Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Xandra - Téged hív a dal
36
hallgató

Vagdalkozik a fogyatékos kisfiút kitiltó wellnessklub

- 2014. január 31. 9:20 - 1687 megtekintés


Sajátos hangvételű közleménnyel reagált az Oxygen Wellness az Egyenlő Bánásmód Hatóság határozatára, melyben elmeszelték, amiért a játszóházból a házirend megváltoztatásával kizártak egy, az agydaganata miatt fogyatékkal élő kisfiút, Leventét. A központ szerint az EBH-nak azért volt nehéz dolga az üggyel, mert a wellnessklub nem közszolgáltatást nyújt. Arra is felhívják a figyelmet, hogy nem kaptak bírságot. Majd egy elegáns kanyarral ráfordulnak a sérült kisfiú és az apja ócsárolására.

Az Oxygen Wellness vezetőségének valamiért épp most, az elvesztett eljárásra reagálva jutott ugyanis eszébe, hogy a kisfiú édesapja, Fábián András szerintük hat alkalommal nem fizette ki a gyerekmegőrző díját, vagyis “egy olyan szolgáltatás miatt reklamált és fordult a sajtóhoz, amit többnyire jogosulatlanul, ingyen vett igénybe”. Közleményük azt is kiemeli, hogy nem rögtön zárták ki Leventét a megőrzőből, csak miután “érzékelték, hogy nem rendelkeznek a gyermek felügyeletéhez szükséges kompetenciával, gyakorlattal, nehezen tudják Levente felügyeletét megoldani a többi gyermek mellett”. Szerintük Leventével problémák vannak:

Például öntörvényű, nem létesít kapcsolatot sem a pedagógussal, sem a többi gyermekkel, idegen (helyettesítő) pedagógust nem fogad el, figyelmét nagyon nehéz lekötni, egyéni figyelmet igényel, ha elfárad, kiszámíthatatlanná és kezelhetetlenné válik, beszédét nem lehet érteni, dobálja az ollót és egyéb játékokat, stb. Az eljárás során megtudtuk, hogy Levente korábban egészséges környezetben nem járt azelőtt.

Egy szó, mint száz, a cég szerint a felügyelőktől nem elvárható, hogy képesek legyenek vigyázni rá – szerintük egy fitneszközponttól ez nem is elvárható. “Nem diszkriminálni akartunk, csak kimondtuk a tapasztalatok alapján, hogy nem tudunk többlet igényeket kielégíteni, mert ehhez sem tárgyi, sem személyi feltételeink nem adottak” – írják. Az apukának is odaszúrnak a közleményben:

Az édesapa gondatlansága és magatartása, nemcsak a Központban való ott tartózkodása alatt, de az eljárás során is megdöbbentett bennünket és jogi képviselőnket. Bejegyzéseivel, megnyilvánulásaival sajnos nem éppen kulturált módon segítette a megoldás keresését.

Miután elegánsan kiosztották a családot, így fényezik magukat:

Az Oxygen Wellness az előremutató megoldások keresésében és megvalósításában mindig elöl járt, a Központok akadálymentesített, mozgássérült parkolóval ellátott létesítmények. Eddig is széles körű karitatív tevékenységet folytattunk (pl. véradások szervezése, ingyenes előadások az egészséges táplálkozásról, az árvízi védekezésben segítők támogatása, állatvédő szervezet, anyatejes nap támogatása, cipősdoboz gyűjtés, stb.), és ezt az irányt a jövőben is folytatni fogjuk.

De jogkövető módon felül fogják vizsgálni a gyermekmegőrző működését, és módosítják a házirendet a közigazgatási hatóság döntésének megfelelően.

A Fábiánékat az eljárásban képviselő Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda szerint

Szomorú, hogy az Oxygen kiadott sajtóközleménye az apa sértő Facebook-bejegyzéseivel, és szerintük felelőtlen, gondatlan és csalárd eljárásával helyezné “más megvilágításba” csúfos vereségét, amellett, hogy egy mondatban arról is tájékoztatják a nagyközönséget, hogy a határozat ellen nem fellebbeznek, hanem tudomásul veszik azt.

Forrás: meosz.hu

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


6 * öt =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 1. péntek, Tihamér, Annamária napja van.
Ma van a(z) A Magyar egészségügy napja, építészek napja.
Az év 26. hete és 182. napja.
Holnap Ottó napja lesz.

1697. Zemplén megyei zendülés. A sárospataki kapitány, ki az újhelyi vásárra menő néptől vámot zsarolt, július 1-én 17 közlegénnyel együtt agyonveretett. A következő éjjel a nép Tokaj és Patak várakat elfoglalta.


1836. A "Törvényhatósági Tudósítások" keletkezése. Kossuth Lajos megindította írott és írva sokszorosított tudósításait a megyei közgyűlések tárgyalásairól.


1969. Budapesten megkezdődik a villamosok és az autóbuszok kalauz nélküli járatása.


Gulyás Pál: A méhekhez

Süt a szép Nap, szép virágot
nyit a boldog július,
most születnek a villámok,
ott, ahol az ég borús.
Kicsi méhek, ti a füvek
halkan zörgő fiai,
legyetek a nyárhoz hűek,
ajtajához hajlani!..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hét szorozva kettő = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com