Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Metallica - Low man's lyric
34
hallgató

Továbbra is lesz elegendő óvodai és bölcsődei férőhely a XIII. kerületben

- 2010. március 27. 6:29 - 983 megtekintés

Új intézmény alapkövét teszi le az önkormányzat

A beruházó Budapest Főváros XIII. kerületi Önkormányzat, az építtető Angyalföld – Újlipótváros – Vizafogó Vagyonkezelő Zrt. és a pályázati nyertes Gropius Zrt. közreműködésével nyílik meg a Váci út 88-90. sz. alatt 715 millió forintból épülő 75 férőhelyes óvoda és 40 férőhelyes bölcsőde.

Az óvoda-bölcsőde komplexum lakókörnyezetben, a régi óvoda helyén, 3600 m2-en, parkosított övezetben épül. A Váci út 88-90. sz. alatti önkormányzati tulajdonú telken egykor működő óvodát célszerűbb volt lebontani és helyette egy újat építeni. A két létesítmény és a hozzá tartozó zöldterületek funkcionálisan és üzemeltetési szempontból is teljesen különálló egységet képeznek. Az épület háromszintes lesz. A földszinten egy 40 férőhelyes bölcsőde, az emeleten egy 75 férőhelyes óvoda létesül, a pinceszinten gépkocsi beállók és az intézmény kiszolgáló helyiségei helyezkednek el. Az épület tervezésére a meghívásos tervpályázaton az Archi-Kon Kft. kapott megbízást. Tervezője az a Nagy Csaba, akinek két kerületi munkáját (Pannónia iskola, Révész utcai rendelők) az elmúlt évben Építészeti Nívódíjjal ismerték el.

A közbeszerzési pályázaton a dokumentációt 14 cég vette ki és 11-en adtak be ajánlatot a munka generál kivitelezésére. A pályázat nyertese az összességében legjobb Gropius Zrt. lett, bruttó 715.000.000- Ft-os ajánlatával. A befejezési határidő 2010. augusztus 10., a vállalt jótállási idő: 36 hónap.

A földszinti bölcsőde összesen: 726 m2 + 200 m2 terasz és 400m2 játszóudvar, ahol 4 csoportszoba, 1 fejlesztő szoba, 1 tornaszoba és egyéb helyiségek találhatók. Az emeleten épülő óvoda összesen 531 m2 és 750 m2 játszóudvar, ahol 3 csoportszoba, 1 fejlesztőszoba, 1 logopédia, 1 orvosi szoba, 1 szülői fogadó, 1 tornaszoba és egyéb helyiségek vannak. Az épület minden bejárata akadálymentesen lesz kialakítva, a bölcsőde és az óvoda részére is mozgássérült vizesblokkok és szülői WC is kialakításra kerül. A bölcsődének és az óvodának külön mozgássérültek szállítására is alkalmas, a pinceszintre is lemenő lift készül.

A kerület eddig is megfelelő gyermekférőhellyel rendelkezett, és az örvendetesen növekvő gyermeklétszámhoz igazodó igényeket is ki tudja elégíteni. A Váci út 88-90. alatti megkezdett építkezésen kívül az Esküvő köz 1-3. szám alatti új telephelyen rövidesen megnyílhat a 21 fős családi napközi. A Petneházy utca 83. szám alatt a korábban 4 csoportos óvoda területén családi napközi kialakításával 56 bölcsődés korú gyermekek elhelyezése várható még ez évben. A Hajdú utca 21. szám alatti megüresedő épületben a további 100 férőhelyes bölcsőde készül.

Az Üteg utca 30. szám alatti épületegyüttesben az egykor Országbíró lakótelep járulékos beruházásaként létesült 8 csoportos, 200 férőhelyes óvoda. Azt követően az épületben egy főiskola működött. A közeljövőben a funkciót visszaállítva, két ütemben további új óvodai férőhelyeket alakítanak ki.

A fejlesztések, átalakítások következtében a következő időszakban összesen 205 új bölcsődei férőhely létesül. A leendő több mint ezer férőhely azt jelenti, hogy a kerületben a bölcsődés korú gyermekek 31 %-ának biztosítunk ellátást, gondozást (az uniós elvárás 25%), 2002. óta továbbra is ingyenesen.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


hat + 6 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 7. csütörtök, Apollónia napja van.
Az év 27. hete és 188. napja.
Holnap Ellák napja lesz.

1357. Ragusa aláveti magát a magyar koronának. Ragusa városa követei szerződésre lépnek N. Lajossal, mely szerint a város a magyar korona oltalma alatt áll, s ezért évenként 500 aranyat fizet; de a király magyar helyőrséget és ispánt nem fog adni a városnak.


1607. A király (a bécsi béke sérelmével, mert annak rendelkezése szerint nádort kellene választani) kinevezi Forgách Ferenc esztergomi érseket magyarországi királyi helytartóvá. (1608-ig viseli tisztségét.)


Radnóti Miklós: Július

Düh csikarja fenn a felhőt,
fintorog.
Nedves hajjal futkároznak
mezétlábas záporok.
Elfáradnak, földbe búnak,
este lett.
Tisztatestű hőség ül a
fényesarcú fák felett.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


öt szorozva kettő = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com