Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Balkan Fanatik - Csináld, csináld, jól csináld
29
hallgató

Távoli Segítségnyújtás Látássérült Embereknek – TÁVSZEM

- 2018. január 4. 19:42 - 1079 megtekintés

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ) megkezdte a látássérült emberek mindennapjait segítő infokommunikációs alapú távszolgáltatás kialakítását, melyhez 470 millió forint európai uniós támogatást nyert. Az EFOP-1.1.5-17-2017-00001 számú „Távoli Segítségnyújtás Látássérült Embereknek – Távszem” címet viselő projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

A Távszem projekt célja, hogy a vak és gyengénlátó emberek akadálymentesen használható mobileszközök segítségével az ország minden pontján azonos eséllyel jussanak magas színvonalú internet alapú távszolgáltatásokhoz. A projekt végrehajtása során az MVGYOSZ budapesti székházában alakítják ki a Távszem ügyfélszolgálatát és azokat az akadálymentes operátori munkahelyeket, ahol a segítő személyek fogadják a beérkező hívásokat. Az iOS és Android operációs rendszerrel kompatibilis Távszem szolgáltatás okostelefonokról és táblagépekről egyaránt folyamatosan elérhető lesz az év minden napján. A kétéves projekt utolsó 6-7 hónapja nyilvános tesztidőszak lesz, mely során a felhasználók megoszthatják tapasztalataikat a projekt megvalósítóival, és javaslatokat tehetnek a szolgáltatás javítására. Ennek érdekében országos szinten mintegy 800 látássérült kap a Távszem használatára alkalmas készülékeket – ők elsősorban a projekt azon résztvevői, akik az MVGYOSZ tagszervezeteinek rendes tagjai, valamint vállalják a használati szerződésben rögzített feltételeket. A fejlesztés eredményeként a látássérült személyek számára is elérhetőek lesznek olyan infokommunikációs akadálymentesítési szolgáltatások, amelyekhez hasonlók a hallássérült emberek számára már jelenleg is rendelkezésre állnak. A projekthez nyújtott támogatásnak köszönhetően a szövetség mintegy 50 új munkahelyet is teremt, elsősorban megváltozott munkaképességű személyek részére. A fennállásának idén 100. évfordulóját ünneplő MVGYOSZ érdekvédelmi és szolgáltatási tevékenysége a 22 tagegyesület által Magyarország teljes területét lefedi, jelentősen hozzájárulva ahhoz, hogy a vak és gyengénlátó emberek társadalmi integrációja a magánélettől kezdve a munka világáig bezárólag minél szélesebb körben megvalósulhasson. Üzenetértékű, hogy a Braille-írás világnapján, 2018. január 4-én került sor a projekt ünnepélyes nyitórendezvényére, melyet a média és a szövetség tagságának kiemelt érdeklődése kísért. A nyitórendezvény alkalmával Czibere Károly, az EMMI államtitkára, Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, dr. Nagy Sándor, az MVGYOSZ elnöke és a projektmenedzsment tagjai annak a meggyőződésüknek adtak hangot, hogy egy új korszak nyílhat a Távszem projekt által, amely lehetővé teszi, hogy a látássérült emberek személyiségi, adatvédelmi jogaik tiszteletben tartása mellett, kulturált módon és XXI. századi körülmények között férjenek hozzá az internet alapú modern infokommunikációs távszolgáltatásokhoz.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


- 2 = hét

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 7. csütörtök, Apollónia napja van.
Az év 27. hete és 188. napja.
Holnap Ellák napja lesz.

1357. Ragusa aláveti magát a magyar koronának. Ragusa városa követei szerződésre lépnek N. Lajossal, mely szerint a város a magyar korona oltalma alatt áll, s ezért évenként 500 aranyat fizet; de a király magyar helyőrséget és ispánt nem fog adni a városnak.


1607. A király (a bécsi béke sérelmével, mert annak rendelkezése szerint nádort kellene választani) kinevezi Forgách Ferenc esztergomi érseket magyarországi királyi helytartóvá. (1608-ig viseli tisztségét.)


Radnóti Miklós: Július

Düh csikarja fenn a felhőt,
fintorog.
Nedves hajjal futkároznak
mezétlábas záporok.
Elfáradnak, földbe búnak,
este lett.
Tisztatestű hőség ül a
fényesarcú fák felett.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kettő mínusz nyolc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com