Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ossian - A bátrakért
64
hallgató

10+1 kérdés Fenyvesi Zoltán

- 2019. május 27. 15:09 - 986 megtekintés

1992. augusztus 12-én született Budapesten. A Metropolitan Egyetem PR és marketing szakán diplomázott. 2013-2015: a ParaDance kerekesszékes tánccsoport tagja. 2016-ban Till Attila Tiszta szívvel című mozifilmjében főszereplő, 2019-ben a Tanár című televíziós sorozatban vendégszínész. Rendszeresen szerepel reklám- és jótékonysági kampányokban,a Suhanj! Alapítvány nagykövete, szemlélet-formáló futóversenyek állandó résztvevője. „Wheelchairguy” néven vált ismertté, mint paramaratonista: hand-bike-kal teljesítette […]

1992. augusztus 12-én született Budapesten. A Metropolitan Egyetem PR és marketing szakán diplomázott. 2013-2015: a ParaDance kerekesszékes tánccsoport tagja. 2016-ban Till Attila Tiszta szívvel című mozifilmjében főszereplő, 2019-ben a Tanár című televíziós sorozatban vendégszínész. Rendszeresen szerepel reklám- és jótékonysági kampányokban,a Suhanj! Alapítvány nagykövete, szemlélet-formáló futóversenyek állandó résztvevője. „Wheelchairguy” néven vált ismertté, mint paramaratonista: hand-bike-kal teljesítette a 42 kilométeres New York-i, illetve a berlini maratont.

1. Mi a legkedvesebb gyerekkori emléke?

A legkedvesebb, amikor péntekenként a Pető intézeti óvoda helyett átmehettem az apai nagymamámhoz. Nem volt kötelező a délutáni alvás, és nonstop nézhettem a Cartoon Network és a Nickelodeon tévécsatornákon a rajzfilmeket… Nagyinál mindig jó volt gyereknek lenni, nagyon elkényeztetett, és ezt teszi a mai napig.

2. Ki volt élete első szerelme?

Míra, az egy évvel idősebb, barna hajú ovis-társam volt az első „nagy” szerelmem.

3. Mi az, amit az életben a saját kárán tanult meg?

Elsőre az ugrik be, előfordult, hogy rosszul fogalmaztam meg egy kritikát, valójában jobban végiggondolhattam volna, mit mondok. A másik, amit megtanultam a maratonok kapcsán, hogy komolyabban kell vennem a felkészülési időszakot, mert lehet, hogy becsületből végigtekerem a futamot, de utána halálosan kimerülök.

4. Mit bánt meg utoljára?

Az időbeosztással akadnak gondjaim, a minap például egy órát vezettem oda-vissza egy kb. húszperces érzékenyítő előadás miatt, majd ugyanazon a délutánon már az ország másik végébe kellett leutaznom. Sokszor nem hagyok magamnak kellő pihenőidőt, erre jobban odafigyelek majd.

5. Kitől kellene bocsánatot kérnie és miért?

Az egyik barátnőmmel még a gimiben lettünk jóban, de évekkel ezelőtt csúnyán összevesztünk. Gyakran eszembe jut, hogy ha bocsánatot kérnék, vajon menthető lenne-e még a kapcsolat. Nyilván nem tesszük mérlegre, de hiszem, hogy egy barátság adok-kapok elven működik.

6. Hogy nézne ki egy tökéletes napja?

Az álomnapot újra Los Angelesben tölteném, mert lenyűgözött a hely klímája, akadálymentessége, az emberek közvetlensége. A baráti társasággal lemennénk a partra, ennék egy húsmentes burgert, élveznénk a jó időt. Mivel sitcomrajongó vagyok, este vígjátéksorozatot néznék. Most például nagyon szeretem a Grace and Frankie című sorozatot, ami két hetven fölötti hölgyről szól, akik vállalkozást indítanak.

7. Hol ette életében a legjobbat?

A chicagói Chipotle-ban két hatalmas, mexikói burritót. Imádok sokat és finomat enni, erre sosem sajnálom a pénzt.

8. Kinek/minek a hangját szereti legjobban?

Gyerekkorom egyik kedvence a Walt Disney-féle Herkules-rajzfilm volt, a szinkronos változatban Hádésznak Kulka János kölcsönözte a hangját. Amikor felnőttként személyesen találkozhattam vele, csak mosolyogva néztem rá, mint egy kisgyerek, és közben azt kívántam magamban: „me-sééélj mééég”!

9. Mit változtatna meg a világon, ha bármit megtehetne?

Klisésnek tűnhet, de az egyenlő bánásmódot, elfogadást tenném magától értetődővé. Olyan jó lenne, ha egy szórakozóhelyen nem lépnének oda azzal, hogy „Milyen ügyes vagy, hogy mozgássérültként is eljöttél bulizni”. Miért ne lehetne ez természetes, mint bárki másnál?

10. Van olyan álma, ami még nem valósult meg?

Idehaza szívesen vállalnék még filmes szerepeket, vagy akár műsorvezetést. A másik álmom, amivel jó ideje kacérkodom, hogy kiköltözzek Amerikába. Természetesen magammal vinném anyukámat is, mert mindkettőnknek nagyon tetszett a kinti mentalitás, hogy nem kell küzdeni a legkisebb dolgokban is az akadálymentességért, és lássuk be, tízezer kilométer távolságból mace-rás lenne egy családi látogatásra hazaugrani.

+1 Ha van mennyország, hogyan fogja köszönteni az Úristen a túloldalon?

A mennyországba vezető lépcső mellett remélem, hogy lesz mozgó járda is… Jólesne, ha Isten azt mondaná: „Megérte, hogy leküldtelek a Földre.”

(megjelent: Nők Lapja, 2019. 05. 08)

 

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


9 * öt =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. június 2. péntek, Kármen, Anita napja van.
Az év 22. hete és 153. napja.
Holnap Klotild napja lesz.

1247. IV. Béla a János-vitézeknek adományozta a szörényi földet és Kúnországot, azaz: Moldvát, és Havasalföldet az Olt folyóig, következő föltételek alatt: az elpusztult birtokot kötelesek külföldről népesíteni.


1753. A Hódmezővásárhelyen kirobbant fegyveres felkelést a megyei hatóságok katonasággal elnyomják.


Radnóti Miklós: Június

Nézz csak körül, most dél van és csodát látsz,
az ég derűs, nincs homlokán redő,
utak mentén virágzik mind az ákác,
a csermelynek arany taréja nő
s a fényes levegőbe villogó
jeleket ír egy lustán hősködő
gyémántos testű nagy szitakötő.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hét plusz nyolc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 317

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com