Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ráhel klub - a mikrofonnál Móni Robi és Sanyi
30
hallgató

Újabb előrelépés az online akadálymentesség terén – a Vodafone tájékoztatása

- 2022. június 24. 16:35 - 109 megtekintés

A látássérült felhasználók jelzései és az MVGYOSZ érdekképviseleti tevékenysége újabb eredményt hozott a honlapok és mobiltelefonos alkalmazások akadálymentessége terén.

A Vodafone tévé-szolgáltatásaival kapcsolatos felhasználói panaszok alapján az MVGYOSZ még hónapokkal ezelőtt megkereste a társaságot. A vállalat megvizsgálta a látássérült ügyfelek által felvetett problémákat és az Informatika a Látássérültekért Alapítvánnyal folytatott egyeztetések eredményeként megtették a szükséges intézkedéseket, melyeknek köszönhetően a szolgáltató az alábbiakról tájékoztatja az érdeklődőket.

Néhány hónappal ezelőtt a Vodafone a TV-s mobilalkalmazásával összefüggésben olyan fejlesztéseket hajtott végre, amelyek elvették a lehetőséget a látássérült felhasználóktól, hogy ezen alkalmazáson keresztül TV műsorokat nézhessenek, válogathassanak. A látássérült ügyfelek a fejlesztéseket követően nem tudtak a mobiljukon TV-t nézni, illetve nem volt hozzáférhető számukra a műsorok utólagos visszanézésének lehetősége, mivel az alkalmazás nem volt akadálymentes. Az MVGYOSZ azt a kérdést is feltette a Vodafone-nak, hogy van-e lehetőség arra, hogy a vak és gyengénlátó nézők részére készült audionarrációs hangsávok hozzáférhetővé válhassanak ezen alkalmazásokban.

A Vodafone most örömmel értesíti látássérült ügyfeleit, hogy 2022. június 22-től az Android (TalkBack) rendszerű készülékek mellett az iOS-en is elérhető magyar és angol nyelven a képernyőolvasó támogatás. A VoiceOver mindkét nyelven felolvassa az alkalmazáson belüli menüket, leírásokat. Az akadálymentes felület Androidon továbbra is csak angolul elérhető.

A beüzemelés és használat kapcsán a felhasználók a Készüléktámogatás Vodafone TV alkalmazás aloldalán, illetve a Mediabox beállítási segédletben találhatnak információt.

Az MVGYOSZ azt is kérte a Vodafone-tól, hogy mielőtt elkészül egy alkalmazás/internetes felület, már a tervezés/fejlesztés fázisába kerüljenek bevonásra látássérült felhasználók, mivel ők fogják tudni leghitelesebben megmondani, hogy az adott fejlesztés használható-e számukra avagy sem.

A társaság a látássérült felhasználóktól érdeklődéssel vár bármilyen visszajelzést a képernyőolvasó támogatás használhatósága és működése kapcsán. Az ilyen jellegű észrevételeket a Vodafone ügyfélszolgálatán lehet jelezni, akik továbbítják az észrevételeket a megfelelő szakterületek munkatársainak.

A Vodafone köszöni látássérült ügyfelei türelmét. Bíznak benne, hogy számos tekintetben sikerült javítaniuk a szolgáltatás használhatóságát és az ügyfél élményt a vak és gyengénlátó felhasználók számára is és remélik, hogy az új fejlesztés megelégedésükre fog szolgálni. A Vodafone számára fontos minden előfizető, így a fogyatékos személyek magas színvonalon történő kiszolgálása is.

 

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


- 5 = három

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. augusztus 18. csütörtök, Ilona napja van.
Az év 33. hete és 230. napja.
Holnap Huba napja lesz.

1706. A nagyszombati békealku ideje alatt a császáriak által a Fertő tavától Fraknóig épített sáncokat Bottyán János kiostromolta, vagy feladásra bírta. Ezt írta tudósításában: "Ily erős ostromot nem emlékszem, hogy láttam volna."


1945. A miniszterelnök rendelete a 8 osztályos kötelező általános iskola szervezéséről és az egyetemek állam- és jogtudományi karának a nők számára való megnyitásáról.


Kosztolányi Dezső: Ilona

Lenge lány,
aki sző,
holdvilág
mosolya:
ezt mondja
a neved,
Ilona,
Ilona..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


négy szorozva három = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 313
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com