Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Napi Evangélium - István atya rovata
36
hallgató

Világbajnokságra készül a kerekesszékes rúdtáncosnő

- 2017. november 30. 19:13 - 727 megtekintés

A 36 éves kanadai Erin Clark születése óta mozgáskorlátozott, a gerince nem fejlődött megfelelően. Vannak izmai, amik működnek, vannak, amik nem. Ennek ellenére tavaly áprilisban kipróbálta a rúdtáncot, és hamar kiderült, hogy a kerekesszék nem lehet akadály: tehetséges a műfajban. Annyira, hogy jelenleg a hollandiai rúdtánc-világbajnokságra készül.

A Spanyolországban élő kanadai Erin Clarknak a keresztcsontja nem fejlődött ki rendesen, emiatt viszont nem tud járni, egész életét kerekesszékben kénytelen tölteni. Mint mondja, a fejlődési rendellenesség miatt vannak izomcsoportjai, amiket egyszerűen nem tud használni, ő mégis magabiztos a testével kapcsolatban.

Azért, mert deformált a testem, és nem tudok járni, biztosan kényelmetlenül kellene éreznem magam, nem kéne szeretnem a testem, és azt kellene akarnom, hogy megváltoztassam. De én magabiztos vagyok. Nem tudom őszintén azt mondani, hogy szenvedek a testképemtől fogalmaz a Mirrornak adott interjújában.

Erin hozzáteszi, hogy amióta tavaly tavasszal kipróbálta a rúdtáncot, azóta ez a sport teljesen természetes, rendszeres tevékenység lett a számára. Nagyon komolyan veszi az edzéseket, főként azután, hogy már az első hónapokban remek eredményeket ért el, például előző évben második lett a spanyol rúdtáncbajnokságon.

Pedig versenyzőként nem volt egyszerű rögtön az élmezőnybe kerülnie, ugyanis Erin nem tud minden megkövetelt pózt megcsinálni, a rúdra is a kerekesszékből elrugaszkodva kell felhúznia magát. Az első versenyén még nem volt mozgáskorlátozottak számára fenntartott kategória, amiben indulhatott volna, azaz nem volt kidolgozva egy sajátos pontrendszer, ami szerint az ő teljesítményét is korrektül, a képességeihez mérten értékelhetnék mondja a lapnak. Annak ellenére is dobogós tudott lenni azonban, hogy minden egyes alkalommal, amikor elrontotta a spicc lábtartást, levontak tőle egy pontot. Edzője szerint Erin különleges tehetség, ehhez járul magával ragadó kisugárzása a színpadon.

A mozgássérült nő szerencséjére a 2018-as hollandiai világbajnokságra már módosítottak bizonyos szabályokat annak érdekében, hogy a mozgáskorlátozott rúdtáncosokkal szemben befogadóbb legyen a verseny.

Forrás:nlcafe.hu

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


egy + = 6

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 1. péntek, Tihamér, Annamária napja van.
Ma van a(z) A Magyar egészségügy napja, építészek napja.
Az év 26. hete és 182. napja.
Holnap Ottó napja lesz.

1697. Zemplén megyei zendülés. A sárospataki kapitány, ki az újhelyi vásárra menő néptől vámot zsarolt, július 1-én 17 közlegénnyel együtt agyonveretett. A következő éjjel a nép Tokaj és Patak várakat elfoglalta.


1836. A "Törvényhatósági Tudósítások" keletkezése. Kossuth Lajos megindította írott és írva sokszorosított tudósításait a megyei közgyűlések tárgyalásairól.


1969. Budapesten megkezdődik a villamosok és az autóbuszok kalauz nélküli járatása.


Gulyás Pál: A méhekhez

Süt a szép Nap, szép virágot
nyit a boldog július,
most születnek a villámok,
ott, ahol az ég borús.
Kicsi méhek, ti a füvek
halkan zörgő fiai,
legyetek a nyárhoz hűek,
ajtajához hajlani!..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hét mínusz kettő = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com