Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Sz*cs Judith - Járd el a Zorba dalát
52
hallgató

2022. Majális a Vakok kertjében

- 2022. április 26. 7:13 - 669 megtekintés

A Vakbarát Alapítvány 2022.május 1-én szeretettel vár minden érdeklődőt a Városligeti Vakok Kertjében tartandó rendezvényére!

Programok: 14 órától késő délutánig lesz lehetőség kipróbálni artista és zsonglőr eszközöket, a látó vendégek letakart szemmel tehetik próbára magukat, tapintható képek, 3 dimenziós puzzle és különféle textúrák felismerésével. Gyakorlott szakemberek segítenek a technikák elsajátításában , hogy sikerekben gazdag élményekkel tölthessék együtt a délutánt.
Részletek:
– Rhönrad, avagy nagykerék, légkerék. A sporteszköz két kerékből áll, amely hat fokkal van összekötve. A kerék mérete az őt használó artista mérete szerint változhat. 135–245 cm átmérőjűek léteznek. Szélességük, színük tetszőleges lehet. Az akrobata a keréken, illetve a kerékben végez bukfencező, nyújtó gyakorlatokat, egyensúlyozásra is alkalmas. Németországban az egyik legelterjedtebb technikai sportágnak számít, nem csoda, hisz maga az eszköz is a bajorországi Rhön városában lett feltalálva az 1920-as években. Ezen találmány Otto Feitz nevéhez fűződik. A kereket az űrhajósok, és pilóták képzésében is alkalmazzák, nem csak a cirkuszban. A szerkezet alján egy heveder található, melyben rögzíteni tudjuk magunkat. A jobb tapadás érdekében egyfajta gumi bevonattal is ellátják. Külön jellegzetessége, hogy más szerekkel ellentétben a látványosabb elemeket gyorsabban, és könnyebben lehet kivitelezni. A szerkezet súlya 40–70 kg között mozoghat.
– A slack line szuper eszköz szórakozásra, mobilitás és kondíció fejlesztésére is alkalmas, Általa megtapasztalhatod milyen a föld helyett a talaj felett 30-40 Centiméterre a levegőben járni.
Ha kipróbálod igazi kötéltáncosnak érezheted magad.
A slackline egy extrém sport, mely nagy egyensúlyérzéket igényel.
A kötél anyaga általában nejlon vagy poliészter, két szilárd pont közé feszítik ki.
A slackline-ozás eltér a kötéltánctól, mert ebben az esetben nincs olyan mereven kifeszítve a kötél, sokkal rugalmasabb, vissza lehet róla pattanni, mintha trambulint használnánk. Többféleképpen ki lehet feszíteni, attól függően, épp mire akarjuk azt használni: egyszerű sétálásra, vagy valamilyen mutatványokat is szeretnénk véghez vinni. Szövéstechnikájának köszönhetően a kötél nagyon lapos, így a talp szépen rásimul, ellentétben a sima kötéllel. Dinamikájának köszönhetően merész mutatványokat is elő lehet adni annak, aki kellőképpen képzett már a slackline-on.
– A gyerekeknek készülünk lufival, illetve a lufi hajtást is kipróbálhatják , labda játékok és a virágbot nevű zsonglőr eszköz is elérhető lesz a helyszínen levő játékokon felül. A kertben található lengő teke , vakpingpong asztal, fészekhinta , mérleghinta , homokozó és csodás hangzású csőharang sor, acéldob.
A látó ismerősök, barátok, családtagok vigyenek magukkal szemfedésre alkalmas kendőt, sálat!
A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


- 5 = kettő

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

  • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
  • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
  • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
  • 10:00: - Műsorvezetők: Haddad Henrik és Ricky
    A Magyar Médiaválogatott 2004-ben jött létre ismert emberek, zenészek, színészek, média személyiségek, sportolók részvételével. A válogatott tagjai évente 50-80 rendezvényen vesznek részt, és jelenlétük garancia a jó hangulatra. Nem csak sportolnak, de bármilyen eseményen szívesen vállalnak tevékeny részvételt: disznót vágnak, kolbászt töltenek, rekordokat állítanak fel és színpadi produkciókkal szórakoztatnak. A Médiaválogatott Sztártitkok Havi műsorunkban olyan sztárok vallanak titkaikról, mint pl. Tihanyi Tóth Csaba, Cozombolis, Ya Ou, Beleznay Endre, Sipos Tomi, Raul, Kefir, Palcsó Tomi, Békefi Viki, Vajtó Lajos, Fésűs Nelly, Lányi Lala, Szolnoki Peti, stb... A műsor részben napi aktualitás, részben pedig egy kicsit sport, egy kicsit magánélet, egy kicsit bulvár. Műsorvezetőnk Haddad Henrik és Ricky.
  • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
  • 13:00: - Gery
    Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
  • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
  • 16:00: - Anonymous műsora
    Műsorunk az egyetemes és magyar színművészet jelentős személyiségeinek pályáját szeretné bemutatni. Ahol hozzáférhető riportok, esetleg kortársak nyilatkozatai, emlékiratok, hangfelvételek elérhetők ,ezeket is bemutatjuk . Nyílván ,mint minden ilyen műsor esetében, a teljességre csak törekedni tudunk, hiszen még közeli barátainkat sem ismerhetjük meg teljesen,egy régebben elhunyt legendás művész estében ez még nehezebb. Néha egy anekdóta többet mond, mint a tudományos értekezés. Az emlékezésekből ezek a nagyon jellemző történetek sem maradnak ki. Ja ,igen..Miért nevezem magam Anonymusnak? Talán mert én nem vagyok fontos. Legyen a művész arca a fontosabb... A műsorokhoz jó szórakozást kívánok Anonymus
  • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
  • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
  • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
  • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
  • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
  • 22:00: - Műsorvezetők: Haddad Henrik és Ricky.
    A Magyar Médiaválogatott 2004-ben jött létre ismert emberek, zenészek, színészek, média személyiségek, sportolók részvételével. A válogatott tagjai évente 50-80 rendezvényen vesznek részt, és jelenlétük garancia a jó hangulatra. Nem csak sportolnak, de bármilyen eseményen szívesen vállalnak tevékeny részvételt: disznót vágnak, kolbászt töltenek, rekordokat állítanak fel és színpadi produkciókkal szórakoztatnak. A Médiaválogatott Sztártitkok Havi műsorunkban olyan sztárok vallanak titkaikról, mint pl. Tihanyi Tóth Csaba, Cozombolis, Ya Ou, Beleznay Endre, Sipos Tomi, Raul, Kefir, Palcsó Tomi, Békefi Viki, Vajtó Lajos, Fésűs Nelly, Lányi Lala, Szolnoki Peti, stb... A műsor részben napi aktualitás, részben pedig egy kicsit sport, egy kicsit magánélet, egy kicsit bulvár. Műsorvezetőnk Haddad Henrik és Ricky.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. május 2. csütörtök, Zsigmond napja van.
Ma van a(z) Esélyegyenlőség napja.
Az év 18. hete és 123. napja.
Holnap Timea, Irma napja lesz.

926. A magyar had egy része Szent-Gallenben volt, mely táborozást és a Magyarok jellemét, szokásait és erkölcseit igen tanulságosan ismerteti Ekkehard a szent galleni bencés monostornak a X. században élt történet írója.


1523. II. Lajos király Budán kelt rendeletében eltiltotta Luther Márton könyveinek adás-vevését és olvasását.


Hajnal Anna: Májusnak első napjain

"A kútkávára süt a nap,
a cseppek gyöngyként hullanak,
himbál a vödör láncain - -
májusnak első napjain.

Az eltört köcsögön madár
kék füvön körbe-körbe jár,
új hajtást hajt rozmaring
májusnak első napjain..."

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


egy szorozva öt = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com