Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Kamureklám 🙂 -
32
hallgató

Visszautalták a bírságot

- 2013. augusztus 10. 18:53 - 1708 megtekintés

www.tozsdeiskola.hu/image/dm_logo.gif

Sorra büntették az embereket egy szabálytalanul kialakított mozgáskorlátozott-parkolóban a Mars téren. Egy nyugdíjas mérnök ezt nem hagyta annyiban, addig járt a hatóságok nyakára, amíg sikerült az igazát bizonyítania. A kiszabott 50 ezer forintos büntetést is visszautalták.

www.meosz.hu/pkcf/img_c/d_egyesuletek_39_hirek_1838_w_600_h_397_sorszam_1.jpg

Több tucat autóst is megbüntettek idén februárban a Mars tér mögötti, a börtönnel szemben felfestett parkolóban. A Szegedi Vásár és Piacüzemeltető Kft. az akkori táblázás szerint mozgáskorlátozottaknak alakított ki parkolókat, szerint szabálytalanul.

– Február 2-án büntettek meg 100 ezer forintra, mert a feljelentés szerint a mozgáskorlátozottaknak kijelölt helyen parkoltam. Ez rengeteg pénz, hogyan fogom kifizetni? Nem láttam, hogy korlátozott helyen állok, hiszen se felfestés, se tábla nem jelezte a tiltást – mesélte Szegedi Béla. A férfi elmondta, esős időben érkezett a Mars térre, egyedül parkolt a 12 hely egyikén. – Nem fellebbezhettünk, ezért részletfizetést kértünk. Felháborító, hogy ilyen megtévesztő módon jelölték ki a mozgáskorlátozott-parkolót, ha látom a kerekes szék jelét, eszembe sem jut itt megállni – panaszkodott a férfi.

A mozgáskorlátozottak számára fenntartott helyen engedély nélkül várakozók a helyszínen 50, utólag 100 ezer forintos bírságra számíthatnak egy tavaly szeptemberi rendelet alapján. Nemcsak Szegedi Bélát, hanem egy nyugdíjas mérnököt is megbüntettek a szabálytalan várakozásért. – Hazamentem és utánanéztem, hogy szabályosan alakították-e ki a Mars téri parkolót, ugyanis a Boros József utca felől érkezve se a táblát, se az útburkolati jeleket nem láttam. Mivel úgy éreztem, jogtalanul büntettek meg, fényképeket készítettem, hogy később bizonyítani tudjam az igazamat – kezdte fél évig tartó kálváriáját egy szegedi férfi. A nyugdíjas mérnök családi okok miatt kérte, a nevét ne írjuk le.

“Törvény és rendelet is szabályozza a mozgáskorlátozott-parkolók kialakítását, úgy láttam, legalább 5 ponton megsértették az előírásokat. Levelet írtam a piac vezetőségének, a rendőrségnek és az önkormányzat építéshatósági osztályának is. Egy hónapig nem történt semmi – folytatta.

– Az önkormányzat építéshatósági osztályához fordultam. Elmondták, a levelemet megkapták, de nem illetékesek az ügyében. Már áprilist írtunk, amikor arról értesítettek: helyszíni bejáráson ellenőrzik a Mars téri parkolót, ahová engem is meghívtak – mesélte a mérnök. A férfi elmondta, az egyeztetésen részt vett a vásár képviselője, a rendőrség, valamint az önkormányzat építési irodájának egy dolgozója is. – Elismerték a szabálytalanságot, a parkolót május elejére az előírásoknak megfelelően átalakították – folytatta. Hozzátette, az új, immár szabályosan kialakított parkolóról készült képekkel felkereste a rendőrséget, ahol kérte a büntetésének eltörlését. – Egy hete kaptam az értesítést, hogy visszautalják a kiszabott bírságot. A napokban megkaptam az 50 ezer forintomat – mondta a férfi.

A nyugdíjas mérnök azért fordult a nyilvánossághoz, hogy elmesélje, érdemes az igazságért küzdeni, még ha az hónapokig is tart. – Létezik olyan, hogy egy hivatalos szerv elismeri, nem jó döntést hozott – tette hozzá történetének zárásaként.

Forrás: delmagyar.hu

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


8 + = tizenegy

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 29. szerda, Péter, Pál napja van.
Az év 26. hete és 180. napja.
Holnap Pál napja lesz.

1873. Deák Ferenc utolsó parlamenti beszéde az egyház és az állam közti jogviszonyról. Szívbaja mindinkább súlyosbodván, nem volt többé képes a törvényhozás termében felszólalni, később már az üléseket sem látogatta. Halála e beszéd után 2 év 7 hónap múlva következett be.


1964. Megindul a menetrendszerű autóbusz-forgalom Magyarország és Csehszlovákia között.


Arany János: A fülemile

"...Péter és Pál /tudjuk/ nyárban
Összeférnek a naptárban,
Könnyű nekik ott szerényen
megárulni egy gyékényen;
Hanem a mi Péter-Pálunk
Háza körül mást találunk:
Zenebonát, örök patvart,
Majd felfordítják az udvart;
Rossz szomszédság: török átok,
S ők nemigen jó barátok..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


négy plusz három = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com