Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Take away - a BBC. Angol nyelvleckéje
33
hallgató

Túlélési tanácsok (nem csak) karantén idején

- 2020. május 25. 6:37 - 361 megtekintés

Sajnos a koronavírus és a kényszerű karantén sokak eddig stabilnak, biztosnak hitt állásába került.

Az érintettek – legyenek akár épek, akár fogyatékossággal élők – kényszerűen és anyagi helyzetükből, nehézségeikből fakadóan minél rövidebb időn belül próbálnak elhelyezkedni, új állást találni, akár átképzéssel, akár már korábban megszerzett ismereteiket és tapasztalataikat alapul véve. Azonban ezen kényszerű helyzetben is célszerű néhány alapvető dologra kiemelten figyelni, illetőleg a típushibákat elkerülni.

Jelen írásunkban nem kívánunk szakmai mélységekbe és magasságokba tekinteni, inkább az észszerűség és tapasztalat útján gyűjtöttünk össze néhány megszívlelendő tanácsot.

 1. Önéletrajz
  Készítse el önéletrajzát előre. Legyen rövid, tömör, de tartalmazza a betölteni kívánt munkakör megnevezését (hiszen lehet, hogy egy munkáltató egyszerre sokféle állást hirdet), a nevezett  munkakör betöltéséhez szükséges tapasztalatokat, végzettségeket és az ön PONTOS elérhetőségeit.
 2. Csak figyelmesen!
  Olvassa el alaposan és teljesen a hirdetést, mert az álláshely betöltéséhez szükséges feltételeken túl alapvető információkat tartalmazhat a jelentkezés módjáról, egyéb követelményekről. Ezek figyelmen kívül hagyása sok esetben eleve kizáró ok lehet.
 3. Spam mentesség
  Tartózkodjon a hirdetéseknél – például a Facebook bejegyzések esetében – az olyan hozzászólásoktól, mint “Érdekel!” vagy “Igen”. Ezek biztosan nem visznek senkit közelebb a megkereséshez, valószínűleg válasz nélkül maradnak, illetve gyakran felesleges és értelmetlen vitákat indíthatnak.
 4. Előzetesen informálódjon!
  A “cold call” kifejezést akkor szokás használni fordított logikával, mikor vaktában próbálkozunk. Magát a kifejezést csak azért írtam le, hogy látható legyen, ez létező és gyakorlatban használt módszer. Nem tilos tehát önéletrajzot küldeni vagy felhívni egy munkáltatót “Hátha…” alapon, de ilyenkor is tájékozódjon és gondolja végig, mit szeretne. Kerülje a “bármilyen munka jó nekem” típusú megnyilvánulást is! Legyen egy-két munkakör a tarsolyában, amit szívesen végezne.
 5. Türelem munkát terem(het)!
  A jelen helyzetben rengetegen keresnek munkát. Olyan állásokra, melyekre korábban hónapokig nem akadt jelentkező most 80, vagy akár 200 önéletrajz is beérkezik. Ezek feldolgozása időbe telik, nem beszélve az esetleges előszűrésekről, döntések előkészítéséről. Ez alapján nem feltétlenül fog visszajelzés érkezni 24 órán belül, sőt, akár több nap is eltelhet, mire bármilyen válasz érkezik a cégtől.
  Ekkor szintén életbe lép a 3. pont, vagyis ajánlott tartózkodni attól, hogy a hirdetéshez “Ez kamu!”, “Tegnap óta válaszra se méltatnak!” megjegyzések kerüljenek, mivel könnyen lehet, hogy éppen ezzel ejti ki magát a jelentkező.
 6. Interjúzni csak pontosan, szépen…
  Ha behívják állásinterjúra, akkor ott az általános elvárások betartásával illik megfelelő módon és időben megjelenni. Ha előre láthatóan késik vagy nem tud megjelenni, akkor azt mindenképp célszerű telefonon jelezni még az időpont előtt. Különösen, ha még szeretné az interjút lebonyolítani egy későbbi időpontban.
  Itt fontos még megemlíteni, hogy sok helyre közvetítő cégek keresik a pályázókat, így ha pontatlan, figyelmetlen, akkor könnyen lehet, hogy egyszerre több lehetőségtől is elesik.
 7. Kerülje a halmozást!
  Ha minél hamarabb szeretne új állást, nyilván több helyre is pályázik, hiszen soha nem lehet tudni, melyik sikerül. Ezzel önmagában semmi gond nincsen, viszont célszerű egy észszerű limitet meghatározni, tervezni és ütemezni, mert az ellenkező eset is előfordulhat. Ha egyszerre 2-3 helyre kell állásinterjúra mennie könnyen eshet a székek közt a pad alá a kapkodásnak köszönhetően, ráadásul sok cég kommunikál egymással, így könnyen kiderülhet, hogy egyik helyre a másik miatt nem ment el és ez is hátrány lehet.
 8. Figyeljünk egymásra!
  Az 5. és 6. pontban foglaltakat másik nézőpontból vizsgálva azért is fontos tervezni és lemondani időben, mert sokan vannak hasonló helyzetben és a sok-sok kihagyott interjú egyben azt is jelenti, hogy mások elől vette el a lehetőséget. Szintén ezen okból, ha az interjú után mégsem szeretne munkába állni, jelezzen erről vissza mielőbb.

Számos hasonló hétköznapi és sokkal szakmaibb tippet és tanácsot lehetne még felsorakoztatni, ezen 8 pontot azért láttam hasznosnak összegyűjteni, mert a koronavírus által generált helyzetben ezekkel halmozottan lehet találkozni különféle fórumokon és számos munkáltató ezekre hívta/hívja fel a figyelmet egyre hangsúlyozottabban.

Általánosan bevált recept nincsen, vannak azonban olyan hibák, melyeket célszerű elkerülni. (Forrás: Rehabportál)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: - Ferenczi István népzenei műsora
  A Népzenei kavalkád c. műsor nem egy konkrét nép zenéjével foglalkozik, hanem általában a népzenével és vonulataival. A műsor első felében népi hangszereket mutat be a műsorvezető, nemcsak történetükről, hanem azok hangját is meghallgathatjuk az adásban.
  A műsor második részében néhai adatközlőket, énekeseket, hangszereseket, illetve zenekarokat mutat be Ferenczi IStván,. majd más népek zenéjét hallgathatjuk a műsorban.
  A műsor utolsó részében ma élő adatközlőket, hangszereseket, énekeseket, és zenekarokat ismerhetünk meg, valamint olyan együtteseket, énekeseket, zenekarokat, akik ma művelik a népzenét és egy kicsit hozzá nyúltak, illetve beleraktak más műfalyokat, pl. jazz, és a könnyűzene.
 • 9:00: - Szabolccsal
  A Sztárportré egy több éve működő rádióműsor sorozat, ahol hétről-hétre közismert emberek nyilatkoznak, mindig egy-egy újabb, gyakran a személyükhöz igen közel álló témában. A Sztárportré optimista műsor, törekszik mindenről valódi képet festeni. Az adások szereplői olyan közismert emberek, akiket a legtöbb magyar ember a sajtóból jól ismer, és szívesen hallgat. Könnyű téma, nehéz kérdések, alapos válaszok.

  Bővebb információ: www.sztarportre.hu
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Bélyegalbum - A Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetségének műsora - műsorvezető: Turcsányi Éva
 • 15:00: 4 ütem - autós magazin
 • 16:00: -
  • A hét prózája - Zsoldos Árpád - Irodalmi rádió műsora)
  • Take away - a BBC. Angol nyelvleckéje
  • QTC - Zentai Tibor rádióamatőr műsora (Szerkesztő: Rózsa Dezső)
  HA2MN - Tibi a Hobbyrádiónak

  Hívójelem HA2MN, nevem Zentai Tibor. A név nem hiszem, hogy sokat mondana bárkinek, ugyanis a hívójelem alapján ismernek világszerte. Amatőr rádiós vagyok, az első rádió-összeköttetésemet saját építésű rövidhullámú adóval már több mint 44 évvel ezelőtt "kínlódtam össze". Azóta a rádióhullámok segítségével bejártam a világ szinte minden szegletét, s ahova eddig nem jutottam, igyekszem eljutni.

  Első szakmám szerint erősáramú üzemmérnök vagyok, s hogy elektromos területet választottam szakmámnak, köszönhető a rádióamatőrködés iránti gyermekkori érdeklődésemnek. Később külkereskedelmi végzettséget is szereztem, s valahol ebben is ott van a rádiós hobbi hatása - ugyanis a nemzetközi rádióamatőr forgalomban az angol nyelv használata kényszerűség. Én pedig tanultam a nyelvet szorgalmasan.

  A Hajdú QTC a rádióamatőrök havi hangos híradója, amelyet a rádióamatőr hullámsávokban sugároznak. A QTC nemzetközi rádiótávírász rövidítés, jelentése "közlemények vannak"

  Rózsa Dezső, HG0EK a Hajdú QTC főszerkesztője a 2000-es évek közepén keresett meg, hogy legyek QTC készítőinek munkatársa önálló anyagokkal, sorozatokkal. Ez idő óta minden hónapban jelentkezem jegyzetekkel és sorozatokkal, amelyeket magam írok és a hangfelvételt, a hanganyag szerkesztését is - mintegy botcsinálta hangmérnökként - magam végzem. Dezső tőlem adás-kész hangfelvételt kap, természetesen e-mailben.

  A rádióamatőr hobbi hazánkban éppen nem a legfényesebb éveit éli ama tekintetben, hogy az engedélyes rádióamatőrök száma évről, évre csökken, mialatt Európában, Amerikában, Ázsiában és Óceániában az e hobbit művelők száma szépen emelkedik.

  A hobbi kezdete nehéz, hiszen sokat kell tanulni és kitartás kell ahhoz, hogy valaki sikeres rádióamatőr vizsgát tegyen és hívójelet szerezhessen, azaz rádióamatőr engedélyt kapjon.

  Érzékelve a hobbi hazai gondjait elhatároztam, hogy "emberi nyelven" írok egy mesét arról, hogy mi a rádióamatőr, mit csinál a rádióamatőr, s nagyjából mit kell megtanulnia ahhoz, hogy az éter hullámain létrehozhassa első rádió-összeköttetését a világgal. Azért gondoltam "emberi nyelvre", mert ha két rádióamatőr magyarul beszélget egymással, kódokkal, rövidítésekkel, szakszavakkal, hívójelekkel dobálózik, s nincs a hobbin kívülálló ember aki azt megértené.

  Ugyanis mi rádióamatőrök - többek között - a Titanic hivatásos rádióstisztjeinek civil és amatőr leszármazottai és örökösei vagyunk.

  Annyit még meg kell jegyezni, hogy a hangzóanyag minősége korlátozott, hiszen a rádióamatőrök a lehető legkisebb sávszélességre törekednek éterbeli munkájuk során. A hi-fi hangminőség nem ránk jellemző, ellenben a zajos viszonyok közötti legjobb érthetőség elérésére való törekvés igen.

  73 - vagyis magyarul minden jót kívánok a hallgatóknak!

  Tibi, HA2MN
 • 17:00: Live Hungary - a legnagyobb hazai előadók koncertjei
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: - Ferenczi István népzenei műsora
  A Népzenei kavalkád c. műsor nem egy konkrét nép zenéjével foglalkozik, hanem általában a népzenével és vonulataival. A műsor első felében népi hangszereket mutat be a műsorvezető, nemcsak történetükről, hanem azok hangját is meghallgathatjuk az adásban.
  A műsor második részében néhai adatközlőket, énekeseket, hangszereseket, illetve zenekarokat mutat be Ferenczi IStván,. majd más népek zenéjét hallgathatjuk a műsorban.
  A műsor utolsó részében ma élő adatközlőket, hangszereseket, énekeseket, és zenekarokat ismerhetünk meg, valamint olyan együtteseket, énekeseket, zenekarokat, akik ma művelik a népzenét és egy kicsit hozzá nyúltak, illetve beleraktak más műfalyokat, pl. jazz, és a könnyűzene.
 • 21:00: - Szabolccsal
  A Sztárportré egy több éve működő rádióműsor sorozat, ahol hétről-hétre közismert emberek nyilatkoznak, mindig egy-egy újabb, gyakran a személyükhöz igen közel álló témában. A Sztárportré optimista műsor, törekszik mindenről valódi képet festeni. Az adások szereplői olyan közismert emberek, akiket a legtöbb magyar ember a sajtóból jól ismer, és szívesen hallgat. Könnyű téma, nehéz kérdések, alapos válaszok.

  Bővebb információ: www.sztarportre.hu
 • 22:00: Egészségedre - Turcsányi Sipos Éva műsora

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 4. hétfő, Ulrik napja van.
Ma van a(z) Nemzetközi szövetkezeti nap.
Az év 27. hete és 185. napja.
Holnap Emese, Sarolta napja lesz.

1490. Mátyás király kegyencei Corvin herceget kifosztják. Corvin János főherceg a királyválasztó országgyűlésen későn vette észre, hogy atyja kegyencei, kit híveinek vélt, őt kijátszották, és a királyi méltóságra Ulászlót emelték. Július 1-én tehát a koronával és kincseivel, hívei kíséretében Sclavónia felé indult, de július 4-én Báthory István vajda és Kinizsy Pál utána siettek s Tolnában a Csonthegyen őt megtámadták és kincseitől megfosztották.


1910. június 12-július 5. Ezer fővárosi festőmunkás sztrájkol munkakörülményei javításáért.


József Attila: Hangya

A bábok között elaludt egy hangya.
Szél, a bábokat most el ne fúdd!
Különben jó az is.

Kis, fáradt fejét csillámokra hajtja,
és alszik véle csöpp árnyéka is.

Egy szalmaszállal fölkelteni szépen!
De jobb, ha már indulunk haza,
erősen beborult-

A bábok közt elaludt egy hangya,
és -hopp- egy csöpp már a kezemre hullt.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


négy plusz öt = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com