Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Program ajánló -
36
hallgató

Társszervezetek hírei 2020. 05. 19.

- 2020. május 20. 8:00 - 382 megtekintés

Az ÉFOÉSZ. összeállítása

Friss hírek a társszervezetektőlKorábbi hírek


MEOSZ

MEOSZ tájékoztató a veszélyhelyzettel összefüggő korlátozások fokozatos feloldásáról
2020.május 18.-tól enyhítenek a korlátozásokon. Továbbra is marad a távolságtartás; a boltokra vonatkozó, időseket érintő 9-12 közti idő, a maszk viselet; színházak, mozik, és egyéb nagy létszámú gyülekezetű helyek látogatási tilalma, illetve a távoktatás. Viszont most már engedélyezettek a néző nélküli sportrendezvények; a felső oktatási intézmények látogatása, (Budapesten kívül), strandok, parkok, és egyéb szabadtéri szórakozó helyek újra kinyitnak; a vallási közösségi szertartások, házasság kötések, temetések; a vendéglátói helyek külső, terasz részlegét a vendégek újra igénybe vehetik fogyasztás célból, de a belső részlegekben csak személyzet tartózkodhat.

A szabályok megszegéséért kiszabott pénzbírság 5 000 Ft-tól 50 000 Ft-ig terjed.


SINOSZ

Budapesten is megszűnt a kijárási korlátozás – tovább enyhülő intézkedések május 18-tól!

Budapesten érvényes szabályok május 18-tól:

 • Az egy háztartásban élők kivételével mindenki köteles a másik embertől lehetőleg másfél méteres védőtávolságot tartani.
 • Vásárláskor, illetve a tömegközlekedési eszközökön maszk viselése továbbra is kötelező.
 • A 65 éven felüliek továbbra is 9 és 12 óra között vásárolhatnak az élelmiszerüzletekben, a drogériákban és a gyógyszertárakban, a 65 év alattiak pedig az ezen kívüli időszakban.
 • A piacok nyitvatartásának rendjéről az önkormányzatok ettől eltérően is rendelkezhetnek.
 • Valamennyi üzlet kinyithat és látogatható.
 • A vendéglátóhelyeken – különösen az éttermekben, kávézókban, cukrászdákban, büfékben, presszókban – a kerthelyiségben és a teraszon már lehet tartózkodni.
 • A védőtávolság megtartása mellett a közterületek, a parkok és a szabadtéri játszóterek látogathatóak.
 • A strandok, szabadtéri fürdők nyitva tarthatnak.
 • A szabadtéri múzeumok és az állatkert kinyithat.
 • A szolgáltatások bárki által szabadon igénybe vehetők, a szolgáltatást nyújtó üzletek szintén nyitva tarthatnak korlátozás nélkül.
 • Az istentiszteletek és misék, polgári házasságkötések és temetések megtarthatók. A 200 fő alatti családi rendezvények, lakodalmak Budapesten 2020. június 15-től tarthatók meg.
 • Az egyetemek nyitva lehetnek a fővárosban is, de erről mindenhol a felsőoktatási intézmény vezetője jogosult dönteni. A felsőoktatási intézmények kollégiumainak látogatása továbbra is tilos.

Vidéki enyhítések:

 • Vidéken is megnyithatnak a szabad területen lévő  játszóterek és parkok.
 • A vendéglátóhelyek épületében is szabad tartózkodni
  A fővárost kivéve a vendéglátóhelyeken (különösen étteremben, kávézóban, cukrászdában, büfében, presszóban) megengedett az épület belső zárt részében történő tartózkodás. Az ott dolgozók kötelesek maszkot viselni, erre kérik lehetőség szerint a vendégeket is, és fontos a védőtávolság betartása. A szállodák és a panziók is fogadhatnak vendégeket.
 • Esküvők
  Június 1-től maximum kétszáz főig vidéken és Pest megyében is megrendezhetők lesznek az esküvők, de az asztalok közötti védőtávolságot be kell tartani.

Az egész országban érvényes intézkedések:

 • Egészségügy
  Újabb egészségügyi ellátások válnak elérhetővé. Ismét elvégezhetők a tervezhető műtéti beavatkozások, és újraindíthatók bizonyos szűrővizsgálatok, így a foglalkozás-egészségügyi, alkalmassági vizsgálatok és az alkalomszerű szűrések, valamint a krónikus és kúraszerű ellátások.
  Az ellátásokra továbbra is telefonon kell bejelentkezni. Ha az előzetes kikérdezés alapján fertőzésgyanú merül fel valakinél, akkor laboratóriumi koronavírus-tesztet végeznek, és csak ennek negatív eredménye után végezhető el a műtét vagy más beavatkozás.
 • Idősotthonok
  Az idősotthonokban elrendelt kijárási és látogatási tilalom továbbra is fennmarad!
 • Napközis gyermektáborok országszerte
  Az ottalvást nem igénylő, napközis gyermektáborokat nyáron meg lehet tartani az egész országban. A biztonságos működtetés érdekében a táborszervezőknek és a szülőknek is ajánlásokat fognak közzétenni.
 • Június 2-ig biztosan fennmarad a távoktatás
  A jelenlegi bölcsődei és óvodai ügyeleti rendszer átalakítása várható, utána, a járványügyi helyzet alapján döntenek az iskolák esetleges újranyitásáról, de ez egyelőre bizonytalan.

AOSZ

Számos önkormányzattól érkezett visszajelzés az intézkedési tervre
A különböző fogyatékosságokkal élő személyeket képviselő országos szervezetek a FESZT koordinációjával jelzéseket és javaslatokat tett az EMMI Szociális Ügyekért Felelős Államtitkárságának, melynek eredményeként 2020. 03. 26-án Intézkedési Tervet írt alá Prof. Dr. Kásler Miklós az emberi erőforrások minisztere. Szövetségünk az Info-Pontokon keresztül megkereste az önkormányzatokat és kérte együttműködésüket. Számos budapesti és vidéki önkormányzat visszajelzett számunkra, biztosítottak minket együttműködésükről és megküldték azokat az elérhetőségeket, amelyeken a fogyatékos személyek segítséget kérhetnek. Sok önkormányzat feltüntette honlapján az érdekvédelmi szervezetek, így szövetségünk koronavírussal kapcsolatos hasznos kiadványait is.


MMSZ

Debrecenben tartósélelmiszererrel és odafigyeléssel segít a Máltai Szeretetszolgálat
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Debrecenben se tétlenkedett az tartós élelmiszercsomag általi megsegítés terén. Tehát ott is számíthatnak segítségükre a rászoruló családok.

Pizzával tették könnyebbé a nehéz sorsú családok karanténját
Több mint 640 pizzával támogatta a Pizza King Expressz a Magyar Máltai Szeretetszolgálat budapesti családok átmeneti otthonait. A két intézményben összesen több mint 100 gyermek él szüleivel a koronavírus járvány elleni védekezés miatt szigorú szabályok szerint.


Magyar Vöröskereszt

Coca-Colás munkavállalók és céges flotta segíti a Magyar Vöröskeresztet a logisztikában. A Coca-Cola most már kocsikkal és emberekkel is segíti a Magyar Vöröskereszt logisztikáját.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 7. csütörtök, Apollónia napja van.
Az év 27. hete és 188. napja.
Holnap Ellák napja lesz.

1357. Ragusa aláveti magát a magyar koronának. Ragusa városa követei szerződésre lépnek N. Lajossal, mely szerint a város a magyar korona oltalma alatt áll, s ezért évenként 500 aranyat fizet; de a király magyar helyőrséget és ispánt nem fog adni a városnak.


1607. A király (a bécsi béke sérelmével, mert annak rendelkezése szerint nádort kellene választani) kinevezi Forgách Ferenc esztergomi érseket magyarországi királyi helytartóvá. (1608-ig viseli tisztségét.)


Radnóti Miklós: Július

Düh csikarja fenn a felhőt,
fintorog.
Nedves hajjal futkároznak
mezétlábas záporok.
Elfáradnak, földbe búnak,
este lett.
Tisztatestű hőség ül a
fényesarcú fák felett.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kilenc plusz négy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com