Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Neoton - Na-na nagyfiú
31
hallgató

Veszített a Spar a törvényszéken, akadálymentesítenie kell az online bevásárlást

- 2021. szeptember 29. 7:57 - 366 megtekintés

Elveszítette a Spar Magyarország azt a pert, melyet az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala ellen indított egy az üzletláncot elmarasztaló közigazgatási határozat megsemmisítése érdekében. A nem rég megszületett ítélet értelmében a Sparnak hozzáférhetővé kell tennie az online bevásárlás szolgáltatást a látássérült emberek számára is.

Néhány hónapja fordult egy látássérült férfi az Alapvető Jogok Biztosához azzal a panasszal, hogy a Spar online bevásárlást lehetővé tévő weboldala nem használható ernyőolvasó szoftverrel. Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala igazat adott a férfinak, közigazgatási határozatban állapította meg a jogsértést és kötelezte az áruházláncot az egyenlő esélyű hozzáférés biztosítására. Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala határozatában lefektette: a látássérült kérelmezővel szemben a Spar megsértette az egyenlő bánásmód követelményét és fogyatékosságon alapuló közvetlen hátrányos megkülönböztetést valósított meg azzal, hogy a látássérült személyek számára nem tette egyenlő eséllyel hozzáférhetővé az általa nyújtott közszolgáltatást (azaz, az áruházlánc online vásárlási szolgáltatása során nem teremtette meg a képernyőolvasó szoftver használatának lehetőségét).

 

A Spar Magyarország nem nyugodott bele a határozatba, perre ment, kérvén, a bíróság semmisítse meg az őt elmarasztaló határozatot. Az áruházlánc a bíróság előtt azzal érvelt, hogy ő nem minősül közszolgáltatónak, mivel állami vagy önkormányzati feladatokat nem lát el, így tehát nincs jogszabályon alapuló kötelezettsége a honlap akadálymentesítésére.

A Fővárosi törvényszék végzésében a Spar keresetét, mint megalapozatlant, elutasította. A bíróság Döntésében hangsúlyozta, hogy a létfenntartáshoz szükséges alapvető élelmiszerek biztosítása a közellátás fogalma alá tartozik, hiszen az élelmiszerellátás biztosítása minden társadalom működésének alapvető feltétele. A jogalkotói célt figyelembe véve a törvényszék megállapította, hogy a fogyatékos személyek jogairól és esélyegyenlőségük biztosításáról szóló törvény a magánszféra egyes szolgáltatásaira is kiterjesztette a közszolgáltatások körét. Ezen jogszabály alapján az áruházlánc közszolgáltatást nyújt, amelynek során az egyenlő esélyű hozzáférés biztosítására köteles. A fentiekre tekintettel a törvényszék szerint az ombudsman hivatala jogszerűen állapította meg a közvetlen hátrányos megkülönböztetés megvalósulását és kötelezte a felperest a jogsértő állapot megszüntetésére.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


- kettő = 2

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Eddigi hozzászólások

 • Edelényi Zsolt szerint:

  Kedves Hobby Rádió! Tudjátok, honnan lehetne többet megtudni erről az esetről, amely első ilyen Magyarországon? Sem a Fővárosi Törvénysék, Sem az Alapvető jogok Biztosának honlapján nem találtam erről semmilyen nyilvános anyagot.
  Köszönöm: Zsolt

  • admin szerint:

   Sajnos mi sem találtunk információt a honlapokon, külön sajtóosztálytól kértünk állásfoglalást az ügyben.

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 29. szerda, Péter, Pál napja van.
Az év 26. hete és 180. napja.
Holnap Pál napja lesz.

1873. Deák Ferenc utolsó parlamenti beszéde az egyház és az állam közti jogviszonyról. Szívbaja mindinkább súlyosbodván, nem volt többé képes a törvényhozás termében felszólalni, később már az üléseket sem látogatta. Halála e beszéd után 2 év 7 hónap múlva következett be.


1964. Megindul a menetrendszerű autóbusz-forgalom Magyarország és Csehszlovákia között.


Arany János: A fülemile

"...Péter és Pál /tudjuk/ nyárban
Összeférnek a naptárban,
Könnyű nekik ott szerényen
megárulni egy gyékényen;
Hanem a mi Péter-Pálunk
Háza körül mást találunk:
Zenebonát, örök patvart,
Majd felfordítják az udvart;
Rossz szomszédság: török átok,
S ők nemigen jó barátok..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kilenc plusz öt = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com