Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Szemfüles - a Vakok Szombathelyi Egyesületének műsora
32
hallgató

Több százan a tolerancia fesztiválján

- 2009. szeptember 15. 15:05 - 862 megtekintés

Több százan a tolerancia fesztiválján.
Neves fellépők mellett fogyatékos és hagyományőrző előadók részvételével sikeresen lezajlott a sokak által „kis pesti Kapolcsként” emlegetett Kéz a kézben és Historica Hungaria fesztivál 2009. augusztus 15-én Vácrátóton, a Velo-tanyán.

Mintha a kellemes szombati időjárás is szimpatizált volna a II. Kéz a kézben – Helping Hands és Historica Hungaria fesztivál toleráns eszméivel.

A vácrátóti Velo-tanyán közel 400 lelkes sérült és ép néző előtt csodálatos hangulatban zajlottak az érdekes és sokszínű bemutatók, állították ki színvonalas portékáikat a népművészek és az alapítványok, lehetett részt venni interaktív foglalkozásokon, tudáspróbán.

A Napsugaras Jeltánc művészei nagy sikerrel léptek a közönség elé, de óriási tapsot kapott a Gördülő Tánccsoport kerekesszékeseinek fantáziadús produkciója. Emlékezetes marad a Down Alapítvány fiatal előadóinak versmondása, illetve éneke. Hatalmas érdeklődés és lelkesedés fogadta a veresegyházi hagyományőrző csoportok és a fúvószenekar bemutatóját, az őrbottyáni szeretetotthon kerekesszékes tánccsoportját, a vakvezető kutyák, huszárok, a Velo-tanya mozgássérült lovasai, a western lovas és a betyárok, végül a solymászok látványos fellépését.

Az est fénypontját a Musical Mix jelentette. Egyházi Géza és Nádorfi Krisztina, Kölcsei Gergely, valamint Pál Zsófia és Répászky Miklós tolmácsolásában közkedvelt musicalek fülbemászó dallamai csendültek fel az elragadtatottan néző-hallgató közönség előtt.

Az esélyegyenlőség szellemiségének megfelelően a nézőknek nem kellett belépődíjat fizetni, és a résztvevők sem kértek fellépési díjat. A rendezők ezért több mint 200 adag ingyenes ebéddel kedveskedtek a résztvevőknek, kiállítóknak, segítőknek, továbbá ingyenes buszok ingáztak a vácrátóti állomás és a Velo-tanya között.

A Kéz a Kézben és Historica Hungaria fesztivál zárásaként Welcker Brigitte elmondta: bízik abban, hogy e különleges művészeti, hagyományőrző és sportfesztivál, mely az integrációt és a toleranciát tűzte zászlajára, 2010 augusztus 14-én is ugyanilyen jól fog sikerülni, és reméli, hogy még többen látogatnak majd el a vácrátóti Velo-tanyára.

Tihanyi Endre

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


* öt = 35

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 1. péntek, Tihamér, Annamária napja van.
Ma van a(z) A Magyar egészségügy napja, építészek napja.
Az év 26. hete és 182. napja.
Holnap Ottó napja lesz.

1697. Zemplén megyei zendülés. A sárospataki kapitány, ki az újhelyi vásárra menő néptől vámot zsarolt, július 1-én 17 közlegénnyel együtt agyonveretett. A következő éjjel a nép Tokaj és Patak várakat elfoglalta.


1836. A "Törvényhatósági Tudósítások" keletkezése. Kossuth Lajos megindította írott és írva sokszorosított tudósításait a megyei közgyűlések tárgyalásairól.


1969. Budapesten megkezdődik a villamosok és az autóbuszok kalauz nélküli járatása.


Gulyás Pál: A méhekhez

Süt a szép Nap, szép virágot
nyit a boldog július,
most születnek a villámok,
ott, ahol az ég borús.
Kicsi méhek, ti a füvek
halkan zörgő fiai,
legyetek a nyárhoz hűek,
ajtajához hajlani!..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


nyolc szorozva három = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com