Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Sramlikings - A szívem azt súgja
54
hallgató

3 tipp adományt váró civil szervezeteknek

- 2020. szeptember 18. 10:24 - 597 megtekintés

A civil szervezetek adományból, felajánlásból, támogatásból, pályázatból, önkéntes munkából stb. élnek és működnek. Nagyon kevés közöttük a gazdasági tevékenységet folytató szervezet, amivel nincs is gond. A probléma akkor jelentkezik hatványozottan, amikor egy cég anyagi vagy tárgyi eszközt szeretne adományozni, vagy épp felajánlásokat tenni egy szervezetnek, és információhiánnyal, dilettantizmussal találja szembe magát.

Az Értéksziget Webáruház ügyvezetőjeként rendszeresen találkozom ezzel a problémával amikor az Értékteremt-Ő felelősségvállalási programunk kapcsán adományozni szeretnénk.

Az általam tapasztalt problémákra szeretném felhívni a figyelmet ebben a cikkben, amelyekkel rendszeresen szembesülök mint cégvezető – írja Szabó Zoltán József, az  Értéksziget Webáruház ügyvezetője.

1.tipp: legyen jól karbantartott saját honlapja!

Először is: mit találok róla az interneten, ha beírom a weboldala címét. Az esetek jelentős részében szörnyűséget. Megszámlálhatatlan azon civilek száma, akik nem tartanak fenn weboldalt a 21. században. Az, hogy pl. a közösségi médiában van-e oldala, kommunikál-e a követőivel nem azonos azzal, hogy a saját honlapján mit mond magáról, hogyan és mit tesz, nem tesz, mit közöl.

Ha nincs honlapja egy szervezetnek, akkor miként várja el, hogy segítsenek neki? Hogy tudja egy cégvezetőnek, egy leendő adományozónak megmondani: ezt és ezt kérem, ide szeretnék segítséget, ilyen támogatást várok stb. Hiszen pont Ön tudja a legjobban, hogy miben szenved hiányt, és ezt hogyan, mivel, miként lehetne orvosolni. Pl. mi is nyitottak vagyunk arra, hogy némiképp változtassunk az elképzelt támogatási formán, ha pontosan tudjuk az igényeket.

És ha van honlapja a szervezetnek, de nem saját domain név alatt, vagy egy ténylegesen esztétikátlan, rég idejétmúlt, rendezetlen, nem karbantartott, alig van rajta információ, akkor megint csak miért is várja a szervezet a támogatást? Nagyon sok olyan weblapot látok, ahol még kapcsolat menüpont sincs, több hónaposak, akár évesek az utolsó információk. Nincs támogatói oldal, referencia stb. Ennek nyomán megint csak az a kérdés: hogy várják a támogatást, mit tesznek érte?

Egy honlap fenntartása ma már nagyon kevés pénzből megoldható. Tessék rá odafigyelni, mert először mindenki ezt keresi, és az első benyomás kifejezetten fontos.

2.tipp: mit ír az internet egyéb helyeken a szervezetről?

Támogatni azt lehet, aki várja és tesz is érte. Nemcsak az a lényeg, hogy valamiből megvalósuljanak a programok, hanem az is, hogy az eredményeket, a szervezet örömeit, nehézségeit miként és hogyan kommunikáljuk a világ felé. A Facebook jelenlét nem elégséges, mert belterjes, nem hivatalos, nem átlátható stb. Ha már vannak sajtómegjelenések, sokat segítenek a cégvezetőnek a támogatás eldöntésében. Pl. egy cikkben megjelent anyag összhangban van a szervezet máshol, az önmagáról kialakított képpel? Ha pl. egy riportban azt olvassuk, látjuk, hogy anyagi segítség kellene a szervezetnek, akkor ezzel az igényével minden kommunikációs csatornáján találkoznunk kellene.

Mit lehet találni a szervezet kuratóriumáról, elnökségéről? Pl. ki a szervezet vezetője, ki ő, mit csinál, mit tanult, mit írnak róla mások, milyen képeket és egyéb infókat találhatunk róla a neten? – mert amilyen a vezető, olyan a szervezet is. Milyen képeket ad közre egy szervezet magáról? Milyen elérhetőségei, kommunikációs csatornái vannak? Ezek mind fontos információk, mert csak olyan szervezet kaphat támogatást, aki megfelel az adományozó cég előzetes feltételeinek, elvárásainak.

3.tipp: ne feledkezzen meg a támogatóiról a szervezet!

A bevezetőben leírtakat megerősítve kérjük és várjuk a civil szervezetektől, hogy az adományozóikról, támogatóikról ne feledkezzenek meg. Minden kommunikációs csatornájukon közöljék a nagyvilággal, hogy kitől milyen segítséget kaptak. Ha megteheti a szervezet, akár az adomány mértéke szerint kategorizálja a támogatóit. Minél többet törődik velük, annál jobb esélyt ad magának, hogy legközelebb is segítsék. Éppen ezért kihagyhatatlan a honlapon a támogatói oldal.

+1 tipp: legyen igényes és rámenős!

Többnyire azok a cégek adnak anyagi támogatást, akiknek van felelősségvállalási programjuk – azokat most nem értem ide, akik közeli kapcsolat alapján kapnak adományt. Az ilyen cégek időt, energiát és időt fordítanak arra, hogy megfelelő programot dolgozzanak ki. Ezért alapelv náluk, hogy a fent leírtak alapján csak olyan szervezetet támogatnak, aki az elvárásoknak megfelel. Ha Ön és a szervezetek igényes a dolgaira, megjelenésre, kommunikációra, akkor lényegesen nagyobb eséllyel indul egy adományozási támogatás odaítélésében. És ha az igényességen és elkötelezettségen túl még egy kicsit rámenős is, az esélyeit sokkal tovább növelheti.

Hogyan tovább?

A fentiek alapján gondolja át, hogy milyen hátrányai vannak, mit tehetne meg és azt mikorra tudja megvalósítani. Legyen célja az igényes és jól felépített, karbantartott honlap, építsen ki hatékony kommunikációs csatornákat az ügyfeleivel, támogatóival, önkénteseivel stb. A munkáját az igényesség és az elkötelezettség jellemezze. Nézze meg a nagy szervezetek honlapját, és tanuljon tőlük, nem szégyen. Eredményes adománygyűjtést kívánok.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: - Ferenczi István népzenei műsora
  A Népzenei kavalkád c. műsor nem egy konkrét nép zenéjével foglalkozik, hanem általában a népzenével és vonulataival. A műsor első felében népi hangszereket mutat be a műsorvezető, nemcsak történetükről, hanem azok hangját is meghallgathatjuk az adásban.
  A műsor második részében néhai adatközlőket, énekeseket, hangszereseket, illetve zenekarokat mutat be Ferenczi IStván,. majd más népek zenéjét hallgathatjuk a műsorban.
  A műsor utolsó részében ma élő adatközlőket, hangszereseket, énekeseket, és zenekarokat ismerhetünk meg, valamint olyan együtteseket, énekeseket, zenekarokat, akik ma művelik a népzenét és egy kicsit hozzá nyúltak, illetve beleraktak más műfalyokat, pl. jazz, és a könnyűzene.
 • 9:00: - Szabolccsal
  A Sztárportré egy több éve működő rádióműsor sorozat, ahol hétről-hétre közismert emberek nyilatkoznak, mindig egy-egy újabb, gyakran a személyükhöz igen közel álló témában. A Sztárportré optimista műsor, törekszik mindenről valódi képet festeni. Az adások szereplői olyan közismert emberek, akiket a legtöbb magyar ember a sajtóból jól ismer, és szívesen hallgat. Könnyű téma, nehéz kérdések, alapos válaszok.

  Bővebb információ: www.sztarportre.hu
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 15:00: 4 ütem - autós magazin
 • 16:00: -
  • A hét prózája - Zsoldos Árpád - Irodalmi rádió műsora)
  • Take away - a BBC. Angol nyelvleckéje
  • QTC - Zentai Tibor rádióamatőr műsora (Szerkesztő: Rózsa Dezső)
  HA2MN - Tibi a Hobbyrádiónak

  Hívójelem HA2MN, nevem Zentai Tibor. A név nem hiszem, hogy sokat mondana bárkinek, ugyanis a hívójelem alapján ismernek világszerte. Amatőr rádiós vagyok, az első rádió-összeköttetésemet saját építésű rövidhullámú adóval már több mint 44 évvel ezelőtt "kínlódtam össze". Azóta a rádióhullámok segítségével bejártam a világ szinte minden szegletét, s ahova eddig nem jutottam, igyekszem eljutni.

  Első szakmám szerint erősáramú üzemmérnök vagyok, s hogy elektromos területet választottam szakmámnak, köszönhető a rádióamatőrködés iránti gyermekkori érdeklődésemnek. Később külkereskedelmi végzettséget is szereztem, s valahol ebben is ott van a rádiós hobbi hatása - ugyanis a nemzetközi rádióamatőr forgalomban az angol nyelv használata kényszerűség. Én pedig tanultam a nyelvet szorgalmasan.

  A Hajdú QTC a rádióamatőrök havi hangos híradója, amelyet a rádióamatőr hullámsávokban sugároznak. A QTC nemzetközi rádiótávírász rövidítés, jelentése "közlemények vannak"

  Rózsa Dezső, HG0EK a Hajdú QTC főszerkesztője a 2000-es évek közepén keresett meg, hogy legyek QTC készítőinek munkatársa önálló anyagokkal, sorozatokkal. Ez idő óta minden hónapban jelentkezem jegyzetekkel és sorozatokkal, amelyeket magam írok és a hangfelvételt, a hanganyag szerkesztését is - mintegy botcsinálta hangmérnökként - magam végzem. Dezső tőlem adás-kész hangfelvételt kap, természetesen e-mailben.

  A rádióamatőr hobbi hazánkban éppen nem a legfényesebb éveit éli ama tekintetben, hogy az engedélyes rádióamatőrök száma évről, évre csökken, mialatt Európában, Amerikában, Ázsiában és Óceániában az e hobbit művelők száma szépen emelkedik.

  A hobbi kezdete nehéz, hiszen sokat kell tanulni és kitartás kell ahhoz, hogy valaki sikeres rádióamatőr vizsgát tegyen és hívójelet szerezhessen, azaz rádióamatőr engedélyt kapjon.

  Érzékelve a hobbi hazai gondjait elhatároztam, hogy "emberi nyelven" írok egy mesét arról, hogy mi a rádióamatőr, mit csinál a rádióamatőr, s nagyjából mit kell megtanulnia ahhoz, hogy az éter hullámain létrehozhassa első rádió-összeköttetését a világgal. Azért gondoltam "emberi nyelvre", mert ha két rádióamatőr magyarul beszélget egymással, kódokkal, rövidítésekkel, szakszavakkal, hívójelekkel dobálózik, s nincs a hobbin kívülálló ember aki azt megértené.

  Ugyanis mi rádióamatőrök - többek között - a Titanic hivatásos rádióstisztjeinek civil és amatőr leszármazottai és örökösei vagyunk.

  Annyit még meg kell jegyezni, hogy a hangzóanyag minősége korlátozott, hiszen a rádióamatőrök a lehető legkisebb sávszélességre törekednek éterbeli munkájuk során. A hi-fi hangminőség nem ránk jellemző, ellenben a zajos viszonyok közötti legjobb érthetőség elérésére való törekvés igen.

  73 - vagyis magyarul minden jót kívánok a hallgatóknak!

  Tibi, HA2MN
 • 17:00: Live Hungary - a legnagyobb hazai előadók koncertjei
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: - Ferenczi István népzenei műsora
  A Népzenei kavalkád c. műsor nem egy konkrét nép zenéjével foglalkozik, hanem általában a népzenével és vonulataival. A műsor első felében népi hangszereket mutat be a műsorvezető, nemcsak történetükről, hanem azok hangját is meghallgathatjuk az adásban.
  A műsor második részében néhai adatközlőket, énekeseket, hangszereseket, illetve zenekarokat mutat be Ferenczi IStván,. majd más népek zenéjét hallgathatjuk a műsorban.
  A műsor utolsó részében ma élő adatközlőket, hangszereseket, énekeseket, és zenekarokat ismerhetünk meg, valamint olyan együtteseket, énekeseket, zenekarokat, akik ma művelik a népzenét és egy kicsit hozzá nyúltak, illetve beleraktak más műfalyokat, pl. jazz, és a könnyűzene.
 • 21:00: - Szabolccsal
  A Sztárportré egy több éve működő rádióműsor sorozat, ahol hétről-hétre közismert emberek nyilatkoznak, mindig egy-egy újabb, gyakran a személyükhöz igen közel álló témában. A Sztárportré optimista műsor, törekszik mindenről valódi képet festeni. Az adások szereplői olyan közismert emberek, akiket a legtöbb magyar ember a sajtóból jól ismer, és szívesen hallgat. Könnyű téma, nehéz kérdések, alapos válaszok.

  Bővebb információ: www.sztarportre.hu
 • 22:00: - Turcsányi Sipos Éva műsora
  Beszélgetés betegségekről és azok alternatív úton történő egyszerű meggyógyításáról, megelőzéséről ismert emberekkel.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. június 5. hétfő, Fatime napja van.
Ma van a(z) Környezetvédelmi világnap.
Az év 23. hete és 156. napja.
Holnap Norbert, Cintia napja lesz.

1443. Nagy földrengés hazánkban. Nagy károkat tett az épületekben például Selmecen és Lőcsén.


1848. Megindul a Nép Barátja című hetilap: célja a parasztság tájékoztatása. Szerkesztője: Arany János és Vas Gereben.


Simon István: Virágzó cseresznyefa

"...Két holdfénybe burkolt alak
épp a cseresznyefa alatt
állt meg és összebújt.
S a csillagos fehér szirom
ott pettyegett a vállukon,
ahogy libegve hullt.
...
Holdfényben ballagtam tovább,
s a szívemből a számon át
hullt ki pár tiszta szó;
hogy szorosan így álljanak
negyven év múlva is, ha majd
fejökre hull a hó."

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


nyolc mínusz hét = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 317

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com