Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Hírek -
29
hallgató

Továbbra is keresi a tárgyalási lehetőségeket az ÉFOÉSZ a kizáró gondnokság eltörlésének ügyében

- 2012. október 19. 15:11 - 2254 megtekintés

Valamennyi országgyűlési képviselőt megkeresi az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ), hogy nyújtsanak be módosító indítványt az új Polgári Törvénykönyv cselekvőképességi részéhez, és javasolják a teljesen korlátozó gondnokság eltörlését. Ha az országgyűlés oldaláról nem érkezik segítség, az ÉFOÉSZ nemzetközi intézményekhez fordul jogorvoslatért.

Az országgyűlési képviselőkhöz fordul az ÉFOÉSZ, hogy nyújtsanak be módosító indítványt a cselekvőképességet teljesen korlátozó gondnokság eltörlésével kapcsolatban. A szervezet szerint a cselekvőképességet teljesen korlátozó gondnokság megegyezik a jelenleg hatályos kizáró gondnoksággal, amely megfosztja az egyént a jogaitól, és kiszolgáltatja mások akaratának. ?Nekünk szavazati jogunk sincs, de szeretnénk, ha a képviselők a mi szavunkat is hallanák” ? üzenték az ÉFOÉSZ önérvényesítő tagjai a képviselőknek.

Kovács Melinda, az ÉFOÉSZ ügyvezetője attól tart, hogy a képviselők nem érzik, mekkora jelentőséggel bír a gondnokság és a támogatott döntéshozatal az értelmi fogyatékos emberek esetében. ?Ha komolyan gondoljuk azt, hogy az értelmi fogyatékos emberek is másokkal azonos jogú, egyenlő méltóságú tagjai ennek az országnak, akkor a támogatott döntéshozatal rendszerén keresztül kell nekik segítséget nyújtani, nem pedig kizárni és más személyekre bízni az életük feletti rendelkezést” ? hangsúlyozta Kovács Melinda, aki úgy látja a gondnoksági kérdés megfelelő szabályozása nélkül a Kormány által 2011-ben elfogadott kitagolási stratégia is kudarcra van ítélve.

A szervezet ?A fogyatékosság nem egyenlő gondnokság” címmel felhívást készített, amelyet több ezer érintett aláírásával küldtek el a képviselőkhöz. A kezdeményezést kifejezetten a Kódex országgyűlési tárgyalására időzítették. ?A felhívás mellett szeretnén az ülésterembe elhelyezni egy szórólapot és egy, a gondnoksággal és a támogatott döntéshozatallal kapcsolatos rövid kiadványt, amelyben az érintett emberek és családjaik számolnak be tapasztalataikról” ? magyarázta az ügyvezető. Mint mondta, továbbra is keresik a tárgyalási lehetőségeket, ezért javaslataikat eljutatták a FIDESZ- KDNP frakcióvezetőjéhez, Rogán Antalhoz is. ?Bízunk abban, hogy a zárószavazásig sikerül ráirányítani a képviselők figyelmét erre a kérdésre” ? tette hozzá.

A Közelkép úgy tudja, ha az országgyűlés oldaláról nem érkezik segítség, az ÉFOÉSZ más intézményekhez fog fordulni az üggyel kapcsolatban. ?Nem kizárt, hogy az állampolgári jogok országgyűlési biztosát, vagy az ENSZ Fogyatékosügyi Bizottságát keressük fel, de vannak beadványaink az Európai Emberijogi Bíróság előtt is. Nagyon bízunk abban, hogy utóbbiak eredménye még a Kódex hatálybalépése előtt ismert lesz ? mondta el Kovács Melinda. ? Számunkra nagyon fontos, hogy a cselekvőképességgel kapcsolatos döntések előkészítését megfelelő szakértői vélemények támasszák alá. Ezért újra fel fogjunk ajánlani képzési programjainkat a gyámhatóságoknak, a Kamaráknak illetve a Bíróképző Akadémiával szeretnénk együttműködést.”

Az ÉFOESZ márciusban, a társadalmi egyeztetés szakaszában juttatta el a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumnak (KIM) az új Ptk. tervezetével kapcsolatos észrevételeit, amelyek elsősorban a kódex cselekvőképességét és a gondnokságra vonatkozó szabályt érintették. ?Egy alkalommal volt módunk találkozni a társadalmi egyeztetésért felelős miniszteri biztossal, Székely Lászlóval. A KIM szervezett egy másik szélesebb körű egyeztetést is, ahová nemzetközi emberijogi szervezeteket hívtak, hazai fogyatékosügyi szervezeteket azonban nem” ? tudta meg a Közelkép Kovács Melindától, aki hozzátette, az előkészítés szakaszában több alkalommal is megkeresték a bizottságokat, akik válaszra sem méltatták a szervezetek javaslatait, meghívásait a szakmai rendezvényekre.

Adta hírül civilhirek.aspnet.hu és a meosz.hu

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


kettő * = 6

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 7. csütörtök, Apollónia napja van.
Az év 27. hete és 188. napja.
Holnap Ellák napja lesz.

1357. Ragusa aláveti magát a magyar koronának. Ragusa városa követei szerződésre lépnek N. Lajossal, mely szerint a város a magyar korona oltalma alatt áll, s ezért évenként 500 aranyat fizet; de a király magyar helyőrséget és ispánt nem fog adni a városnak.


1607. A király (a bécsi béke sérelmével, mert annak rendelkezése szerint nádort kellene választani) kinevezi Forgách Ferenc esztergomi érseket magyarországi királyi helytartóvá. (1608-ig viseli tisztségét.)


Radnóti Miklós: Július

Düh csikarja fenn a felhőt,
fintorog.
Nedves hajjal futkároznak
mezétlábas záporok.
Elfáradnak, földbe búnak,
este lett.
Tisztatestű hőség ül a
fényesarcú fák felett.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kettő szorozva nyolc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com