam végzem. Dezső tőlem adás-kész hangfelvételt kap, természetesen e-mailben.

  A rádióamatőr hobbi hazánkban éppen nem a legfényesebb éveit éli ama tekintetben, hogy az engedélyes rádióamatőrök száma évről, évre csökken, mialatt Európában, Amerikában, Ázsiában és Óceániában az e hobbit művelők száma szépen emelkedik.

  A hobbi kezdete nehéz, hiszen sokat kell tanulni és kitartás kell ahhoz, hogy valaki sikeres rádióamatőr vizsgát tegyen és hívójelet szerezhessen, azaz rádióamatőr engedélyt kapjon.

  Érzékelve a hobbi hazai gondjait elhatároztam, hogy "emberi nyelven" írok egy mesét arról, hogy mi a rádióamatőr, mit csinál a rádióamatőr, s nagyjából mit kell megtanulnia ahhoz, hogy az éter hullámain létrehozhassa első rádió-összeköttetését a világgal. Azért gondoltam "emberi nyelvre", mert ha két rádióamatőr magyarul beszélget egymással, kódokkal, rövidítésekkel, szakszavakkal, hívójelekkel dobálózik, s nincs a hobbin kívülálló ember aki azt megértené.

  Ugyanis mi rádióamatőrök - többek között - a Titanic hivatásos rádióstisztjeinek civil és amatőr leszármazottai és örökösei vagyunk.

  Annyit még meg kell jegyezni, hogy a hangzóanyag minősége korlátozott, hiszen a rádióamatőrök a lehető legkisebb sávszélességre törekednek éterbeli munkájuk során. A hi-fi hangminőség nem ránk jellemző, ellenben a zajos viszonyok közötti legjobb érthetőség elérésére való törekvés igen.

  73 - vagyis magyarul minden jót kívánok a hallgatóknak!

  Tibi, HA2MN
 • 17:00: Live Hungary - a legnagyobb hazai előadók koncertjei
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: - Ferenczi István népzenei műsora
  A Népzenei kavalkád c. műsor nem egy konkrét nép zenéjével foglalkozik, hanem általában a népzenével és vonulataival. A műsor első felében népi hangszereket mutat be a műsorvezető, nemcsak történetükről, hanem azok hangját is meghallgathatjuk az adásban.
  A műsor második részében néhai adatközlőket, énekeseket, hangszereseket, illetve zenekarokat mutat be Ferenczi IStván,. majd más népek zenéjét hallgathatjuk a műsorban.
  A műsor utolsó részében ma élő adatközlőket, hangszereseket, énekeseket, és zenekarokat ismerhetünk meg, valamint olyan együtteseket, énekeseket, zenekarokat, akik ma művelik a népzenét és egy kicsit hozzá nyúltak, illetve beleraktak más műfalyokat, pl. jazz, és a könnyűzene.
 • 21:00: - Szabolccsal
  A Sztárportré egy több éve működő rádióműsor sorozat, ahol hétről-hétre közismert emberek nyilatkoznak, mindig egy-egy újabb, gyakran a személyükhöz igen közel álló témában. A Sztárportré optimista műsor, törekszik mindenről valódi képet festeni. Az adások szereplői olyan közismert emberek, akiket a legtöbb magyar ember a sajtóból jól ismer, és szívesen hallgat. Könnyű téma, nehéz kérdések, alapos válaszok.

  Bővebb információ: www.sztarportre.hu
 • 22:00: - Turcsányi Sipos Éva műsora
  Beszélgetés betegségekről és azok alternatív úton történő egyszerű meggyógyításáról, megelőzéséről ismert emberekkel.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. október 2. hétfő, Petra napja van.
Az év 40. hete és 275. napja.
Holnap Helga napja lesz.

1844. A nem-nemesek minden közhivatalokra alkalmazása. A követek háza e napon a nem-nemeseket csak a közigazgatási hivatalok viselésére kívánta joggal felruházni; de a főnemesek e kérdésben több szabadelvűséget tanúsítottak.


1950. Közzéteszik a földművelésügyi miniszter 16121-16129/1950. sz. rendeleteit 9 mezőgazdasági kutatóintézet létesítéséről. (Ezek: Budapesten: Agrokémiai Kutató Intézet, Kertészeti Kutató Intézet, Szőlészeti Kutató Intézet; Növénytermelési Kutató Intézet: Martonvásár; Öntözési és Talajjavítási Intézet: Szarvas; Mezőgazdasági Kísérleti Intézetek Debrecenben, Keszthelyen, Mosonmagyaróvárott és Szegeden.)


Petrőczi Éva: Ősz

A gyümölcs-óra
októbert mutat:
birs-perc,
alma-perc,
körte. perc
az őszt kondító
fák alatt.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kilenc plusz kettő = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 320

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com