Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Teremtés koronái - Csak arról ami a férfiakat érdekli
27
hallgató

Több mint egy hete tart az országos koronavírus-szűrés Debrecenben is

- 2020. május 12. 20:42 - 365 megtekintés

A szakemberek azt kérik, ha valaki kapott meghívást, de nem tudott részt venni, telefonon kérjen újabb időpontot, és menjen el a vizsgálatra a következő napokban.

Május elsején kezdődött  az országos koronavírus-szűrési program a négy orvosképző egyetem részvételével, az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával.

A Debreceni Egyetem szakemberei négy megyében (Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Szabolcs-Szatmár-Bereg) mintegy 4000 embert szűrnek. A vizsgálatsorozat célja, hogy pontos képet kapjanak a járvány kiterjedéséről és az új típusú koronavírussal fertőzöttek és átfertőzöttek valós számáról. Debrecenben a vizsgálatokat a DE KK Fül-Orr-Gége Klinikán, illetve a Kenézy Gyula Egyetemi Kórházban végzik.

– Az időpontok egyeztetését a DE KK Alapellátási és Egészégfejlesztési Intézet munkatársai koordinálják. Azt tapasztaljuk, hogy akik eljönnek, azok szívesen részt vesznek a vizsgálatban, tudják, milyen társadalmi, járványtani jelentősége van. A vizsgálat néhány percet vesz igénybe. Az adatok egyeztetése, rögzítése után két kémcső vért veszünk, majd a vizsgált személy orrgarati- és toroknyálkahártyájáról veszünk mintát a vírus RNS-örökítőanyagának kimutatásához – mondta el a hirek.unideb.hu-nak Major Tamás, a DE KEK Fül-Orr-Gége, Fej- és Nyaksebészeti Osztályának osztályvezető főorvosa.

A vizsgálatra nem lehet önkéntesen jelentkezni, csak azok vehetnek részt a szűrésen, akiket a KSH tudományos módszerekkel kiválasztott, ők meghívást kaptak.

– A részvétellel kapcsolatban jók az eddigi tapasztalatok, de lehetnénk még sokkal jobbak. Arra kérünk mindenkit, hogy akit megkerestek a KSH szakemberei, jöjjön el a szűrésre, vegyen részt a programban, hogy teljesen pontos képet kapjunk a koronavírus magyarországi előfordulásáról – hangsúlyozta Várkonyi István, a DE KEK Infektológiai Intézet intézetvezető főorvosa.

A szűrés utáni 24-48 órában külön is értesítik azokat, akiknek a mintája pozitív lett. Ebben az esetben a kontaktjait is szűrik. A kapott laboratóriumi eredményeket az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) rendszerébe töltik fel, ahol megnézheti, aki ügyfélkapuval rendelkezik, de a háziorvos is ad felvilágosítást.

– Érdemes részt venni a vizsgálaton azért is, mert a koronavírus-szűrés mellett sok rizikófaktort is szűrünk. Az eddigi eredmények is nagyon értékesek, több olyan problémára is fény derült, amelyek további vizsgálatokat, illetve kezelést igényelnek, megelőzve a további egészségkárosodást. Kiszűrtünk például extrém vérzsír szintet, magas májfunkciót is – sorolta Papp Csaba, a DE KK Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet igazgatója.

Az első hétre várt nagy roham elmaradt ugyan, de van még idő a szűrésekre, hiszen a vizsgálatok még a héten tartanak. A szakemberek azt kérik, ha valaki kapott meghívást, de nem tudott részt venni, hívja a 06 30 /799-40-55-ös számot, és egyeztethet újabb időpontot, illetve helyszínt.

(Forrás:a Dehir.hu)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


* 9 = hatvan három

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 1. péntek, Tihamér, Annamária napja van.
Ma van a(z) A Magyar egészségügy napja, építészek napja.
Az év 26. hete és 182. napja.
Holnap Ottó napja lesz.

1697. Zemplén megyei zendülés. A sárospataki kapitány, ki az újhelyi vásárra menő néptől vámot zsarolt, július 1-én 17 közlegénnyel együtt agyonveretett. A következő éjjel a nép Tokaj és Patak várakat elfoglalta.


1836. A "Törvényhatósági Tudósítások" keletkezése. Kossuth Lajos megindította írott és írva sokszorosított tudósításait a megyei közgyűlések tárgyalásairól.


1969. Budapesten megkezdődik a villamosok és az autóbuszok kalauz nélküli járatása.


Gulyás Pál: A méhekhez

Süt a szép Nap, szép virágot
nyit a boldog július,
most születnek a villámok,
ott, ahol az ég borús.
Kicsi méhek, ti a füvek
halkan zörgő fiai,
legyetek a nyárhoz hűek,
ajtajához hajlani!..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kettő szorozva nyolc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com