Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Taurus - Zöld csillag
39
hallgató

Új projekt a hallássérülteknek

- 2013. május 16. 5:23 - 2103 megtekintés

kép

A Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének új, videó-szolgáltatása.

A jelnyelvi tolmácsszolgálatok fejlesztése videó-alapú jelnyelvi tolmácsolás és szöveges operátori szolgáltatások bevezetésével címmel Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és esélyteremtési politikáért felelős helyettes államtitkára és dr. Kósa Ádám, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének elnöke, európai parlamenti képviselő a közelmúltban sajtótájékoztatót tartottak a SINOSZ székházában.

Az elképzelés az Új Széchenyi Terv keretében kiírt pályázati projekt eredményeként közel 526,5 millió forintos támogatással valósul meg. Magyarországon elsőként jön létre egy olyan szolgáltatás, amelyben jelnyelvi tolmács vagy szöveges operátor távoli közreműködésével valósul meg az akadálymentesítés a siket, a nagyothalló és a siketvak személyek számára.

Az általános cél: az ország minden pontján azonos eséllyel, illetve színvonalúan megfelelő szolgáltatásokhoz jussanak a siket, nagyothalló, siketvak, és a kommunikációjukban egyéb okból akadályozott emberek. A projekt bevezetésével, lehetőség nyílik a jelnyelvi tolmácsszolgálatok költséghatékonyabb működésére, továbbá az ügyfelek motiváltabbá válnak a szolgáltatások igénybevételét illetően.

A pályázat kedvezményezettje, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége a projekt keretében a műszaki informatikai háttér kialakítása és a tolmácsközpontok, tolmácsok felkészítése után közel 1000 darab kommunikációs eszközt biztosít a célcsoport részére, dezel a kormányablakok, közintézmények tesztjellegű kommunikációs akadálymentesítésére is sor kerül.

A projektben kialakításra kerülő VRS (Video Relay Switching, illetve VRI (Video Relay Interpreting) szolgáltatással az alábbi táv-tolmácsszolgáltatások nyújtása válik lehetővé: jelnyelvi kommunikáció az ügyfél és a tolmács között; hangüzenet hagyása halló személy telefonkészülékén; videó-üzenet az ügyfél számára; írott szöveges üzenet küldése.

A 2015. február 28-ikán befejeződő projekt eredményeként a hallássérültek akadálymentesített kommunikációs szolgáltatásokhoz való jutásával lehetőség nyílik társadalmi integrációjuk további javulására, önálló életviteli lehetőségeik szélesítésére, valamint munkaerő-piaci esélyeik növekedésére.

A kormány céljaival összhangban, a projekt lehetőséget teremt, hogy a munkahelyeken, az oktatásban, az egészségügyben, a különböző közszolgáltatások igénybevételekor a siket, nagyothalló és siketvak állampolgárok kommunikációs lehetőségei teljeskörűvé váljanak továbbá külső körülménytől ne függjenek.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


hét * = 42

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 6. szerda, Csaba napja van.
Az év 27. hete és 187. napja.
Holnap Apollónia napja lesz.

1437. Veszélyes lázadás támadt a parasztok közt Erdélyben, mely a Királyhágón innen is elterjedt néhány megyében. Főbb okai ezek voltak: hittérítés, az egyházi dézsmának készpénzben és pedig jobb értékűben szedése, és az így fizetni vonakodóknak 3 gíra birsággal és egyházi átkokkal fenyítése, a jobbágyok költözésének akadályozása.


1706. Rákóczi felesége, közvetítési kísérletének kudarca után, elhagyja Érsekújvárt. (A csehországi Karlsbadba utazik.)


1906. június 24- július 6. Négyezer bányász sztrájkol Salgótarjánban (Nógrád vármegye) munkaviszonyaik megjavításáért.


Erdélyi József: Nyári dal

"Csakhogy itt van, itt a nyár;
csakhogy engem itt talál:
csakhogy a tél s a tavasz,-
nem vitt el az a ravasz.
Itt a nyár, itt a nyár;
egy üveg sör s egy pohár,
itt van az asztalomon,
s iszok mint bölcs Salamon..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


öt szorozva kilenc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com