Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Kalendárium -
28
hallgató

Továbbra sem kívánatos a kívánságlámpás

- 2012. január 12. 8:52 - 700 megtekintés

Általánosságban ugyan nem tiltható be a kívánságlámpás, mégis pórul járnak azok, akik megpróbálják forgalmazni.

z Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) ideiglenes intézkedéssel még augusztusban próbálkozott a nyílt lángot használó, emberi irányítás nélküli, hőlégballonként működő “repülő kívánságlámpások” forgalmazásának megakadályozásával. Akkor saját kutatás alapján 12 forgalmazó címét küldte meg a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságnak (NFH), mely még 41 üzlettel bővítette a listát, de a fogyasztóvédők egyetlen egy helyen sem találták nyomát kívánságlámpásnak.

Az NFH tovább kutakodott, s végül sikerült négy helyen rábukkanniuk a termékre. Ezeket bevizsgálták, és tűzveszélyesnek minősítették – tudtuk meg Fülöp Zsuzsannától, a fogyasztóvédelmi hatóság szóvivőjétől. Három esetben már jogerős forgalmazási tiltás született, míg egynél fellebbezés miatt folyamatban van az eljárás. Az egyik tiltásnál 41 250 Ft, egy másiknál 70 920 Ft eljárási költség megfizetésére is kötelezték a forgalmazót.

Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője érdeklődésünkre elmondta, hogy kívánságlámpások forgalmazásával és használatával kapcsolatban a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló törvény alapján hoztak határozatot, valamint az általuk felderített forgalmazók listáját megküldték a hatáskörrel rendelkező Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságnak. A tiltó végzést a listában szereplő valamennyi forgalmazó is megkapta.

A törvény szerint “a hatóság – tekintet nélkül a joghatóságára, valamint a hatáskörére és az illetékességére – hivatalból köteles megtenni azt az ideiglenes intézkedést, amelynek hiányában a késedelem elháríthatatlan kárral vagy veszéllyel járna. A hatóság az ideiglenes intézkedéséről szóló végzését közli az ügyféllel, valamint a joghatósággal és hatáskörrel rendelkező illetékes hatósággal, amely az ideiglenes intézkedés szükségességét felülvizsgálja, és szükség esetén megteszi a hatáskörébe tartozó intézkedést.”

A jogszabály alapján tehát a kívánságlámpások forgalmazásának ideiglenes tiltása csak azon vállalkozásokra volt érvényes, amelyeket az OKF értesített. Így szó sincs a termék márka- vagy típusjelzés nélküli, általános magyarországi betiltásáról. Ha a fogyasztóvédelemnek bármilyen módon – akár az OKF segítségével, akár lakossági bejelentés alapján – tudomására jut, hogy valahol kívánságlámpást árulnak, rövid úton megjelennek a helyszínen, és bevizsgálják a terméket. Mivel az eddig talált kívánságlámpásokat mind tűzveszélyesnek nyilvánították, nagy valószínűséggel azon típusok is erre a sorsra jutnak, melyekre az NFH újonnan bukkan.

Forrás: Lánglovagok.hu

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


- egy = 3

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 29. szerda, Péter, Pál napja van.
Az év 26. hete és 180. napja.
Holnap Pál napja lesz.

1873. Deák Ferenc utolsó parlamenti beszéde az egyház és az állam közti jogviszonyról. Szívbaja mindinkább súlyosbodván, nem volt többé képes a törvényhozás termében felszólalni, később már az üléseket sem látogatta. Halála e beszéd után 2 év 7 hónap múlva következett be.


1964. Megindul a menetrendszerű autóbusz-forgalom Magyarország és Csehszlovákia között.


Arany János: A fülemile

"...Péter és Pál /tudjuk/ nyárban
Összeférnek a naptárban,
Könnyű nekik ott szerényen
megárulni egy gyékényen;
Hanem a mi Péter-Pálunk
Háza körül mást találunk:
Zenebonát, örök patvart,
Majd felfordítják az udvart;
Rossz szomszédság: török átok,
S ők nemigen jó barátok..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


három mínusz kilenc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com