Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Elton John - Sacrifice
39
hallgató

Tízszeresére nőtt az adományozói kedv a koronavírus hatására

- 2020. április 9. 20:38 - 353 megtekintés

A koronavírus világjárvány sok civil szervezetet is nehéz helyzetbe hoz. Számukra indított kivételes lehetőséget Magyarország legnagyobb adománygyűjtő portálja, az adjukossze.hu. Az aktívan működő portálon jelenleg 133 adománygyűjtés fut, és emellett külön felületet kaptak a koronavírus témájú ügyek, ahol két hét alatt közel 5 millió forintot gyűjtöttek össze eddig. A szervezet adataiból kiderül, hogy a korábbi évekhez képest tízszeresére nőtt az adományozási kedv az adjukossze.hu oldalon.

Míg a korábbi évek hasonló időszakában átlagosan egymillió forint gyűlt össze a közösségi adománygyűjtések javára, addig ez idén majdnem tízmillió forint volt, tehát közel tízszerese az előző évnek. Az egyszeri adományok mellett figyelemreméltó a rendszeres adományozók számának megugrása, ez az eddigiekhez képest 40%-kal nőtt.  A felületen futó adománygyűjtések jellemzően egy-egy konkrét ügyet segítenek, amire rövid idő alatt gyűlik össze az anyagi segítség. A NIOK Alapítvány a koronavírus világjárványra válaszul indított el egy különleges akciót, amelynek keretein belül a közösségi adománygyűjtésre épülő adjukossze.hu felületén a civil szervezetek ingyenesen indíthatnak kampányokat. A vírusra reagálva több civil szervezet indított kampányt, amelyek között található állami gondozásban élők online tanulására, eszközökre gyűjtő kezdeményezés vagy előadóművészek támogatását célzó gyűjtés is. Egy közösség menhelyeknek gyűjt állateledelt, de egy nehézségekkel küzdő jóga stúdió is kampányol.

A fenti ügyek pedig két hét alatt összesen 447 adományozót mozgattak meg, akik 4 745 000 forintot adtak össze eddig a civil szervezetek hat kampányában. “Sokkal több megkeresést kapunk bajba jutott civil szervezetektől, így nagyon örülünk neki, hogy ilyen nagy mértékű az adományozási kedv is. Nagyon köszönjük mindenkinek, aki partner szervezeteink mellé állt. Folyamatosan várjuk az új csatlakozókat, adományozókat az adjukossze.hu oldalon, és hiszünk benne, hogy közösségi összefogással együtt csökkenthetjük  ennek a válságnak a következményeit.” – tette hozzá Gerencsér Balázs, a NIOK Alapítvány vezetője. A szervezet mindenkit arra kér, hogy lehetőségéhez képest csatlakozzon civil szervezetek akcióihoz, helyi közösségi kezdeményezésekhez, illetve látogasson el a https://adjukossze.hu/koronavirus oldalra, és ismerje meg, kik azok, akiknek a legnagyobb segítségre van most szüksége.

NIOK Alapítvány

A független civil szervezet 26 éve dolgozik azért, hogy Magyarországon a civil szektor és a benne működő civil szervezetek hatékonyabbá váljanak, működésük fenntartható és átlátható legyen. Egyik fő célkitűzése, hogy a magyarországi adományozási kultúra fejlődjön, minél több szervezet legyen képes hitelesen megszólítani a lehetséges adományozóit, és minél több ember találjon rá arra az ügyre, amit támogatni szeretne. Ennek érdekében működteti a többféle adománygyűjtési lehetőséget is biztosító, legnagyobb hazai adományozási portált, az adjukossze.hu oldalt, melyen keresztül már több mint 500 000 000 Ft értékben érkeztek adományok a hazai civil szervezetek javára.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


egy + = 2

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 1. péntek, Tihamér, Annamária napja van.
Ma van a(z) A Magyar egészségügy napja, építészek napja.
Az év 26. hete és 182. napja.
Holnap Ottó napja lesz.

1697. Zemplén megyei zendülés. A sárospataki kapitány, ki az újhelyi vásárra menő néptől vámot zsarolt, július 1-én 17 közlegénnyel együtt agyonveretett. A következő éjjel a nép Tokaj és Patak várakat elfoglalta.


1836. A "Törvényhatósági Tudósítások" keletkezése. Kossuth Lajos megindította írott és írva sokszorosított tudósításait a megyei közgyűlések tárgyalásairól.


1969. Budapesten megkezdődik a villamosok és az autóbuszok kalauz nélküli járatása.


Gulyás Pál: A méhekhez

Süt a szép Nap, szép virágot
nyit a boldog július,
most születnek a villámok,
ott, ahol az ég borús.
Kicsi méhek, ti a füvek
halkan zörgő fiai,
legyetek a nyárhoz hűek,
ajtajához hajlani!..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


öt mínusz öt = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com