Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Hírek -
27
hallgató

Vak férfit pereltek be illegális pornóletöltésért

- 2011. augusztus 23. 15:27 - 816 megtekintés

Nem volt túl nehéz dolga annak a férfinek, aki feleségének és az őt perrel fenyegető internetszolgáltatónak azt bizonygatta, nem ő töltötte le illegálisan a pornófilmet: a férfi ugyanis teljesen vak!

3500 személy ellen nyújtott be vádat egy kaliforniai pornócég, mondván, illegálisan töltöttek le a számítógépükre szexfilmeket, ám egyikük elég könnyen tudja kimagyarázni magát nemcsak a felperes, de saját felesége előtt is – írja a ma.hu. A beperelt férfi ugyanis teljesen vak!

Az ismeretlen nevű “alperes” letöltéseire az internetrendőrség figyelt fel, ezt követően kapta meg a levelet, amelyben tájékoztatták, hogy a szövetségi nyomozók eljárást indítottak ellene illegális letöltésért, a szerzői jogok megsértése miatt. A levélben az is pontosan szerepel, hogy a férfi január 27-én reggel 6 óra 3 perckor jelentkezett be egy online letöltő oldalra és akkor kezdte el a gépére másolni a filmet.

“Őszintén szólva ez az egész egy kissé röhejes” – mondta a férfi a Seattle Weeklynek. “Egyáltalán nem tudok filmeket nézni” – magyarázta, és ezt orvosi papírokkal is alá tudja támasztani, egyetlen százaléknyi esélye van arra, hogy valaha normálisan lásson, így bizonyos filmeket valóban lehetetlen néznie, beleértve azt a pornófilmet is, aminek a letöltésével most vádolják. A hang ez esetben nem nyújt maradéktalan élményt.

Véleménye szerint a vezeték nélküli hálózat lehet a hibás, amelyet csak nemrég köttetett be, de nem védett le jelszóval. “Nem volt időm, hogy rendesen betelepítsem a WiFit a régi lakásomban” – meséli az időközben új helyre költözött férfi. “Napi 18 órát dolgoztam, ezért csak a feleségemet kértem meg, vegye meg a routert. Ő bekötötte, bekapcsolta és kész, ennyi volt. Túlságosan elfoglalt voltam ahhoz, hogy jelszót állítsak be hozzá” – magyarázta, ami egyáltalán nem szokatlan, de az elég ritka, hogy épp illegális tartalmak miatt derüljön erre fény.

Mindezek ellenére a férfi azt mondta, valószínűleg ki fogja fizetni a bírságot, mert egy ügyvéd, aki segítene bebizonyítani ártatlanságát, többe kerülne. Számításai szerint mintegy százezer dollárnál is többől jönne ki, mire alperesként a bírót és a pornócéget meggyőzné. “Egy olyan előkelő házban lakunk, ahol nem feltételeztük, hogy valaki illegálisan használja a mi hálózatunkat” – panaszolta a pórul járt vak ember.

Az eset viszont mindenképp szolgál egy komoly tanulsággal: mindig védessük le az internet-kapcsolatunkat jelszóval, különben sosem tudhatjuk, hozzánk mikor kopogtat be az online felügyelet!

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


9 + kilenc =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 6. szerda, Csaba napja van.
Az év 27. hete és 187. napja.
Holnap Apollónia napja lesz.

1437. Veszélyes lázadás támadt a parasztok közt Erdélyben, mely a Királyhágón innen is elterjedt néhány megyében. Főbb okai ezek voltak: hittérítés, az egyházi dézsmának készpénzben és pedig jobb értékűben szedése, és az így fizetni vonakodóknak 3 gíra birsággal és egyházi átkokkal fenyítése, a jobbágyok költözésének akadályozása.


1706. Rákóczi felesége, közvetítési kísérletének kudarca után, elhagyja Érsekújvárt. (A csehországi Karlsbadba utazik.)


1906. június 24- július 6. Négyezer bányász sztrájkol Salgótarjánban (Nógrád vármegye) munkaviszonyaik megjavításáért.


Erdélyi József: Nyári dal

"Csakhogy itt van, itt a nyár;
csakhogy engem itt talál:
csakhogy a tél s a tavasz,-
nem vitt el az a ravasz.
Itt a nyár, itt a nyár;
egy üveg sör s egy pohár,
itt van az asztalomon,
s iszok mint bölcs Salamon..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


nyolc szorozva négy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com