Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Anita - Elképzelt Szerelem
49
hallgató

Több mint 4100 résztvevő, és 860 kg gyümölcs az interaktív roadshow-n

- 2015. október 21. 6:22 - 1666 megtekintés

A Közétkeztetés – központban az egészség, TÁMOP-6.1.2.B-14/1-2015-0001 számú kiemelt projekt keretében közétkeztetési szakembereknek, pedagógusoknak, szülőknek és az egészséges táplálkozás iránt elkötelezett fiataloknak, felnőtteknek kínálnak segítséget ahhoz, hogy a fiatalok a jelenleginél jóval egészségesebb és táplálóbb ételeket fogyasztva nőjenek fel és ezt a szemléletet őrizve éljék hétköznapjaikat.

A közétkeztetésben szinte mindannyian érintettek vagyunk, a gyerekeink, magunk, vagy családtagjaink révén is. A sok só, cukor, zsír, kevés gyümölcs fogyasztása mind olyan táplálkozással összefüggő kockázati tényezők, amelyek mérsékelhetők, illetve kiküszöbölhetők. Az egészséggel kapcsolatos ismeretek, attitűdök, készségek hiánya akár már serdülőkorban rögzülhetnek, így növelve a társadalomra rótt betegségterhet.
A projekt keretében egyfelől nemsokára elérhető lesz egy speciális, a személyre szabott étrendek összeállítását támogató interaktív alkalmazás. Az alkalmazást jelenleg a Debreceni Egyetem üzemeltetésében lévő menzákon tesztelik, az így nyert tapasztalatok, illetve a szükséges korrekciók után teszik elérhetővé a nagyközönség számára. Az applikáció lényege, hogy a felhasználók beállíthatják saját paramétereiket (testsúly, magasság, mozgás intenzitása stb.) az alkalmazás adminisztrációs felületén. A menzák által rendelkezésre bocsátott étrendből választva, illetve kiegészítve azt az otthon elfogyasztott reggeli/vacsora paramétereivel megtudhatják, hogy életkoruknak, életmódjuknak megfelelő napi kalória- és tápanyagkorlátot átlépték vagy át fogják-e lépni.
Másrészt a projekt során több, az egészséges táplálkozással kapcsolatos ismeretek terjesztését célzó információs kiadvány készült már el, többek között mesekönyv gyerekeknek és receptgyűjtemény a közétkeztetésben szolgáltatók részére. Oktatófilmek készültek óvodásoknak, középiskolásoknak és a közétkeztetést végző szakembereknek, a társadalmi célú reklámokat pedig októbertől láthatja a lakosság.

A társadalmi szemléletformálás és fogyasztói tudatosság érdekében a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet (NSZCSI) szeptember-október folyamán országos roadshow keretében interaktív módszerekkel terjesztette az egészséges életmóddal, ezen belül az egészséges táplálkozással kapcsolatos információkat, különös tekintettel a gyermekek és fiatalkorúak egészségtudatosságára és táplálkozási szokásainak javítására.

Az ország 35 települése, 40 intézményben lezajlott roadshowon összesen több mint 4100 gyerek vett részt.
A program azért főként az óvódás és általános iskolás gyermekeket célozza meg, mivel az étkezési szokások már egészen fiatalon kialakulnak, ugyanakkor a kommunikációs programok keretében az oktatás-nevelés különböző szintjein érdekelt pedagógusok mellett a szülők megszólítása is jelentős hangsúlyt kap.
A Szervezők egy mozgó, prezentációs busz és interaktív oktatói tér kialakításával és játékos, vidám, interaktív programokkal akarták felhívni a fiatalkorúak figyelmét az egészségtudatosabb életmódra. A pedagógusok és szakmailag felkészült animátorok segítségével a napi 4-szeri étkezés megvalósítására, a túlzott só- és cukorfogyasztás visszaszorítására, az egészséges, változatos táplálkozásra, valamint a rendszeres testmozgás fontosságára hívták fel a figyelmet. A rendezvénysorozat során 800 kg almát, illetve további 60 kg egyéb gyümölcsöt, zöldséget (répa, retek, eper, banán, gyömbér, karalábé, barack, paprika, paradicsom) „használtak el” a gyerekek zöldségfaragási és zöldségkirakós játékra, illetve megevési célokra.
A rendezvénysorozat 2015. szeptember 18-án indult, a záróeseményre 2015. október 19-én került sor. Az eseménysorozat fővárosi zárórendezvényén Fenyvesi Zoltán paraolimpiai sportoló osztott meg gondolatokat a gyermekekkel az egészséges életmód fontosságáról.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


4 + nyolc =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

  • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
  • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
  • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
    Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - a Hobby Rádióban.
  • 10:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül
  • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
  • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
  • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
  • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
  • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
  • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
  • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
  • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
  • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
    Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
  • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. május 8. szerda, Mihály napja van.
Ma van a(z) Anya nélkül nevelkedő gyermekek napja, Nemzetközi Vöröskereszt napja.
Az év 19. hete és 129. napja.
Holnap Gergely napja lesz.

1440. Erzsébet özvegy királyné házi koronáját, mellyel 1438-ban megkoronáztatott és más ékszereit Eizinger Ulriknak 2500 forint erejéig elzálogosította.


1490. Ulászló Szapolyai Istvántól, vesztegetve szavazatot vásárol. Cserébe elzálogosítja a lublói és a podolini várakat.


József Attila: Kertész leszek

Kertész leszek, fát nevelek,
kelő nappal én is kelek,
nem törődök semmi mással,
csak a beojtott virággal.

Minden beojtott virágom
kedvesem lesz virágáron,
ha csalán lesz, azt se bánom,
igaz lesz majd a virágom.

Tejet iszok és pipázok,
jóhíremre jól vigyázok,
nem ér engem veszedelem,
magamat is elültetem.

Kell ez nagyon, igen nagyon,
napkeleten, napnyugaton-
ha már elpusztul a világ,
legyen a sírjára virág.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kettő szorozva négy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com