Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Bud Spencer and Terence Hill - Dune buggy
33
hallgató

Vakok és gyengénlátók életét könnyíti meg egy új, mesterséges intelligenciára épülő technológia

- 2021. szeptember 1. 10:37 - 458 megtekintés

A vakok és gyengénlátók életét könnyíti meg az Envision díjnyertes, mesterséges intelligencia-alapú megoldása, az 1,5 millió eurós tranzakció a magyar társadalmi, illetve környezeti hatást teremtő vállalkozásokba fektető Impact Ventures, a holland 4impact és az ABN Amro Social Impact Fund segítségével valósult meg – derül ki az Impact Ventures közleményéből.

 

A gyengénlátás világszerte elterjedt egészségügyi probléma. A WHO (Egészségügyi Világszervezet) adatai szerint a világon 285 millió fő a látássérültek száma, melyből 39 millió ember vak. Számukra a legnagyobb akadályt a mobilitási nehézségek, valamint az új és ismeretlen környezet felfedezésének képességhiánya jelenti. A hágai Envision célja, hogy önállóbbá tegye a látássérülteket a mesterséges intelligencián alapuló innovatív technológiája révén.

A 2017 végén Karthik Mahadevan és Karthik Kannan által alapított díjnyertes vállalkozás olvasást és tárgyfelismerést segítő iOS és Android applikációja 2018 óta világszerte több mint 9,500 vak és gyengénlátó hétköznapi életét teszi könnyebbé. Az AI-alapú szoftver különböző típusú információkat nyer ki képekből, majd hangosan kimondja azokat, lehetővé téve az érintettek számára, hogy önállóan végezzék el a legkülönfélébb tevékenységeket: dokumentumokat olvassanak munkahelyükön, felismerjék a barátaikat, megtalálják otthon személyes tárgyaikat, vagy akár tömegközlekedési eszközöket használjanak. Az Envision szoftvere digitális és kézzel írt szövegek beolvasására is képes több, mint 60 nyelven; emellett felismeri az arcokat; jeleneteket ír le; érzékeli a színeket, objektumokat – és még sok minden másra is képes, hogy hozzáférést biztosítson a látássérültek számára az őket körülvevő vizuális információkhoz.

A lehető legmagasabb felhasználói élményt nyújtó, vakokkal és gyengénlátókkal közösen megtervezett mesterséges intelligencia-szoftver kétféleképpen használható: egy kisegítő okosszemüvegbe beágyazott, kihangosító technológiaként (jelenleg a Google Glass-szal együttműködésben, a jövőben különféle intelligens szemüvegek hozzáadásával), valamint iOS és Android okostelefon-alkalmazásként. A termékeket már több, mint 200 országban használják, és a vállalat folyamatosan fejleszti disztribútori hálózatát.

Az Envision a 1,5 millió eurós finanszírozást a hágai K+F csapat bővítésére, valamint intenzívebb marketingtevékenységre használja fel. A céljuk, hogy termékeik világszerte elérhetőek legyenek és így a lehető legtöbb emberhez eljussanak.

Az Impact Ventures és a további társbefektetők tőkebefektetése jelentős pozitív társadalmi hatást gyakorolva az Envision technológia és további funkciói fejlesztését, illetve az applikáció és az okosszemüveg nemzetközi értékesítését gyorsítja fel. Az Envision hozzájárul az Egyesült Nemzetek SDG 3 (Jó egészség és jólét), SDG 8 (Tisztességes munka és gazdasági növekedés) és SDG 10 (Csökkentett egyenlőtlenségek) céljainak megvalósításához.

Fotó: Envision/Portfolio

(Forrás:Portfolio)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


hét + 2 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. március 29. szerda, Auguszta napja van.
Az év 13. hete és 88. napja.
Holnap Zalán napja lesz.

1464. Mátyás király megkoronázása Székesfehérvárott, miután esküt tett az ország szabadságának megtartására, Széchy Dénes esztergomi érsek által avattatott fel.


1918. Vasipari sztrájk-sorozat Budapesten 60000 vasmunkás elbocsájtása miatt.


Kosztolányi Dezső
/ 1885. márc.29. - 1936. nov.3. /

Üllői-úti fák

Az ég legyen tivéletek,
Üllői-úti fák.
Borítsa lombos fejetek
szagos, virágos fergeteg,
ezer fehér virág.
Ti adtatok kedvet, tusát,
ti voltatok az ifjúság,
Üllői-úti fák..."

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kilenc mínusz nyolc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 316
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com