Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Z'zi Labor - Várni rád
60
hallgató

3 tipp adományt váró civil szervezeteknek

- 2020. szeptember 18. 10:24 - 694 megtekintés

A civil szervezetek adományból, felajánlásból, támogatásból, pályázatból, önkéntes munkából stb. élnek és működnek. Nagyon kevés közöttük a gazdasági tevékenységet folytató szervezet, amivel nincs is gond. A probléma akkor jelentkezik hatványozottan, amikor egy cég anyagi vagy tárgyi eszközt szeretne adományozni, vagy épp felajánlásokat tenni egy szervezetnek, és információhiánnyal, dilettantizmussal találja szembe magát.

Az Értéksziget Webáruház ügyvezetőjeként rendszeresen találkozom ezzel a problémával amikor az Értékteremt-Ő felelősségvállalási programunk kapcsán adományozni szeretnénk.

Az általam tapasztalt problémákra szeretném felhívni a figyelmet ebben a cikkben, amelyekkel rendszeresen szembesülök mint cégvezető – írja Szabó Zoltán József, az  Értéksziget Webáruház ügyvezetője.

1.tipp: legyen jól karbantartott saját honlapja!

Először is: mit találok róla az interneten, ha beírom a weboldala címét. Az esetek jelentős részében szörnyűséget. Megszámlálhatatlan azon civilek száma, akik nem tartanak fenn weboldalt a 21. században. Az, hogy pl. a közösségi médiában van-e oldala, kommunikál-e a követőivel nem azonos azzal, hogy a saját honlapján mit mond magáról, hogyan és mit tesz, nem tesz, mit közöl.

Ha nincs honlapja egy szervezetnek, akkor miként várja el, hogy segítsenek neki? Hogy tudja egy cégvezetőnek, egy leendő adományozónak megmondani: ezt és ezt kérem, ide szeretnék segítséget, ilyen támogatást várok stb. Hiszen pont Ön tudja a legjobban, hogy miben szenved hiányt, és ezt hogyan, mivel, miként lehetne orvosolni. Pl. mi is nyitottak vagyunk arra, hogy némiképp változtassunk az elképzelt támogatási formán, ha pontosan tudjuk az igényeket.

És ha van honlapja a szervezetnek, de nem saját domain név alatt, vagy egy ténylegesen esztétikátlan, rég idejétmúlt, rendezetlen, nem karbantartott, alig van rajta információ, akkor megint csak miért is várja a szervezet a támogatást? Nagyon sok olyan weblapot látok, ahol még kapcsolat menüpont sincs, több hónaposak, akár évesek az utolsó információk. Nincs támogatói oldal, referencia stb. Ennek nyomán megint csak az a kérdés: hogy várják a támogatást, mit tesznek érte?

Egy honlap fenntartása ma már nagyon kevés pénzből megoldható. Tessék rá odafigyelni, mert először mindenki ezt keresi, és az első benyomás kifejezetten fontos.

2.tipp: mit ír az internet egyéb helyeken a szervezetről?

Támogatni azt lehet, aki várja és tesz is érte. Nemcsak az a lényeg, hogy valamiből megvalósuljanak a programok, hanem az is, hogy az eredményeket, a szervezet örömeit, nehézségeit miként és hogyan kommunikáljuk a világ felé. A Facebook jelenlét nem elégséges, mert belterjes, nem hivatalos, nem átlátható stb. Ha már vannak sajtómegjelenések, sokat segítenek a cégvezetőnek a támogatás eldöntésében. Pl. egy cikkben megjelent anyag összhangban van a szervezet máshol, az önmagáról kialakított képpel? Ha pl. egy riportban azt olvassuk, látjuk, hogy anyagi segítség kellene a szervezetnek, akkor ezzel az igényével minden kommunikációs csatornáján találkoznunk kellene.

Mit lehet találni a szervezet kuratóriumáról, elnökségéről? Pl. ki a szervezet vezetője, ki ő, mit csinál, mit tanult, mit írnak róla mások, milyen képeket és egyéb infókat találhatunk róla a neten? – mert amilyen a vezető, olyan a szervezet is. Milyen képeket ad közre egy szervezet magáról? Milyen elérhetőségei, kommunikációs csatornái vannak? Ezek mind fontos információk, mert csak olyan szervezet kaphat támogatást, aki megfelel az adományozó cég előzetes feltételeinek, elvárásainak.

3.tipp: ne feledkezzen meg a támogatóiról a szervezet!

A bevezetőben leírtakat megerősítve kérjük és várjuk a civil szervezetektől, hogy az adományozóikról, támogatóikról ne feledkezzenek meg. Minden kommunikációs csatornájukon közöljék a nagyvilággal, hogy kitől milyen segítséget kaptak. Ha megteheti a szervezet, akár az adomány mértéke szerint kategorizálja a támogatóit. Minél többet törődik velük, annál jobb esélyt ad magának, hogy legközelebb is segítsék. Éppen ezért kihagyhatatlan a honlapon a támogatói oldal.

+1 tipp: legyen igényes és rámenős!

Többnyire azok a cégek adnak anyagi támogatást, akiknek van felelősségvállalási programjuk – azokat most nem értem ide, akik közeli kapcsolat alapján kapnak adományt. Az ilyen cégek időt, energiát és időt fordítanak arra, hogy megfelelő programot dolgozzanak ki. Ezért alapelv náluk, hogy a fent leírtak alapján csak olyan szervezetet támogatnak, aki az elvárásoknak megfelel. Ha Ön és a szervezetek igényes a dolgaira, megjelenésre, kommunikációra, akkor lényegesen nagyobb eséllyel indul egy adományozási támogatás odaítélésében. És ha az igényességen és elkötelezettségen túl még egy kicsit rámenős is, az esélyeit sokkal tovább növelheti.

Hogyan tovább?

A fentiek alapján gondolja át, hogy milyen hátrányai vannak, mit tehetne meg és azt mikorra tudja megvalósítani. Legyen célja az igényes és jól felépített, karbantartott honlap, építsen ki hatékony kommunikációs csatornákat az ügyfeleivel, támogatóival, önkénteseivel stb. A munkáját az igényesség és az elkötelezettség jellemezze. Nézze meg a nagy szervezetek honlapját, és tanuljon tőlük, nem szégyen. Eredményes adománygyűjtést kívánok.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. december 3. vasárnap, Ferenc, Olívia napja van.
Ma van a(z) A fogyatékos emberek nemzetközi napja.
Az év 48. hete és 337. napja.
Holnap Borbála, Barbara napja lesz.

1352. Nagy Lajos király mily hatáskört jelölt ki a főispánnak ? Midőn Ugocsa vármegye főispánját kinevezte így tudatta feladatait a megyével: " Ő titeket jogaitokban és szabadságaitokban fenntartson és oltalmazzon. Királyi parancsainknak a megyében pontos végrehajtását eszközölje. "


1930. Megnyitották a Nemzeti Sportuszodát a budapesti Margitszigeten. Épült Hajós Alfréd, első olimpiai úszóbajnokunk, építészmérnök tervei alapján, nyolc hónap alatt.


József Attila / 1905. ápr. 11. - 1937. dec.3. /

Én költő vagyok ...

Én költő vagyok, de nem kell dicsőség,
ne ünnepelje bennem senki hősét,
ily ünneplést én Istenre hagyok.
Ő az, hogy nincs nagy, kinél nincs nagyobb.
Versem azé, ki szívem versbe kérte
és nékem elég a barátság érte.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kilenc plusz hét = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 321

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com