Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Bryan Adams - When you're gone
31
hallgató

Új szín az egészségügyben

- 2016. január 30. 9:04 - 1454 megtekintés

Az elmúlt évben az egész országra kiterjedő tevékenységgel új egészségügyi szolgáltatás jelent meg a betegek érdekében. Új fogalom a beteg-menedzselés, az egyéni betegút tervezés. A lehetőséget egy civil szervezet biztosítja. A magyar egészségügyi ellátó rendszer rendkívül bonyolult, nyugodtan tekinthetjük egy labirintusnak, amelyben kiigazodni nem könnyű. Az orvosnak a hosszú sorok miatt csak néhány perce jut egy betegre, a bővebb tájékoztatásra nem mindig van ideje. A gyógyítási lehetőségekben történő változásokat nem könnyű nyomon követni. A betegek igényei különbözőek.

Az egészségügyi ellátó rendszerek az ország területén nem egyenletesen vannak elosztva. Az ellátás minősége az ország különböző pontjain más és más. Más a kórházak ellátottsága, a szakemberek és a specialisták több különböző pontba tömörülnek. A diagnosztikai eszközökkel történő ellátottság is hatalmas különbséget mutat területi elosztásban. A betegek sajnos megsínylik azokat a hátrányokat, hogy a saját területi ellátó rendszerük adott esetben nem megfelelő színvonalú, teljesen a szerencsén múlik, hogy jó és színvonalas ellátásban lesz részük, vagy nem a legjobb ellátást kapják. A gyógyuláshoz rengeteg információra van szükség főleg a kritikusabb vagy speciálisabb betegségek esetén. Ezek az információk sok esetben életmentőek lehetnek. A betegek sokszor vergődnek, hogy megtalálják a helyes utat. A Betegút Egyesület ezt a betegsegítést és menedzselést vállalta be, ebben nyújt segítséget a hozzá fordulóknak, több különböző részterületen
A fő cél: minél előbb eljuttatni a beteget a megfelelő ellátáshoz, hiszen az időnek a betegség gyógyításának lerövidítése szempontjából meghatározó szerepe van. A betegek sokszor hatalmas összegeket fizetnek ki, hogy egy specialistához eljussanak, olyan költségeket is vállalnak, amelyek nem indokoltak. Sok az üresjárat, és a tájékozódásra fordított idő. Való igaz, hogy a külön utak sokszor pénzbe kerülnek, és az egészségügyi ellátó rendszer egyre jobban fizetőssé válik és sokszor az üzleti szempontok dominálnak. A magánpraxisok sokasága az állami rendszer elavultsága miatt válik egyre életképesebbé. A betegek egyre bizonytalanabbak, nem tudnak választani a lehetőségek közül. A Betegút Egyesület nem avatkozik be a gyógyítás folyamatába, viszont információkkal a lehetőségek megtalálásával jelentős segítséget tud nyújtani a betegek részére. Az Egyesület honlapján www.betegutegyesulet.hu részletes tájékoztatást kapnak az érdeklődők. Az Egyesület részletes javaslatokat is kidolgozott az egészségügyi ellátó rendszer finanszírozásának reformjára, ezzel kapcsolatban január 29.-re konferenciát szervezett, amelyre több egészségügyi dolgozói, illetve betegszervezet meghívást kapott. A javaslatok fenekestül felfordítják a finanszírozás alapelveit, a jelenlegi rendszer a továbbiakban már nem fenntartható. Részletes program az Egyesület honlapján olvasható.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


- nyolc = 1

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 9:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
 • 11:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - a Hobby Rádió informatikai magazinja (a pénteki műsor ismétlése)

  Érdeklik önt az informatikai újdonságok? Szeretne naprakész információkat kapni a szoftverek akadálymentességéről? Szeretne képben lenni az IT világ fontosabb történéseivel? Ha ezekből legalább egyre igen a válasz, hallgassa a műsort minden pénteken 8-tól (ismétlésként este 20-tól) a Hobby rádióban!

  Rövid bemutatók, interjúk, érdekes beszélgetések. Az önfelett szórakoztatást a három házmester biztosítja: Bojtor Zoltán, Rauch Róbert és Szakács Máté.

  Gépház - Kopogjon be hozzzánk!

 • 16:00: US fever show - listavezető dalok Amerikából két órán keresztül
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: - a HELMA beszélgetős irodalmi műsora. Szerzők és könyveik bemutatása. - Műsorvezetők: Pregh Balázs és Dvariecki Bálint
  A HELMA kiadónál megjelenő szerzők és azok köteteinek bemutatása.

  Izgalmas és érdekes szerzőkkel és kötetekkel ismerkedhet meg a hallgatóság.

  Ha szereted a könyveket, szeretnél a szerzők életébe bekapcsolódni, akkor itt a helyed nálunk!

  Az adások 40-60 perces időtartamban mutatják be az aktuális vendégünket, írói munkásságát.

  A két műsorvezető Pregh Balázs és Dvariecki Bálint vár mindenkit szeretettel!

  Keresd hangoskönyveinket a www.helma.hu web-oldalon.
  A HELMA Facebook oldala
 • 21:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
 • 23:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 26. vasárnap, János, Pál napja van.
Ma van a(z) Drog ellenes nap, Közalkalmazottak napja.
Az év 25. hete és 177. napja.
Holnap László napja lesz.

1092. Külföldi krónikák nagy földrengésről emlékeznek. Az egyik szerint e napon nagy földrengés volt Magyarországon hol városok dőltek romba. A másik így ír: "Nagy földrengés pusztított, hegy omlott a Dunába, s a medrét megváltoztatta, más felé új hegy emelkedett, nagy tó keletkezett."


1848. A király alteregójává István főherceget nevezi és a lázadást kárhoztatja. V. Ferdinánd király betegeskedésének időtartamára István főherceg királyi helytartót bízta meg az országgyűlés megnyitásával, a törvények megerősítésével, és annak kijelentésével, hogy Ő a törvényekkel ellenkező lázításokat és háborgatásokat kárhoztatja.


Heltai Jenő: Nyári éjszaka

"...Emlékszem egy édes, nyári éjszakára
Ezüstösen tűzött le a hold sugára.
A legszebb asszonnyal sétálgattam együtt,
Akácfa virágát együtt tépegettük.
Fülébe susogtam balgán udvarolva,
Pedig ölelhettem, csókolhattam volna!
Meg sem is öleltem, meg sem is csókoltam,
Istenem, istenem, de húszéves voltam!"

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


három szorozva hat = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com