Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Hírek
50
hallgató

Társadalmi vállalkozások számára kiírt pályázatot nyert a Fény Felé Alapítvány

- 2021. február 20. 7:05 - 729 megtekintés

Ennek segítségével az idén 28 éves alapítvány bővíthette a szolgáltatásait.

Társadalmi vállalkozások számára kiírt pályázatot nyert a Fény Felé Alapítvány – videóval

A GINOP-5.1.7.17-2018 pályázaton az Alapítvány 74.506.121 forint támogatást nyert el. Sullerné Márta, a Fény Felé Alapítvány elnöke mutatta be, hogy mire használták fel a támogatást:

– A Fény Felé Alapítvány idén ünnepli 28. születésnapját, a pályázat segítségével szolgáltatásaink bővítésére vállalkoztunk. Az elmúlt években fokozatosan nőtt a fogyatékossággal élő ellátottjaink száma. A legnagyobb igény a bentlakást biztosító és egyben foglalkoztatást nyújtó intézmények iránt mutatkozott.

Kincsesláda Ház

A meglévő, és már 20 éve működő lakóotthonunk 12 ellátottja mellett újabb 12, fogyatékossággal élő fiatal felnőtt számára kívántuk megoldani a lakhatást. Megépítettük Debrecenben a Deák Ferenc utca 6. szám alatt szakosított ellátást nyújtó (földszint + tetőtér, 275,58 négyzetméter hasznos alapterületű) intézményünket. Ezzel párhuzamosan 2020-ban a Függetlenség utcai lakóotthonunkat is átminősítettük támogatott lakhatássá.  Így tehát már 24, értelmileg akadályozott fiatal felnőtt lakhatását tudjuk biztosítani életük végéig. Az épület Debrecen-Józsa kertvárosának szívében található.

De hogyan is épült ez fel?

Az intézmény megépítésének, berendezésének költsége 120 millió forint, amelyhez a GINOP pályázat 37 millió forint támogatást nyújtott, 19 millió forint hitelt vettünk fel az építéshez, s számtalan sikeres pályázattal egészítettük ki az összeget. A Kincsesláda Ház építését szolgáló építési telket 2016-ban a Fény Felé Alapítvány az Auchan az Ifjúságért Alapítvány által elnyert 3,5 millió forintból, és az előző években összegyűjtött ár-bevételekből, támogatásokból vásárolta meg 10 millió forint értékben, így az a tulajdonunkban van. Az épület megépítésében, bútorzat elkészítésében alapítványunk dolgozói is részt vettek a kivitelező mellett, így a kivitelezés költségei csökkenthetők voltak.

A Támogatott lakhatásba bevont fiatalok, illetve hozzátartozóik belépési hozzájárulást fizetnek, mely az építkezés önrészét adja. A fenntartást állami normatív támogatásból és a lakók által fizetett személyi térítési díjból fedezzük. A lakók ellátását 5 fő szakszemélyzet biztosítja. 20. éve működő lakóotthonunk tapasztalatait felhasználva egy olyan társadalmi igény kielégítésére vállalkozunk, ahol lakóink a lakhatáson kívül foglalkoztatásra és fejlesztésre is lehetőséget kapnak. Dolgozhatnak a Kincsesláda műhelyek egyikében, így fizetésükkel saját ellátásukhoz járulnak hozzá – mutatott rá az alapítvány elnöke.

A program foglalkoztatási részét a 2018 márciusában -megtakarításainkból és hitelből- megvásárolt épületben, a Rózsástelep utcai Kincsesláda Műhelyben valósítjuk meg. Társadalmi vállalkozásunk termelési részét alakítottuk ki itt, és folyamatosan fejlesztjük tovább. Ide költözött a Fény Felé Nappali Ellátás Harmat utcai épületéből a kézműves műhely. Így a napközink férőhelyét 32-ről 56 főre tudtuk bővíteni.

A pályázat segítségével 11 új dolgozót sikerült felvennünk 18 hónapra, a következő munkakörökre: varrónő, egyszerű ipari foglalkozású dolgozók, szociális segítők, gyógytornász, bolti eladók. Az állások egy része teljes-, más része részmunkaidős.

A két év alatt 22 főt vontunk be a munka világába a pályázat segítségével. Azáltal, hogy a termelőtevékenységet elkülönítettük a szociális tevékenységtől, új piaci lehetőségeket tudunk felkutatni, igényesebb, több bérmunkát lettünk képesek felvállalni, megnőtt ár-bevételünk.

A Kincsesláda Műhely Rózsástelep utcai épületét teljes mértékben felújítottuk, akadálymentesítettük, amelynek költségeit Alapítványunk önerőből végezte el. A szakipari munkákat Alapítványunk dolgozói, önkéntesei végezték. Programunk legnagyobb erőssége az, hogy intézményrendszerünk Esélycentrum nevű hálózatban működik, mind a szolgáltatásainkat igénybe vevő fogyatékossággal élők, mind a hálózatban dolgozó szakemberek az egymástól 100-200 méterre lévő intézményeinkben kapják meg a szükséges ellátást és a munkához szükséges szakmai segítséget.

A GINOP pályázatban vállaltuk a termelő tevékenységünk, szolgáltatásaink fejlesztését, piacra jutás fejlesztését, árbevételünk növelését – hangsúlyozta Sullerné Márta.

Pályázati helyszín: Kincsesláda Műhely 4225 Debrecen Rózsástelep utca 24. és Deák Ferenc utca 6.

Vállaltuk:

 • 5 hátrányos helyzetű dolgozó alkalmazását napi 8 órában
 • 6 főmegváltozott munkaképességű dolgozó alkalmazását 6 órában, 3 főt 4 órában
 • 4 fő szakemberünk képzését
 • szemléletformáló rendezvények szervezését
 • egy új honlap, webáruház elkészítését
 • a Kincsesláda Ház (támogatott lakhatás 12 akadállyal élő számára) megépítését.

A program eredményeképp új szociális intézmény létesült Kincsesláda Ház néven, bővítve szociális szolgáltatásunkat. A Támogatott lakhatás része az Esélycentrum hálózatnak, szakdolgozói és a lakók is munkahelyhez jutottak általa.

Új lakóink hálózatunkon belül élnek Támogatott lakhatásban, foglalkoztatásban vesznek részt (vagy a fejlesztő, vagy az akkreditált foglalkoztatónkban), közösségi programokban, egyéni fejlesztésekben vesznek részt (Nappali Ellátó intézményünkben).

Azáltal, hogy a Harmat utcai napközi épületéből a Kincsesláda Műhely átköltözött a Rózsástelep utcára, elkülönült a szociális ellátásunk a munkavégzés helyszínétől. Megnőtt a termelésünk, amely ár-bevétel növekedést eredményezett, ezáltal az teljes Esélycentrum hálózat működtetése stabilabbá, kiszámíthatóbbá, biztonságosabbá vált.

A Fény Felé Alapítványnak a mai napon 61 fő dolgozója van és 19 fő vesz részt a fejlesztő foglalkoztatásban.

A Fény Felé Támogatott lakhatásba várunk értelmi fogyatékossággal élő lakókat, Nappali ellátásunkba is felveszünk még 4-5 jelentkezőt, akik családban élnek és a napközbeni fejlesztést, közösségi programjainkat kívánják igénybe venni – zárta az alapítvány elnöke a közleményt.

Fotók: Matey István/Dehir

(Forrás: Dehir)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


- öt = 1

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: MVGYOSZ. hírlevél - A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége hírlevél műsora
 • 9:00: - Ruzsa Viktor műsora
  Rádiónk 2008. (indulása) óta fontosnak tartja a sérült emberekről szóló információkat eljuttatni az érintettek és érdeklődők számára.

  Műsorunk célcsoportja a sérült emberek és hozzátartozóik, a szociálisan érzékeny emberek csoportja. Küldetésünk alapja, hogy a célcsoport számára igen csak hiányos információs, tájékoztató és nem utolsó sorban szórakoztató magazint juttassunk el fogyatékkal élők és a témában érintett emberek részére. Rádióműsorunk két heti rendszerességgel jelentkezik új műsorral.
  Egy műsor, melynek célja a fogyatékos személyek lehetőségeinek, jogainak, és ezen jogok érvényesítési eszközeinek bemutatása. Felhívni a figyelmet az igazi esélyegyenlőségre, az önálló életvitel, valamint a társadalomban való aktív részvétel, maradéktalan biztosításának a fontosságára.

  A műsort ugyanebben az időben, a kimaradt héten ismételjük.

  E műsorunkat több vidéki rádió is átveszi. Ha az Ön rádiójában is szeretné sugározni, keressen minket bizalommal!
 • 10:00: Világjáró - Magyarosi Marianna utazási műsora
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Europe in my Backyard - Európai Uniós projektek (a Civil Rádió magazinműsora)
 • 16:00: Life is life - életmód magazin
 • 17:00: Live World - a legnagyobb külföldi előadók koncertjei
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: MVGYOSZ. hírlevél - A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége hírlevél műsora
 • 21:00: - esélyegyenlőségi magazinműsor Ruzsa Viktorral
  Rádiónk 2008. (indulása) óta fontosnak tartja a sérült emberekről szóló információkat eljuttatni az érintettek és érdeklődők számára.

  Műsorunk célcsoportja a sérült emberek és hozzátartozóik, a szociálisan érzékeny emberek csoportja. Küldetésünk alapja, hogy a célcsoport számára igen csak hiányos információs, tájékoztató és nem utolsó sorban szórakoztató magazint juttassunk el fogyatékkal élők és a témában érintett emberek részére. Rádióműsorunk két heti rendszerességgel jelentkezik új műsorral.
  Egy műsor, melynek célja a fogyatékos személyek lehetőségeinek, jogainak, és ezen jogok érvényesítési eszközeinek bemutatása. Felhívni a figyelmet az igazi esélyegyenlőségre, az önálló életvitel, valamint a társadalomban való aktív részvétel, maradéktalan biztosításának a fontosságára.

  A műsort ugyanebben az időben, a kimaradt héten ismételjük.

  E műsorunkat több vidéki rádió is átveszi. Ha az Ön rádiójában is szeretné sugározni, keressen minket bizalommal!
 • 22:00: Világjáró - Magyarosi Marianna utazási műsora
 • 23:00: - Reményik László interjú műsora
  A Vakok Állami Intézete, és az ötlet-, és házigazda Reményik László, "Ezer arc, ezer talentum" című közös programja minden hónap második keddjén (kivéve a nyári időszakot) megtekinthető élőben a Hermina út 21. szám alatt.
  (a rendezvények ingyenesek!)

  Cél, hogy minden hónap második keddjén olyan személyek legyenek a vendégek, akik tevékenységük, tudásuk, gondolataik, élettapasztalatuk révén szellemi munícióval tudnak szolgálni.

  Az interjú sorozat alkalmain két embert ismerhetnek meg a rendezvény látogatói, míg rádiónkban hetente egy-egy vendéget mutatunk be hallgatóink előtt (így a következő hétre csúszik át az aktuális rendezvény második vendége).

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. június 25. kedd, Vilmos napja van.
Ma van a(z) Barlangok napja.
Az év 26. hete és 177. napja.
Holnap János, Pál napja lesz.

1311. Csák Máté annyira elbízottá lett, hogy e napon Budát, hol I. Károly király feleségével, Katalinnal időzött, hadaival háborgatta.


1741. Mária Terézia királynő koronáztatása Pozsonyban nagy ünnepéllyel és a szokott szertartástól csak annyiban különbözve tarttatott meg, hogy őfelsége az eskütérre és a királydombig nem lovagolt, hanem kocsizott, a 4 kardvágást azonban lóháton tette.


Gyóni Géza / 1884. jún. 25. - 1917. jún.25. /

Sírvers

Hazai domb lesz vagy idegen árok,
Bús sírom füve amelyen kihajt,
Kopott fejfámon elmosódó írás
Bolygó vándornak ezt hirdesse majd:

Boldog, ki itt jársz, teéretted is
Megszenvedett, ki lent nyugszik, a holt;
Véres harcok verték fel hírét,
De csak a béke katonája volt.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


három plusz négy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com