Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Edda - Egy álom elég
45
hallgató

Továbbra is lesz elegendő óvodai és bölcsődei férőhely a XIII. kerületben

- 2010. március 27. 6:29 - 1428 megtekintés

Új intézmény alapkövét teszi le az önkormányzat

A beruházó Budapest Főváros XIII. kerületi Önkormányzat, az építtető Angyalföld – Újlipótváros – Vizafogó Vagyonkezelő Zrt. és a pályázati nyertes Gropius Zrt. közreműködésével nyílik meg a Váci út 88-90. sz. alatt 715 millió forintból épülő 75 férőhelyes óvoda és 40 férőhelyes bölcsőde.

Az óvoda-bölcsőde komplexum lakókörnyezetben, a régi óvoda helyén, 3600 m2-en, parkosított övezetben épül. A Váci út 88-90. sz. alatti önkormányzati tulajdonú telken egykor működő óvodát célszerűbb volt lebontani és helyette egy újat építeni. A két létesítmény és a hozzá tartozó zöldterületek funkcionálisan és üzemeltetési szempontból is teljesen különálló egységet képeznek. Az épület háromszintes lesz. A földszinten egy 40 férőhelyes bölcsőde, az emeleten egy 75 férőhelyes óvoda létesül, a pinceszinten gépkocsi beállók és az intézmény kiszolgáló helyiségei helyezkednek el. Az épület tervezésére a meghívásos tervpályázaton az Archi-Kon Kft. kapott megbízást. Tervezője az a Nagy Csaba, akinek két kerületi munkáját (Pannónia iskola, Révész utcai rendelők) az elmúlt évben Építészeti Nívódíjjal ismerték el.

A közbeszerzési pályázaton a dokumentációt 14 cég vette ki és 11-en adtak be ajánlatot a munka generál kivitelezésére. A pályázat nyertese az összességében legjobb Gropius Zrt. lett, bruttó 715.000.000- Ft-os ajánlatával. A befejezési határidő 2010. augusztus 10., a vállalt jótállási idő: 36 hónap.

A földszinti bölcsőde összesen: 726 m2 + 200 m2 terasz és 400m2 játszóudvar, ahol 4 csoportszoba, 1 fejlesztő szoba, 1 tornaszoba és egyéb helyiségek találhatók. Az emeleten épülő óvoda összesen 531 m2 és 750 m2 játszóudvar, ahol 3 csoportszoba, 1 fejlesztőszoba, 1 logopédia, 1 orvosi szoba, 1 szülői fogadó, 1 tornaszoba és egyéb helyiségek vannak. Az épület minden bejárata akadálymentesen lesz kialakítva, a bölcsőde és az óvoda részére is mozgássérült vizesblokkok és szülői WC is kialakításra kerül. A bölcsődének és az óvodának külön mozgássérültek szállítására is alkalmas, a pinceszintre is lemenő lift készül.

A kerület eddig is megfelelő gyermekférőhellyel rendelkezett, és az örvendetesen növekvő gyermeklétszámhoz igazodó igényeket is ki tudja elégíteni. A Váci út 88-90. alatti megkezdett építkezésen kívül az Esküvő köz 1-3. szám alatti új telephelyen rövidesen megnyílhat a 21 fős családi napközi. A Petneházy utca 83. szám alatt a korábban 4 csoportos óvoda területén családi napközi kialakításával 56 bölcsődés korú gyermekek elhelyezése várható még ez évben. A Hajdú utca 21. szám alatti megüresedő épületben a további 100 férőhelyes bölcsőde készül.

Az Üteg utca 30. szám alatti épületegyüttesben az egykor Országbíró lakótelep járulékos beruházásaként létesült 8 csoportos, 200 férőhelyes óvoda. Azt követően az épületben egy főiskola működött. A közeljövőben a funkciót visszaállítva, két ütemben további új óvodai férőhelyeket alakítanak ki.

A fejlesztések, átalakítások következtében a következő időszakban összesen 205 új bölcsődei férőhely létesül. A leendő több mint ezer férőhely azt jelenti, hogy a kerületben a bölcsődés korú gyermekek 31 %-ának biztosítunk ellátást, gondozást (az uniós elvárás 25%), 2002. óta továbbra is ingyenesen.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


hat - = 2

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. május 5. vasárnap, Györgyi napja van.
Az év 18. hete és 126. napja.
Holnap Ivett, Frida napja lesz.

1506. Miksa király igazolni kívánja betörését Magyarországra. Tudtára adta II. Ulászlónak, hogy a rákosi országgyűlésen rajta elkövetett méltatlanság megtorlása végett tört be az országba.


1835. Báró Wesselényi Miklós pere. A Szatmár vármegye közgyűlésén a kormány ellen tett éles megjegyzések miatt, melyeket a rendek megrovónak nem találtak, a magyar királyi tábla elé hűtlenségi perbe idéztetett.


Radnóti Miklós
/ 1909.máj.5. - 1944.nov.6-10. között /

Majális

A hangraforgó zeng a fű között,
s hördül, liheg, akár egy üldözött,
de üldözők helyet a lányok
kerítik, mint tüzes virágok.

Egy lányka térdrehull, lemezt cserél,
a háta barna, lába meg fehér,
a rossz zenén kis lelke fellebeg,
s oly szürke, mint ott fönt a fellegek.

Fiúk guggolnak és parázslanak,
az ajkukon ügyetlen szép szavak,
duzzasztja testük sok kicsiny siker
s nyugodtan ölnek, majd ha ölni kell.

Lehetnének talán még emberek,
hisz megvan bennük is, csak szendereg
az emberséghez méltó értelem.
Mondjátok hát, hogy nem reménytelen.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


három szorozva egy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com