Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Hírek
48
hallgató

- 2016. szeptember 28. 12:17 - 1758 megtekintés

A magyar iskolások negyede továbbra is súlyfelesleggel küzd – derül ki a Magyar Diáksport Szövetség legújabb fittségi mérése alapján. Hogyan lehetne elérni ezeknél a gyerekeknél, hogy egészségesebb életmódra váltsanak? A Nemzeti Egységes Tanulói Fittségi Teszt (NETFIT®) felméri a fejlesztendő területeket, de a számottevő javuláshoz idő kell, és a változás többnyire csak külső segítséggel valósul meg. Radics Gigi énekesnőnek ez sikerült, pedig 8 éves korára már elérte a 70 kilót. A Megasztárban feltűnt tehetséget személyi edző segítette az átalakulásban, de szülei is támogatták életmódváltását.

A testnevelő tanárok a 2015/2016. tanévben is elvégezték a diákok fittségi állapotát vizsgáló NETFIT® méréseket, amelyek tudományos feldolgozása hamarosan ismét elérhető lesz. Az előzetes adatok szerint az eredmények továbbra is aggasztóak: a felső tagozatos és középiskolás gyerekek negyede túlsúlyos vagy elhízott. A kilenc területet vizsgáló fittségi teszt közül a gyerekek továbbra is a törzsemelés és az ingafutás tesztben voltak a leggyengébbek, míg a kézi szorítóerő és a hasizom tesztben mutatták a legjobb eredményeket. Szerencsére vannak olyan sztárok és példaképek, akik saját élettapasztalataikon keresztül bizonyítják, hogy a gyerekkori súlyprobléma orvosolható, és ehhez sokféle eszköz áll rendelkezésre. Radics Gigi énekesnőt az életmódváltásban leginkább a szülei segítették, de a kitartása, szorgalma is hozzájárult ahhoz, hogy megszabaduljon a felesleges kilóktól. „ A legnehezebb a szülőknek beismernie, hogy gyerekük állapotán változtatni kell. Én nagyon sokat köszönhetek a szüleimnek, hogy 8 éves koromban mellém álltak, és az első 6-7 hónapban velem jártak edzeni, sőt próbálták velem együtt betartani az új étrendemet is” – mesélte el a népszerű híresség. Radics Giginél a fogyás leginkább a sportnak és a programozott étrendnek volt köszönhető. Heti háromszor járt másfél órás edzésre személyi edzőhöz, otthon pedig rendszeresen futott. Az énekesnő a túlsúlyos gyerekeknek javasolja, hogy szénhidrátot délután már ne egyenek, és összesen ötször étkezzenek egy nap, 3 óránként, keveset. A szülőket pedig arra figyelmezteti, hogy támogassák a gyerekeket, hiszen a fiataloknak nagyon fontos a példakép, amely akár maga a szülő is lehet. A Magyar Diáksport Szövetség szakemberei szerint a testtömeg-problémák kezelésének leghatásosabb módja a rendszeres sport és sok-sok testmozgás beépítése a mindennapokba, illetve a táplálkozási szokások átalakítása. Éppen ezért csalódáskeltő, hogy a NETFIT informatikai rendszerében, ahol 800 ezer magyar tanuló fittségi adata érhető el, a regisztrált szülők száma alig haladja meg a háromezret, holott több mint egymillióan vannak – hangsúlyozzák az MDSZ szakértői. A diákok és a szülők − amennyiben önkéntesen regisztrálnak a www.netfit.eu oldalon − évről-évre azonnal elérhetik azokat riportokat, amelyek a tanuló aktuális, és legutóbbi tanévhez viszonyított fittségi állapotát mutatják. A szövetség ugyanakkor hangsúlyozza, hogy a mindennapos testnevelésen túl minden iskolásnak meg kellene találnia azokat a mozgásformákat, sportot, amelyben örömüket lelik, s amelyek segítenek az optimális testi-lelki fejlődésben. A mozgás és az egészséges táplálkozás kéz a kézben, egymással összhangban tudja fenntartani a megfelelő testösszetételt. A nassolás minimalizálása, a fokozott zöldség- és gyümölcsfogyasztás és a megfelelő mennyiségű vízfogyasztás az egészséges táplálkozás szempontjából kiemelkedő jelentőségű.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


kettő + = 6

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. május 3. péntek, Timea, Irma napja van.
Ma van a(z) Sajtószabadság napja.
Az év 18. hete és 124. napja.
Holnap Mónika, Flórián napja lesz.

1270. IV. Béla király halála életének 64-edik, országlásának 35. évében. Kevéssel utóbb hunyt el hitvese, Mária. Házassága 50 évig, vagy azon is túl tartott. Egyetlen példa a magyar királyok házasságai történetében.


1845. Bárdányi gróf Butler János halála. Az egykori Pesti Hírlap, halálát jelentvén a következő szavakkal emlékezett meg róla: "Nevét törvénytábláinkban is örökítve szemléljük. Áldás és béke a lánglelkű férfiú hamvaira."


Szabó Lőrinc: A fákhoz, a költőkhöz

Hosszú tél, munka, gond, betegség
úgy meglopta ezt a tavaszt,
hogy most elálmélkodva nézem
a hirtelen megjött vigaszt:
Te vagy, május ? Csakugyan itt vagy?
Hogy lettél kész ilyen hamar?
Néhány nap alatt mennyi szépség!
A vén föld milyen fiatal!..."

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hat plusz egy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com