Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Jazzklub - Zsuffa Péter m*sora
58
hallgató

Bemutatkozik az Összhang alapítvány

- 2010. május 16. 16:51 - 1807 megtekintés

2007az Európai Unió Esélyegyenlőségi Éve volt. Ebből az alkalomból 2007. október 14-én vak és látó muzsikusok Összhang címmmel közös hangversenyt adtak a Hoffmann & Flamich Bt. és a Művészetek Palotája közös rendezésében a Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében.

Ebből a hangversenyből született 2008-ban az Összhang Alapítvány, remélvén, hogy nevével is kifejezi az igényt a különbözőségekből adódó sokszínűség nélkülözhetetlen harmóniájára.



Célunk a fogyatékossággal élők, elsősorban a látássérültek teljesebb társadalmi integrációja, valamint méltó módon felhívni az emberek figyelmét a fogyatékossággal élők értékeire, a bennük rejlő lehetőségekre, társadalmi jelenlétükre és szerepvállalásukra., továbbá arra, hogy nem csak jelen vannak a társadalomban, de számítani is lehet, sőt kell rájuk.

Mi történt?



Az Összhang Alapítvány 2008. november 27-én ünnepi hangversennyel mutatkozott be a Nádor Teremben olyan ismert művészek közreműködésével, mint Perényi Eszter, Markovics Erika, Rónaszéki Tamás, Klézli János, Németh Tamás, Magyar Csaba és Szalóczy Pál. Az Alapítvány a hangversennyel a PEKINGI OLIMPIA ÉS PARALIMPIA ÉRMESEIT köszöntötte. Az esemény fővédnöke Dr. Kemény Dénes, a magyar vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya volt. A hangversenyről a Reader’s Digest összefoglalót készített:
http://www.youtube.com/watch?v=-cfcmyPDa8I

A Reader’s Digest 2008-as „Hősöket keresünk” c. pályázatának közösségi kategóriáját az Összhang Alapítvány nyerte.

Az alapítvány első születésnapján, 2009. június 26-án a Szépművészeti Múzeummal közösen „Tapintható tárlat”-on mutatta be a RENESZÁNSZ A FÁRAÓK EGYIPTOMÁBAN című kiállítás tárgyait Dr. Bartos Zoltán, a Múzeumpedagógiai Osztály vezetője segítségével.

Az alapítvány részt vett a „Segíthetünk?” című turisztikai szolgáltatóknak szóló kiadvány elkészítésében, melyet 2009. július 1-én egy konferencia keretében mutattak be.

2009. október 10-én az alapítvány hangversenyt rendezett a Nádor Teremben a XX. Századi spanyol vak zeneszerző, Joaquín Rodrigo halálának tizedik évfordulója alkalmábólaz Összhang Alapítvány barátainak közreműködésével.
A koncerten fellépett a Fischer Annie ösztöndíjas Csáki András, számos nemzetközi gitárverseny győztese, akit 2009 novemberében Junior Prima díjjal tüntettek ki,; Markovics Erika, a Magyar Állami Operaház magánénekese; Flamich Maria, angol nyelvtanár, az alapítvány kuratóriumának tagja; Klézli János, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára; Rónaszéki Tamás, a Budapesti Vonósok alapító tagja; zongorán közreműködött Boross Szilvia, a Járdányi Pál Zeneiskola tanára; a műsort Hoffmann Rita, angol nyelvtanár, az Összhang Alapítvány kuratóriumának tagja, vezette.

A hangverseny fővédnöke, Rafael Valle Spanyolország magyarországi nagykövete személyes jelenlétével tisztelte meg az eseményt.

2010. január 9-én Stuller Gyula, Hargitai Géza (hegedű), Németh Géza, Shimanuki Yukari (mélyhegedű), Mező László, Onczay Csaba (gordonka) tolmácsolásában Brahms: G-dúr (Op. 36) vonóshatosa és Csajkovszkij Firenzei emlék című műve csendült fel a Nádor Teremben. A művészek a hangversennyel az Összhang Alapítvány céljait segítették, az Alapítvány e két utóbbi koncert bevételét látássérült felnőttek nyelvoktatására fordítja.

Mi történik?



Idegen nyelvek ismerete minden kétséget kizáróan jelentős mértékben járul hozzá a látássérültek társadalmi szerepvállalásához, mivel több esélyt biztosít a munkaerőpiacon,ezért az Összhang Alapítvány, amelynek célja a teljesebb társadalmi integráció előmozdítása, a Cambridge University Press magyarországi képviseletével karöltve igyekszik lehetőséget nyújtani, hogy látássérültek számára is hozzáférhető legyen a versenyképes nyelvtudás.

az Alapítvány ez év márciusában 3 kislétszámú nyelvvizsga-felkészítő csoportot indított látássérült felnőttek, egy egyetemi előkészítő tanfolyamot pedig fiatalok számára.

Partnerünk a Vakok Általános Iskolája. A kuratórium a gyakorlatban is fontosnak tartja szemléltetni a fogyatékosok minőségi társadalmi szerepvállalását, ezért a tanfolyamok vezetésére kiválóan felkészült látássérült nyelvtanárokat kért fel.

Az információs és kommunikációs technológia is jelentős segítséget nyújt a látássérültek társadalmi szerepvállalásához. Egy akadálymentes, hozzáférhetőbb világ nélkülözhetetlen eszköze a Braille kijelző, amelynek segítségével nyomon követhető a képernyőn megjelenő információ. Egy Braille kijelző költséges, érzékeny és számos esetben(tanulás, munkavállalás) nélkülözhetetlen segédeszköz, ezért küldetésünknek tekintjük, hogy Braille kijelzők beszerzéséhez és javíttatásához nyújtsunk anyagi támogatást Braille-írást használó látássérültek számára, így járulva hozzá a Braille-írás jövőbeni alkalmazásához és a látássérült személyek méltóságához.

Kérjük, segítsék munkánkat, hogy minél több látássérült ember végezhessen a társadalom számára is fontos, hasznos munkát.

Segítségüket előre köszönjük.

Tisztelettel és köszönettel:
Az Összhang Alapítvány kuratóriuma nevében
Hoffmann Rita, Flamich Maria
Adószám: 18722437-1-13
Számlaszám: 11705008-20495659
Nemzetközi számlaszám (IBAN): HU80 1170 5008 2049 5659 0000 0000

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


8 * = húsz(on) négy

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

  • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
  • 9:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
    Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

    Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
    Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
    Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
    A Starsky és Hát Jazz Klub kedvelőinek oldala
  • 11:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.
  • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
  • 13:00: - a Hobby Rádió informatikai magazinja (a pénteki műsor ismétlése)

    Érdeklik önt az informatikai újdonságok? Szeretne naprakész információkat kapni a szoftverek akadálymentességéről? Szeretne képben lenni az IT világ fontosabb történéseivel? Ha ezekből legalább egyre igen a válasz, hallgassa a műsort minden pénteken 8-tól (ismétlésként este 20-tól) a Hobby rádióban!

    Rövid bemutatók, interjúk, érdekes beszélgetések. Az önfelett szórakoztatást a három házmester biztosítja: Bojtor Zoltán, Rauch Róbert és Szakács Máté.

    Gépház - Kopogjon be hozzzánk!

  • 16:00: US fever show - listavezető dalok Amerikából két órán keresztül
  • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
  • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
  • 20:00: - a HELMA beszélgetős irodalmi műsora. Szerzők és könyveik bemutatása. - Műsorvezetők: Pregh Balázs és Dvariecki Bálint
    A HELMA kiadónál megjelenő szerzők és azok köteteinek bemutatása.

    Izgalmas és érdekes szerzőkkel és kötetekkel ismerkedhet meg a hallgatóság.

    Ha szereted a könyveket, szeretnél a szerzők életébe bekapcsolódni, akkor itt a helyed nálunk!

    Az adások 40-60 perces időtartamban mutatják be az aktuális vendégünket, írói munkásságát.

    A két műsorvezető Pregh Balázs és Dvariecki Bálint vár mindenkit szeretettel!

    Keresd hangoskönyveinket a www.helma.hu web-oldalon.
    A HELMA Facebook oldala
  • 21:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
    Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

    Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
    Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
    Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
    A Starsky és Hát Jazz Klub kedvelőinek oldala
  • 23:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. április 28. vasárnap, Valéria napja van.
Ma van a(z) Testvérvárosok világnapja.
Az év 17. hete és 119. napja.
Holnap Péter napja lesz.

1795. A királyi tábla Martinovics Ignácot, Hajnóczy Józsefet, Laczkovics Jánost, Szentmarjay Ferencet és Zsigray Jakabot fej- és jószágvesztésre ítélte.


1849. Damjanich János Komáromban sétakocsizás alkalmával lovai által elragadtatván, bokáját eltörte. A kormányzó e nagy szerencsétlenséget az ország tudtára adván, mondá: "meggyőződésem, hogy e baleset, országos csapás."


Pinczési Judit: Altató

Aludj, aludj, kicsi bimbó,
nőjél nőjél, kicsi ág,
rajtad gyümölcshozó fények,
benned szunnyad a világ.

Ne félj, ne félj, kicsi rózsa,
lágy szirmodra figyelünk,
bátran bokrosodj a Napba,
együtt énekelj velünk.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


három plusz hét = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com