Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Kabaré jelenet -
32
hallgató

4-es metró: mi lesz az akadálymentesítéssel?

- 2008. november 17. 17:38 - 3421 megtekintés

A 4-es metró valóban akadálymentes lesz, hiszen meg kell felelnie az európai uniós elvárásoknak – közölte lapunkkal a DBR Metró Projekt Igazgatóság a Magyar Hírlap hétfői cikkére reagálva.

A Magyar Hírlap hétfői számában megjelent cikk szerint a DBR Metró Projekt Igazgatóság a mozgáskorlátozottakkal nem egyeztet. A mozgáskorlátozottak február óta várják, hogy újra szóba álljanak velük, és végre aláírják az együttműködési megállapodást – írta a napilap. “A DBR Metró Projekt Igazgatóság 2008. február 22-én írt alá egy elvi nyilatkozatot a Mozgássérültek Budapesti Egyesületével, hogy a sajátos helyzetben lévő leendő utasok véleménye közvetlenül és fokozottabban juthasson el a metróépítő szakemberekhez. A megállapodás egy már meglévő kapcsolat szorosabbá fűzését, egy fokozottabb együttgondolkodást jelent” – reagált a lap cikkére a DBR Metró Projekt Igazgatóság. “Az elvi megállapodás aláírását követően megkezdődtek az egyeztetések és a megállapodás szövegének együttes kidolgozása. A nyár folyamán a DBR és az MBE megállapodott arról is, hogy az Igazgatóság bevonja meghatározott keretösszeg erejéig a közös munkába a vakok és gyengénlátók, a siketek és nagyothallók, valamint az értelmi fogyatékosok képviselőit is. A DBR felkérte a Mozgássérültek Budapesti Egyesületét, hogy a különböző érdekképviseleteket fogja össze annak érdekében, hogy az Egyesületen keresztül érvényesíthessék kezdeményezéseiket, az MBE ezt vállalta” – írják lapunkhoz eljuttatott közleményükben. “Az együttműködési megállapodás javasolt szövegét a DBR elkészítette, az aláírást megelőzően kiderült azonban, hogy a különböző érdekképviseletek külön megállapodást szeretnének kötni. Az Igazgatóság október végén levélben tájékoztatta az MBE elnökét, hogy a vezetőváltás nem befolyásolja együttműködési szándékát. A DBR jelenleg várja a választ arra vonatkozóan, hogy a civilek részéről megoldható-e a közös érdekképviselet, hogy mielőbb megkezdődhessenek az érdemi egyeztetések, ami az Igazgatóság véleménye szerint közös érdek” – olvasható. “A belső beépítést végző vállalkozó szerződéses kötelezettsége, hogy az akadálymentesítés a lehető legteljesebben megvalósuljon. Mind a tervezés, mind a kivitelezés során saját feladatai között bevonja a terület szakértőit a munkákba, hiszen ez a garancia arra, hogy a 4-es metró maximálisan megfeleljen ezen sajátos elvárásoknak. Mindemellett a DBR fontosnak tartja azt is, hogy az elengedhetetlen szerződéses szakértői vélemények mellett a sajátos helyzetben lévő jövőbeli utasok érdekképviseletei is részt vehessenek az ötletek kidolgozásában és megvalósításában, hiszen azok előnyeit a mindennapokban ők fogják élvezni” – zárul a közlemény.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


+ 6 = tizenkettő

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 7. csütörtök, Apollónia napja van.
Az év 27. hete és 188. napja.
Holnap Ellák napja lesz.

1357. Ragusa aláveti magát a magyar koronának. Ragusa városa követei szerződésre lépnek N. Lajossal, mely szerint a város a magyar korona oltalma alatt áll, s ezért évenként 500 aranyat fizet; de a király magyar helyőrséget és ispánt nem fog adni a városnak.


1607. A király (a bécsi béke sérelmével, mert annak rendelkezése szerint nádort kellene választani) kinevezi Forgách Ferenc esztergomi érseket magyarországi királyi helytartóvá. (1608-ig viseli tisztségét.)


Radnóti Miklós: Július

Düh csikarja fenn a felhőt,
fintorog.
Nedves hajjal futkároznak
mezétlábas záporok.
Elfáradnak, földbe búnak,
este lett.
Tisztatestű hőség ül a
fényesarcú fák felett.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


három mínusz hat = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com