Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ace of Base - Life is a flower
38
hallgató

Tiltakoznak a fogyatékkal élők száműzése miatt.

- 2018. március 2. 7:35 - 832 megtekintés

Már nem csak hazai, hanem külföldi szervezetek is kifogásolják azt, ahogyan a nagy szociális intézményeket feldarabolná a kormányzat.

Nemzetközi szervezeteknek sem tetszik az, hogy az Orbán-kormány vidéki kistelepülések határába, mocsaras területre, vagy épp szennyvízátemelő mellé költöztetné a nagy szociális intézmények fogyatékkal élő lakóit. A hazai jog- és érdekvédelmi szervezetek – mint például a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ), vagy az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ) – után most a Validity Foundation (Központ a Mentális Sérültek Jogaiért Alapítvány), valamint a European Network on Independent Living (Európai Hálózat az Önálló Lakhatásért) is azt kéri a magyar kormánytól, hogy függessze fel és tervezze újra a kitagolási projekteket.

Mint arról már írtunk, az elmúlt hónapokban számos szakértőt felháborított az: egy több tízmilliárd forintot kóstáló uniós program keretében a “tömegszerű” intézmények felszámolását úgy oldanák meg, hogy az ott élő gondozottaknak kis lélekszámú, városoktól távoli falvakban alakítanának ki lakóotthonokat. A TASZ szerint ezzel a célként megjelölt integráció helyett további elszigeteltségbe száműzik a fogyatékossággal élő embereket.

Eddig összesen 29 intézmény férőhelykiváltására érkezett pályázat, ezeket az ÉFOÉSZ részletesen elemezte. Kiderült, van olyan lakóotthon, ami árvízvédelmi területre (Táplánszentkereszt), akadálymentesen nem megközelíthető, ipari sávba ágyazott területre (Barcs), mocsaras-nádas-ingoványos területre (Somogyvár), vagy szennyvízátemelő telep közvetlen szomszédságába (Kéthely) épülne. Illetve több esetben a tervezett fejlesztésekre a létező, már eleve szegregált nagyintézet területén, vagy annak közvetlen közelében kerülne sor.

De még ha a mostani intézetektől távolabb épülnek is a lakóotthonok, több esetben kisbuszokkal szállítanák a lakókat az úgynevezett szolgáltatóközpontokba – amelyeket a korábbi nagyintézményekben alakítanának ki. Vagyis a lakókat továbbra is az eredeti helyszíneken, intézeti keretek között foglalkoztatnák, étkeztetnék, a férőhely kiváltással lényegében csak az alvóhelyük változna. Így végeredményben egyáltalán nem segítenék az arra képes lakók önálló lakhatását, életvitelét, holott az intézeti kultúra felszámolására hivatott EU-s projektnek éppen ez az egyik kiemelt célja.

A tiltakozó szervezetek szerint mindez ellentétes az európai uniós támogatások felhasználásához, a társadalmi befogadáshoz és az antidiszkriminációhoz kapcsolódó uniós szabályozásokkal, az EU Alapjogi Chartája rendelkezéseivel, a kitagolás közös európai irányelveivel, a fogyatékosügyi ENSZ egyezmény vonatkozó cikkeivel is. Jelezték: ha a magyar kormány nem tesz eleget kérésüknek, az Európai Bizottsághoz fordulnak.

Forrás:Népszava http://nepszava.h…zese-miatt

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


* 6 = negyven kettő

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 7. csütörtök, Apollónia napja van.
Az év 27. hete és 188. napja.
Holnap Ellák napja lesz.

1357. Ragusa aláveti magát a magyar koronának. Ragusa városa követei szerződésre lépnek N. Lajossal, mely szerint a város a magyar korona oltalma alatt áll, s ezért évenként 500 aranyat fizet; de a király magyar helyőrséget és ispánt nem fog adni a városnak.


1607. A király (a bécsi béke sérelmével, mert annak rendelkezése szerint nádort kellene választani) kinevezi Forgách Ferenc esztergomi érseket magyarországi királyi helytartóvá. (1608-ig viseli tisztségét.)


Radnóti Miklós: Július

Düh csikarja fenn a felhőt,
fintorog.
Nedves hajjal futkároznak
mezétlábas záporok.
Elfáradnak, földbe búnak,
este lett.
Tisztatestű hőség ül a
fényesarcú fák felett.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kettő szorozva nyolc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com