Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Hírek
50
hallgató

Veszített a Spar a törvényszéken, akadálymentesítenie kell az online bevásárlást

- 2021. szeptember 29. 7:57 - 778 megtekintés

Elveszítette a Spar Magyarország azt a pert, melyet az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala ellen indított egy az üzletláncot elmarasztaló közigazgatási határozat megsemmisítése érdekében. A nem rég megszületett ítélet értelmében a Sparnak hozzáférhetővé kell tennie az online bevásárlás szolgáltatást a látássérült emberek számára is.

Néhány hónapja fordult egy látássérült férfi az Alapvető Jogok Biztosához azzal a panasszal, hogy a Spar online bevásárlást lehetővé tévő weboldala nem használható ernyőolvasó szoftverrel. Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala igazat adott a férfinak, közigazgatási határozatban állapította meg a jogsértést és kötelezte az áruházláncot az egyenlő esélyű hozzáférés biztosítására. Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala határozatában lefektette: a látássérült kérelmezővel szemben a Spar megsértette az egyenlő bánásmód követelményét és fogyatékosságon alapuló közvetlen hátrányos megkülönböztetést valósított meg azzal, hogy a látássérült személyek számára nem tette egyenlő eséllyel hozzáférhetővé az általa nyújtott közszolgáltatást (azaz, az áruházlánc online vásárlási szolgáltatása során nem teremtette meg a képernyőolvasó szoftver használatának lehetőségét).

 

A Spar Magyarország nem nyugodott bele a határozatba, perre ment, kérvén, a bíróság semmisítse meg az őt elmarasztaló határozatot. Az áruházlánc a bíróság előtt azzal érvelt, hogy ő nem minősül közszolgáltatónak, mivel állami vagy önkormányzati feladatokat nem lát el, így tehát nincs jogszabályon alapuló kötelezettsége a honlap akadálymentesítésére.

A Fővárosi törvényszék végzésében a Spar keresetét, mint megalapozatlant, elutasította. A bíróság Döntésében hangsúlyozta, hogy a létfenntartáshoz szükséges alapvető élelmiszerek biztosítása a közellátás fogalma alá tartozik, hiszen az élelmiszerellátás biztosítása minden társadalom működésének alapvető feltétele. A jogalkotói célt figyelembe véve a törvényszék megállapította, hogy a fogyatékos személyek jogairól és esélyegyenlőségük biztosításáról szóló törvény a magánszféra egyes szolgáltatásaira is kiterjesztette a közszolgáltatások körét. Ezen jogszabály alapján az áruházlánc közszolgáltatást nyújt, amelynek során az egyenlő esélyű hozzáférés biztosítására köteles. A fentiekre tekintettel a törvényszék szerint az ombudsman hivatala jogszerűen állapította meg a közvetlen hátrányos megkülönböztetés megvalósulását és kötelezte a felperest a jogsértő állapot megszüntetésére.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


+ nyolc = 10

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Eddigi hozzászólások

  • Edelényi Zsolt szerint:

    Kedves Hobby Rádió! Tudjátok, honnan lehetne többet megtudni erről az esetről, amely első ilyen Magyarországon? Sem a Fővárosi Törvénysék, Sem az Alapvető jogok Biztosának honlapján nem találtam erről semmilyen nyilvános anyagot.
    Köszönöm: Zsolt

    • admin szerint:

      Sajnos mi sem találtunk információt a honlapokon, külön sajtóosztálytól kértünk állásfoglalást az ügyben.

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. május 24. péntek, Eszter, Eliza napja van.
Az év 21. hete és 145. napja.
Holnap Orbán napja lesz.

1707. Rákóczi fejedelem pompázása az ónodi országgyűlésen. "A felséges fejedelem szép pompás török paripán, királyszínű bársony köntösben és fekete kócsagtollasan jött, kétfelől nemes seregből való ifjak és gavallérok párducbőrösen és forgósan." Mindez olyan időben, midőn a közpénztár üres és a rézpénzt devalválni kellett.


1924. Megalakult a Magyar Nemzeti Bank. Elnöke Popovics Sándor, kormánybiztosa Szabóky Alajos pénzügyi államtitkár. Ugyanekkor megszűnt az Állami Jegybank.


Május 24. / Eszter, Eliza /

Sebők Éva: Tavasz Eszterke

Egy órácska óta
szól az Eszter-nóta.
Szálló sárkányorkán
hozta el az orrán.
Ihol zeng!...Ahol zeng,
nincs ott már sehol csend.
Piros pikulákat
hajtanak az ágak
Kövér bolondgomba
fölmászik a dombra.
Lába kel a bágyadt
pitypang- pagodának.
Fenn meg csodapókok,
ébredő pirókok,
ciróka-maróka,
hat rigó-fióka,
s egy fatetőn-alvó
kócos pityipalkó!

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


nyolc szorozva nyolc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com