Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Szemfüles - a Látássérültek Vas Vármegyei Egyesületének m*sora
61
hallgató

A MEOSZ tájékoztatója a koronavírus járvánnyal kapcsolatos egyes egészségügyi intézkedésekről

- 2020. április 2. 8:21 - 747 megtekintés

A következőkben az egészségügyi ellátásokkal kapcsolatos további intézkedéseket ismertetjük.

Ingyenes a COVID19 járvány miatt kötelező ellátás

Fontos tudni, hogy a járvánnyal kapcsolatban kötelezően elrendelt egészségügyi ellátásért, járványügyi intézkedésért nem kérhető térítési díj.

A járványügyi ellátások nem csak a biztosítottaknak járnak ingyen, annak sem kell fizetnie, aki elvesztette a munkáját, vagy akár már a járvány kitörése előtt sem volt jogosult egészségügyi szolgáltatásra, sőt attól sem kérhető térítési díj, akinek TAJ száma sincs. A járványügyi érdekből végzett szűrővizsgálat, a kötelező orvosi vizsgálat, a járványügyi elkülönítés (karantén), a fertőző betegek szállítása és minden további ezekhez kapcsolódó egészségügyi ellátást az állam finanszírozza, ha a kötelezően elrendelt járványügyi intézkedést a NEAK-kal szerződött egészségügyi szolgáltatónál foganatosítják.

Felhívjuk a figyelmet, hogy kizárólag a járványügyi okból elrendelt ellátás jár térítésmentesen és az ingyenesség magánrendelésre nem vonatkozik.

NEAK telefonos tájékoztatás a gyógyszer, gyógyászati segédeszköz méltányossági kérelmek állásáról (kedd, csütörtök 9-15 óra között)

A veszélyhelyzet alatt nem szűnt meg a gyógyszerek és gyógyászati segédeszközök egyedi méltányossági támogatása, illetve a benyújtott kérelmek elbírálása. A zavartalan gyógyszer és gyógyászati segédeszköz ellátás elősegítése érdekében egyébként a patikák és a gyógyászati segédeszköz üzletek továbbra is a normál rend szerint tarthatnak nyitva.

A NEAK tájékoztatása szerint az egyedi támogatás iránti kérelmek feldolgozása a járványügyi helyzetben is folyamatos, ugyanakkor a kérelmek elbírálásáról csak előre meghatározott idősávban tudnak információt nyújtani.

A méltányossági kérelmekkel, a gyógyszer és gyógyászati segédeszközök méltányossági támogatásával és a kérelmek elbírálásával kapcsolatosan a NEAK kedden és csütörtökön 9-15 óra között a 06-1-298-2438 telefonszámon ad tájékoztatást.

Egyszerűbb gyógyszer engedélyezési eljárások

A Kormány a gyógyszer engedélyezési eljárások egyszerűsítésével is segíti a járvány elleni küzdelmet.

Az új koronavírus megbetegedésekkel kapcsolatos, a járvány kezelésével összefüggő hatósági eljárások során a gyógyszerek forgalomba hozatalára, engedélyezésére irányuló eljárásokat megkönnyítő különös méltánylást érdemlő betegellátási érdek fennállását a veszélyhelyzet ideje alatt vélelmezni kell.

Az OGYÉI honlapján közzéteszi azokat a gyógyszer hatóanyagokat, amelyekhez nem kell előzetes OGYÉI engedély, ha az indikáción túli gyógyszer alkalmazás COVID-19 terápiák megkezdéséhez szükséges. Ebben az esetben a gyógyszer méltányossági támogatásához szükséges OGYÉI állásfoglalást a NEAK közvetlenül az OGYÉI-től szerzi be.

Amennyiben tehát a koronavírus ellen alkalmaznának valamely új gyógymódot, akkor ezekkel az intézkedésekkel az ahhoz szükséges gyógyszer engedélyezési folyamata gyorsítható.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. május 3. péntek, Timea, Irma napja van.
Ma van a(z) Sajtószabadság napja.
Az év 18. hete és 124. napja.
Holnap Mónika, Flórián napja lesz.

1270. IV. Béla király halála életének 64-edik, országlásának 35. évében. Kevéssel utóbb hunyt el hitvese, Mária. Házassága 50 évig, vagy azon is túl tartott. Egyetlen példa a magyar királyok házasságai történetében.


1845. Bárdányi gróf Butler János halála. Az egykori Pesti Hírlap, halálát jelentvén a következő szavakkal emlékezett meg róla: "Nevét törvénytábláinkban is örökítve szemléljük. Áldás és béke a lánglelkű férfiú hamvaira."


Szabó Lőrinc: A fákhoz, a költőkhöz

Hosszú tél, munka, gond, betegség
úgy meglopta ezt a tavaszt,
hogy most elálmélkodva nézem
a hirtelen megjött vigaszt:
Te vagy, május ? Csakugyan itt vagy?
Hogy lettél kész ilyen hamar?
Néhány nap alatt mennyi szépség!
A vén föld milyen fiatal!..."

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


négy plusz hat = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com