Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Fülpiszka - magyar zenei műsor
23
hallgató

Több mint ötvenezren a Várkert Bazárban

- 2014. április 8. 9:11 - 2250 megtekintés

Három és fél nap alatt 51.154 látogatója volt a Várkert Bazárnak.

A déli palota három kiállítását 12.134-en nézték meg a harminc év után megnyitott épületegyüttesben. „Ez hiteles visszaigazolása az elmúlt hónapok megfeszített munkájának” – mondta L. Simon László kormánybiztos. Az 1883-ban épült, ám az elmúlt három évtizedben pusztuló Várkert Bazár az Európai Unió támogatásának és a Magyar Állam forrásainak köszönhetően a tervező, Ybl Miklós születésének 200. évfordulója előtt 3 nappal nyílt meg ismét a nagyközönség előtt. Az épületegyüttes első ütemét – az Ybl Miklós által tervezett részeket – 2014. április 3-án délelőtt avatta fel Orbán Viktor miniszterelnök, ami után bárki beléphetett a harminc évig bezárt Várkert Bazárba. Már a megnyitó délutánján is közel négyezren voltak kíváncsiak az épületegyüttesre. Április 4-től három különálló programot kínáltak a szervezők a Várkert Bazárra kíváncsiak számára. Az Erzsébet-lépcsőtől indulva korhű jelmezekbe öltözött idegenvezetők kalauzolták az érdeklődőket, míg a Gloriette-től indulva bárki önállóan is bejárhatta az épületegyüttest. A dél palotákban A modern reneszánsz derült idomai (Válogatás Ybl műveiből és a Várkert Bazár építkezésének története), az Ostromok és hétköznapok (A Várkert Bazár területének története a régészeti kutatások tükrében) és az Egy építkezés képei (A Várkert Bazár felújítása fotókon) című kiállításokat tekinthette meg a közönség. A három kiállítást a három nap alatt összesen 12.134-en nézték meg. A Várkert Bazár Ybl Miklós által tervezett részeibe pedig április 3. és 6. között összesen 51.554-en léptek be. “Azt hiszem, az elmúlt harminc évben összesen nem jártak ennyien gyalog a Lánchíd utcában, mint ebben a három és fél napban” – mondta L. Simon László, a Várkert Bazár felújítását irányító kormánybiztos. – “A több mint ötvenezer látogató a hiteles visszaigazolása az elmúlt hónapok megfeszített munkájának. Saját tapasztalataim és a helyszínen dolgozó munkatársaim visszajelzései alapján is úgy érzem, a látogatók többségének tetszett a megújult a Várkert Bazár, örömmel járták be az elkészült részeket.” A Várkert Bazár második ütemének – a multifunkcionális rendezvényközpont, a 300 férőhelyes mélygarázs és a reneszánsz kert – építése április 7-től folytatódik. A déli palotákban lévő kiállítások azonban hétfő kivételével továbbra is minden nap 10 és 18 óra között ingyenesen látogathatók. Forrás: kultura.hu.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


+ egy = 2

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 29. szerda, Péter, Pál napja van.
Az év 26. hete és 180. napja.
Holnap Pál napja lesz.

1873. Deák Ferenc utolsó parlamenti beszéde az egyház és az állam közti jogviszonyról. Szívbaja mindinkább súlyosbodván, nem volt többé képes a törvényhozás termében felszólalni, később már az üléseket sem látogatta. Halála e beszéd után 2 év 7 hónap múlva következett be.


1964. Megindul a menetrendszerű autóbusz-forgalom Magyarország és Csehszlovákia között.


Arany János: A fülemile

"...Péter és Pál /tudjuk/ nyárban
Összeférnek a naptárban,
Könnyű nekik ott szerényen
megárulni egy gyékényen;
Hanem a mi Péter-Pálunk
Háza körül mást találunk:
Zenebonát, örök patvart,
Majd felfordítják az udvart;
Rossz szomszédság: török átok,
S ők nemigen jó barátok..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kilenc mínusz négy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com