Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ráhel klub - a mikrofonnál Móni Robi és Sanyi
29
hallgató

Újraindul az Info-őrület

- 2010. április 30. 22:21 - 750 megtekintés

Hosszú idő után újraindul a Hobbyrádió korábban népszerű informatikai magazinja, az Info-őrület.

Hosszú idő után teljesen megújulva, immár ténylegesen élő adásként újraindul a Hobbyrádió korábban népszerű informatikai magazinja: az Info-őrület.

Az informatika a hétköznapjainkban oly annyira jelen van, hogy már szinte félelmetes, hogy mennyire, és észre sem vesszük. A mindennapjaink olyan területét hálózza be, amire nem is gondolnánk.

Korábban azt hittük, ha bekapcsoljuk a számítógépet, és ahhoz kicsit vagy éppen nagyon jól értünk, akkor már az informatikában vagyunk, és csak ezt tekintettük informatikának. Mára már ez a fogalom amolyan gyűjtővé vált, hiszen szinte nincsen olyan terület, amelyben ne lenne jelen az informatika.

Sokat beszélünk ma már információs társadalomról, infokommunikációról, sokat emlegetjük az információ/adatáramlást, de nem biztos, hogy tudjuk is, hogy mindez mit jelent, és hogyan hat a mindennapjainkra.

Ahhoz, hogy az informatikában mélyebbre lássunk, ahhoz előbb olyan fontosabb alapfogalmakat kell tisztáznunk, mint: információ, adat, bitek, byte-ok, információáramlás, adatáramlás, majd jöhetnek a nagyobb dolgok, megfogalmazhatjuk, mi is az az infokommunikáció, miért beszélünk információs társadalomról, majd ezután mégjobban kiteljesedhetünk, és elkezdhetünk azon gondolkodni, hogy milyen szerepe és hatása van az informatikának a globalizációban/ra, majd át kell gondolnunk, hogy ami a mindennapjainkban történik az informatika segítségével, annak mi a technikai háttere. Ma már a mobiltelefonokkal sem csak telefonálni tudunk, hanem rengeteg minden más dolgot, amelyet 20 évvel ezelőtt még nem is gondoltuk volna, hogy majd meg fogunk tudni oldani.

De ma már interneten keresztül vásárolunk, interneten keresztül ételt rendelhetünk, de, hogy a virtuális közösségeket se hagyjam figyelmen kívül: kommunikációt folytathatunk a világ egyik pontjából a másikba ismerőseinkkel, barátainkkal, rokonainkkal úgy, hogy még láthatjuk is őket, de egyikük pl. Magyarországon van, a másikuk pedig Amerikában.
A levelezés is leegyszerűsödött az e-mailek használatával. A hivatalos ügyintézés isinterneten keresztül történik már.
Nem is beszélve a bankok és a könyvtárak informatikai rendszeréről, ezek sem elhanyagolhatóak.

És még annyi mindent sorolhatnék, de nem teszem, mert túl hosszúra nyújtanám ezt a cikket, és nem ez a célom, de az igen, hogy bemutassam, hogy az Info-őrület végig fogja venni ezeket a témákat, dolgokat mindet-mindet szépen sorban, kibontva, kifejtve mindent, és természetesen mindennek a technikai hátteréről is beszélni fogunk az adásban.
Merthiszen minden mögött egy szoftver áll, anélkül az informatikai dolgok nem működnének, és ezeket a szoftvereket is megpróbáljuk bemutatni, ismertetni.
Érdekességeket is megpróbálunk a műsorba bevinni, hiszen ma már az autókat is – gondoljunk pl. a versenyautókra – valamilyen szoftver irányítja, és ezen technikai hátteret is megpróbáljuk átnézni, áttekinteni. belepillantunk abba, hogy mi pl. az a telemetria, és még sorolhatnék egyéb más dolgot, amelyet érdekességképpen bemutatunk, de természetesen a hétköznapjaink eseményeit irányító informatikai rendszereket egy – remélhetőleg – jól felépített koncepció alapján tudjuk megvilágítani. Az egyes szoftverek is olyan aspektusból kerülnek bemutatásra, hogy nemcsak azt nézzük meg, hogy mit tudnak, és hogyan használhatóak, hanem, hogy a mindennapjainkban mire van hatásuk, hogyan tudjuk a hétköznapi életünkbe beépíteni azt. Egy-egy szoftvert tehát több aspektusból is bemutatunk, és mindig utalunk arra, hogy mindennapi életünknek ez milyen részét képezi.

Gondoltunk természetesen – ahogy ez korábban is volt – a vakokra, aliglátókra, gyengénlátókra (továbbiakban látássérültek), s ha egy adott szoftvernek van olyan aspektusa, amely a látássérültek szempontjából is fontos, akkor azt is bemutatjuk.

Műsorunkat a lehető legszinesebbé, és ami a legfontosabb: interaktívvá szeretnénk tenni. Sokoldalú, szines magazinműsort szeretnénk kínálni önöknek két hetente péntekenként, és önök is tehetnek javaslatokat, észrevételeket, megjegyzéseket a műsorra vonatkozólag, hogy miről szeretnének hallani, miről beszéljünk, mit mutassunk be, ha pedig kérdésük van, arra azonnal a műsorban választ is kaphatnak.

Azt szeretnénk, hogy ez a műsor ne csak azoknak nyújtson élvezetet, akik értenek a számítógéphez, esetleg programozók, vagy más egyéb informatikai tevékenységet folytatnak, hanem azoknak is, akik csak laikusok, és akik csak “áldozatai” a hétköznapokat át, meg átszövő informatikai eseményeknek, benne élnek, csak talán még észre sem vették.

Műsorunkban nem mindig ragaszkodunk a stúdióvendégekhez, hiszen nem mindig könnyű találni egy adott témához téma szakértőt, aki ráér, azonban hiteles forrásokra, szakirodalmakra támaszkodva egy jó koncepció alapján felépített adást szeretnénk önök elé tárni kéthetente péntekenként este 21-23 óráig.

Műsorunkból nem nélkülözzük az informatika világának aktuális, érdekes és fontos híreit sem.

Reméljük, ez a megújult adás elnyeri tetszésüket, és könnyed kikapcsolódást nyújt még azoknak is, akik nem mondják magukról azt, hogy értenek a számítógéphez, de arra kíváncsiak, hogy az informatika adta lehetőségeket hogyan tudják a maguk javára és hasznára fordítani a hétköznapjaikban, azaz hogyan érvényesül az internet hatalma.

Adásunkbólnem nélkülözzük a zenét sem, hiszen egy szárazabbnak tűnő témát egy kis zene tud oldani, könnyedebbé tenni, emészthetőbbé tenni.
Reméljük, tartalmas két órákat töltünk majd együtt két hetente péntekenként az Info-őrületben esténként 21-23 óráig itt a Hobbyrádióban!

Első adás 2010. május 7. péntek 21-23 óráig.

Jó szórakozást kíván a szerkesztőség!

Szerző:
R.A. Kriszta

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


8 * kilenc =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 30. csütörtök, Pál napja van.
Ma van a(z) Péter-Pál napja, Szt. Péter, Szt. Pál, a keresztény vértanuk emléknapja, a magyar szabadság napja.
Az év 26. hete és 181. napja.
Holnap Tihamér, Annamária napja lesz.

1684. Károly lotharingiai herceg Pestre, melyet felgyújtva talált, kardvágás nélkül vonult be.


1945. A Szovjetunió ajándékaként 250 tehergépkocsit, 18 ezer tonna gabonát, 1400 tonna húst, 900 tonna sót, 180 tonna kávét és nagymennyiségű ablaküveget kapott Budapest lakossága.


Szép Ernő / 1884. jún. 30. - 1953. okt. 2. /

Mint magányos lovast...

Mint magányos lovast az este,
Elér a bánat engemet,
Gyereksírás jön fel szívemből,
Könnyűim csöpp csengői csengenek.

Apám után szeretnék futni,
Ki a városba vezetett,
S míg a boltok közt bámészkodtam,
Elengedte egyszer a kezemet.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kilenc mínusz három = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com