Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Justin Timberlake - Like I Love You
35
hallgató

Tízezren a mellrák ellen

- 2015. június 7. 14:03 - 1881 megtekintés

Több ezer fős rózsaszín tömeg vonult június 6-án Budapest belvárosában az AVON mellrákellenes sétáján. Az ismert előadóművészek, énekesek, műsorvezetők, sportolók által vezetett menet az odafigyelésre, az önvizsgálat és a szűrővizsgálatok fontosságára hívta fel a figyelmet, hiszen a mellrák a nőket sújtó leggyakoribb daganatos megbetegedés, amely évente 2,5 ezer életet követel hazánkban.

A mellrákellenes sétát Dombóvári Vanda, az egész napos esemény háziasszonya indította el. A több ezer fős menet rózsaszínbe borította a Lánchidat, majd a budai és a pesti oldalt. A résztvevők a 3,7 km-es táv megtétele után, a nap legmeghatóbb pillanataként, közösen engedték fel rózsaszín léggömbjeiket, ezzel is kifejezve szolidaritásukat a betegséggel küzdők iránt. A mellrákellenes sétán részt vett Ördög Nóra, Csobot Adél, Danics Dóra, Keresztes Ildikó, Horányi Juli, Dukai Regina, Pintácsi Viki, Debreczeni Zita, Fésűs Nelly, Pintér Adrienn (Ada) és Karda Bea. A menetet sportolók is erősítették, hiszen ott voltak az UVSE magyar bajok női vízilabda csapat, a női röplabda válogatott, illetve a női jégkorong válogatott tagjai, Miló Viki profi boksz világbajnok, illetve Monspart Sarolta tájfutó világbajnok is. Akadt néhány bátor férfi is, aki támogatásáról biztosította a hölgyeket: részt vett a menetben Csonka András, Istenes Laci és fia Istenes Bence, valamint Magosi Bálint, divízió 1-es világbajnok ezüstérmes jégkorongozó is. “Az eseményre több mint 11 ezren regisztráltak, ami jól mutatja az összefogás erejét. Élete során minden 8. nőnél kialakulhat mellrák, éppen ezért vállalatunk szeretné minél több nő figyelmét felhívni az önvizsgálat és a szűrővizsgálatok fontosságára. Hiszünk benne, hogy gyermekeink már egy olyan világban nőhetnek fel, ahol nem kell több feleséget, barátnőt, édesanyát, leányt sem elveszíteni egy olyan betegség miatt, amely korai felismerés mellett jó eséllyel gyógyítható” – mondta Végh-Kósa Anita, az AVON Magyarország kommunikációs vezetője. “Az AVON közel 130 éve küzd a nőkért a legkülönfélébb módokon. Tanácsadóink nagy többsége is nő, éppen ezért társadalmi felelősségvállalási tevékenységünk keretében olyan célokat támogatunk, amelyek a hölgyek életét, életminőségét leginkább befolyásolják. Mellrákellenes küzdelmünk részeként az elmúlt évek során, világszinten közel 230 milliárd forintot adományoztunk különböző mellrákkal foglalkozó szervezeteknek, alapítványoknak, kórházaknak, amelyben jelentős szerepet vállalt a magyarországi leányvállalat is. Ennek a harcnak része a mai rendezvény is” – tette hozzá Radeczky Zoltán, az AVON Magyarország ügyvezető igazgatója. Az AVON egész napos rendezvényén bemutatkoztak a mellrákellenes harcban részt vevő szervezetek, alapítványok, egyesületek és önszerveződő csoportok; a kerekasztal-beszélgetések során pedig szakértők, orvosok, alapítványi munkatársak osztották meg tapasztalataikat a betegség kapcsán. A hölgyeket egész nap különböző előadások, testet és lelket kényeztető programok várták, de a család többi tagja sem unatkozott, hiszen a szervezők a gyerekek és a férfiak számára is izgalmas programokkal készültek. A napot könnyűzenei koncertek sora zárta.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


* 8 = nyolc

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 1. péntek, Tihamér, Annamária napja van.
Ma van a(z) A Magyar egészségügy napja, építészek napja.
Az év 26. hete és 182. napja.
Holnap Ottó napja lesz.

1697. Zemplén megyei zendülés. A sárospataki kapitány, ki az újhelyi vásárra menő néptől vámot zsarolt, július 1-én 17 közlegénnyel együtt agyonveretett. A következő éjjel a nép Tokaj és Patak várakat elfoglalta.


1836. A "Törvényhatósági Tudósítások" keletkezése. Kossuth Lajos megindította írott és írva sokszorosított tudósításait a megyei közgyűlések tárgyalásairól.


1969. Budapesten megkezdődik a villamosok és az autóbuszok kalauz nélküli járatása.


Gulyás Pál: A méhekhez

Süt a szép Nap, szép virágot
nyit a boldog július,
most születnek a villámok,
ott, ahol az ég borús.
Kicsi méhek, ti a füvek
halkan zörgő fiai,
legyetek a nyárhoz hűek,
ajtajához hajlani!..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kettő mínusz öt = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com