Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Dancs Annamari és Ferry - Soha Ne múljon el
29
hallgató

Tízezrek nem kapnak rokkantsági ellátást egy szoftverhiba miatt

- 2012. augusztus 8. 12:05 - 863 megtekintés

Az MSZP szerint egészségkárosodottak tízezrei hónapok óta hiába várják ellátásukat egy szoftverhiba miatt. A szocialisták ezért felszólították Orbán Viktort és kormányát, hogy vizsgáltassa ki a történteket, illetve azonnal fizessék ki az érintettek sok esetben május óta elmaradt járandóságát.

Korózs Lajos, az ellenzéki párt elnökségi tagja hétfőn, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: elveszett, vagy lehet, hogy soha meg sem volt az az informatikai program, amely a rokkantsági felülvizsgálaton átesettek adatait, így például a járandóságuk mértékét tartalmazta.

Az ellenzéki politikus emlékeztetett arra, hogy az alaptörvény értelmében megszűnt a rokkantsági nyugdíj, vagyis a jövőben azok az egészségkárosodottak is csak egy “táppénzszerű” ellátást kapnak, akik korábban évtizedeken át fizették a nyugdíjjárulékot. Korózs Lajos szerint a kormány átgondolatlan változtatásai “emberi tragédiák sorozatához” vezet.

A kormány hiába próbálná munkára kötelezni az arra egyébként alkalmatlanokat, mivel gazdaságpolitikája miatt az egészségkárosodottaknak esélyük sincs elhelyezkedni – hangsúlyozta Korózs Lajos, megjegyezve azt is: a rokkantsági ellátásban részesülők is rosszabbul járnak, hiszen csak korábbi járandóságuk felében reménykedhetnek.

A szocialista politikus felszólította a kabinetet arra, hogy hagyja abba a “rokkantakat lejárató propagandát”, mivel szerinte nem igazolódott be az a változtatások indokaként emlegetett kormányzati feltételezés, hogy hatalmas visszaélések jellemezték volna a rokkantnyugdíjrendszert.

Az alapvető jogok biztosa az Alkotmánybíróságnál kezdeményezte a megváltozott munkaképességű emberek ellátásáról szóló törvény egyes rendelkezéseinek felülvizsgálatát a múlt héten; Szabó Máté azért kezdeményezte a felülvizsgálatot, mert szerinte a rokkantsági ellátórendszer 2012-es átalakításánál nem biztosították a szerzett jogok fenntartásába vetett bizalom védelmét, továbbá az alacsony összegű ellátás melletti munkavállalás lehetőségének korlátozása miatt sérül az esélyegyenlőség elve.

Adta hírül a meosz.hu

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


1 * = négy

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 1. péntek, Tihamér, Annamária napja van.
Ma van a(z) A Magyar egészségügy napja, építészek napja.
Az év 26. hete és 182. napja.
Holnap Ottó napja lesz.

1697. Zemplén megyei zendülés. A sárospataki kapitány, ki az újhelyi vásárra menő néptől vámot zsarolt, július 1-én 17 közlegénnyel együtt agyonveretett. A következő éjjel a nép Tokaj és Patak várakat elfoglalta.


1836. A "Törvényhatósági Tudósítások" keletkezése. Kossuth Lajos megindította írott és írva sokszorosított tudósításait a megyei közgyűlések tárgyalásairól.


1969. Budapesten megkezdődik a villamosok és az autóbuszok kalauz nélküli járatása.


Gulyás Pál: A méhekhez

Süt a szép Nap, szép virágot
nyit a boldog július,
most születnek a villámok,
ott, ahol az ég borús.
Kicsi méhek, ti a füvek
halkan zörgő fiai,
legyetek a nyárhoz hűek,
ajtajához hajlani!..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hat plusz hét = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com