Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Kalendárium -
29
hallgató

Vegyszerekkel teli szobába küldték a 4 hónapos kisbabáját szoptató anyát

- 2017. október 3. 13:11 - 866 megtekintés

Takarítószertárnak is használt mozgássérült-mellékhelyiségben alakították ki az új, kiemelt kormányzati beruházásként megépült Szigetszentmiklósi Igazgatási Központ baba-mama szobáját és pelenkázóját.

Legalábbis a Blikk olvasója – Edit ezt tapasztalta, amikor a kormányablakba látogatott 4 hónapos kislányával, Zeával, hogy ügyeket intézzenek.

– Előre tudtam, hogy gyerekkel fogok érkezni, ezért érdeklődtem, hogy soron kívül szolgálják-e ki a kisbabásokat. Azt válaszolták, hogy sajnos ez csak akkor lehetséges, ha a gyerek ügyeit intézem, így aztán időpontot foglaltam – elevenítette fel a történteket Edit.

– Délre kellett mennünk, ez Zea napirendje szempontjából nem a legjobb időpont, de gondoltam, hamar végzünk. Oda kellett mennünk negyedórával hamarabb, és ahogy számítottam rá, a kicsi fél óra múltán, negyed egykor nyűgösködni kezdett. Ekkor megkérdeztem, hogy merre van a baba-mama szoba, vagy legalábbis egy hely, ahol nyugodtan megetethetem és tisztába tehetem.

Méltán gondolhatta az anyuka, hogy lennie kell egy ilyen helynek: a márciusban átadott 7000 négyzetméteres komplexum teljes körű korszerűsítésen esett át. Az irodák mellett 2500 négyzetméteres zöld területet és 116 férőhelyes parkolót alakítottak ki – igaz, nincs köztük családi parkoló, ahol a babakocsival érkezőknek lenne helye ki- és bepakolni. Az épületbe költöztették a Szigetszentmiklósi Járási Hivatalt, a Szigetszentmiklósi Járásbíróságot, a Szigetszentmiklósi Járási Ügyészséget, valamint a Szigetszentmiklósi Rendőrséget is. A kormányhivatal mellett pedig foglalkoztatásügyi és népegészségügyi kirendeltség is fogad ügyfeleket. A baba-mama szoba pedig a képeken látható: egy mozgássérült toalett, amiben helyet kaptak a takarítóeszközök is, olyannyira, hogy a pelenkázót nem lehet lehajtani tőlük. Szoptatásra pedig a vécén ülve lehet sort keríteni.

– Nem volt gusztusom semmit sem csinálni ilyen körülmények között. Kevertem a lányomnak egy adag tápszert, és tisztába tettem a babakocsiban – árulta el Edit.

Megkerestük a Szigetszentmiklósi Kormányablakot, hogy magyarázatot kapjunk Edit esetére, illetve ötleteket kértünk, mit is tehetnének hasonló helyzetben a kismamák, de lapzártánkig nem válaszoltak a kérdéseinkre.

Alapvető lenne ma már

Ma már nemzetközi elvárás a bevásárlóközpontoktól, kórházaktól és állami intézményektől, hogy a kisgyerekesek számára külön baba-mama szobát alakítsanak ki, ahol az anyukák nyugodtan megetethetik és tisztába tehetik a kicsiket. A legtöbb hivatalos helyen ezt már alapelvárásként kezelik, Magyarország ilyen értelemben egyébként jól szerepel a statisztikákban.

Forrás:blikk.hu

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


9 + hat =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 1. péntek, Tihamér, Annamária napja van.
Ma van a(z) A Magyar egészségügy napja, építészek napja.
Az év 26. hete és 182. napja.
Holnap Ottó napja lesz.

1697. Zemplén megyei zendülés. A sárospataki kapitány, ki az újhelyi vásárra menő néptől vámot zsarolt, július 1-én 17 közlegénnyel együtt agyonveretett. A következő éjjel a nép Tokaj és Patak várakat elfoglalta.


1836. A "Törvényhatósági Tudósítások" keletkezése. Kossuth Lajos megindította írott és írva sokszorosított tudósításait a megyei közgyűlések tárgyalásairól.


1969. Budapesten megkezdődik a villamosok és az autóbuszok kalauz nélküli járatása.


Gulyás Pál: A méhekhez

Süt a szép Nap, szép virágot
nyit a boldog július,
most születnek a villámok,
ott, ahol az ég borús.
Kicsi méhek, ti a füvek
halkan zörgő fiai,
legyetek a nyárhoz hűek,
ajtajához hajlani!..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


három szorozva hat = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com