Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


A nap receptje
42
hallgató

Szűrésen jártak a sztárok – Aggódnak az egészségükért

- 2015. október 22. 7:56 - 2054 megtekintés

Vérüket adták a sztárok a hétvégén megrendezésre kerülő Stroke Napon. A fellépők azért döntöttek így – annak ellenére, hogy többen irtóznak a tűtől -, hogy egy teljes körű szűrésnek vetik alá magukat, hogy ezzel is felhívják a figyelmet a megelőzés fontosságára.

Az állandó stressz, a feszített munkatempó, az utazással teli hétköznapok megviselik az ember szervezetét. Ezzel a magyar könnyűzenei élet népszerű előadói is tisztában vannak. Gáspár Laci, Szabó Ádám, Gergely Róbert és a ByTheWay zenekar tagjai, Szikszai Péter, Vavra Bence és Feng Ya Ou Ferenc sem szerették volna elszalasztani a szűrés adta lehetőséget, mondván, hogy jobb a biztos rossz, mint a bizonytalanság.
2015. október 17-én több ezer vérnyomás,- vércukor- és koleszterinszint mérést végeztek el a Campona Bevásárló-és Szórakoztatóközpontban megrendezésre kerülő Stroke Napján. Egész nap kígyózó sorok álltak a szűrőpultoknál, hiszen a szakmai előadások közben, több alkalommal is felhívták a nemzetközi szaktekintélyek a látogatók figyelmét arra, hogy a szűrővizsgálat életet menthet.
Gergely Róbert, a kétszeres EMeRTon-díjas színész és énekes, mint mondta, jól tudja, hogy az életmódján sürgősen változtatni kellene. „Felszedtem tíz kilót, ami nem tesz jót az egészségemnek. Bármilyen egészségügyi rendezvényen nekem is példát kell mutatnom azoknak, akik odafigyelnek rám.”. Az 57 éves énekes ugyan próbál odafigyelni a helyes táplálkozásra, azonban a rendszeres mozgás nem képezi a mindennapjait. A feleségétől ugyan kapott egy úszóbérletet, azonban nem élt a lehetősséggel, hiszen elmondása szerint inkább kifogásokat keres, minthogy időt szakítana a sportolásra, holott jól tudja, hogy a megelőzés nagyon fontos része az egészséges életnek.
Gáspár Laci már lassan egy évtizede jár edzeni rövidebb-hosszabb megszakításokkal, ezzel próbálja karban tartani fizikumát. A gyorséttermi ételek helyett egy ideje magára főz, a konyhában pedig sok zöldséget és halat használ fel az ételek elkészítéséhez, hogy saját maga és családja számára is biztosítsa az egészséges táplálkozást. Habár bevallotta, hogy a koncertek, televíziós felvételek és éjszakázások megviselik, azonban élvezi a mindennapos pörgést. Ha csak teheti, megpróbál minél többet aludni és relaxálni, hogy minden fennakadás nélkül helyt tudjon állni a munka frontján.
A ByTheWay zenekar tagjai és Szabó Ádám életkorukból adódóan még könnyebben veszik a hosszú utazásokat és a megállás nélküli hajtást, de tisztában vannak vele, hogy fiatalon is oda kell figyelniük szívük egészségére. A rendezvényen ellenőrizték vérnyomásukat és vércukorszintjüket, ami mindannyijuk esetében megfelelő értéket mutatott. Amint elmondták, szeretnék felhívni a rajongóik figyelmét arra, hogy vegyék komolyan egészségüket, fogyasszanak minél több zöldséget és gyümölcsöt, illetve legalább heti három-négy alkalommal járjanak el konditerembe, vagy legalább sétálni, futni egy fél órát, hiszen ezekkel az apró lépésekkel lehet megalapozni azt, hogy minél tovább és minél egészségesebben éljék életüket.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


- három = 6

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. május 5. vasárnap, Györgyi napja van.
Az év 18. hete és 126. napja.
Holnap Ivett, Frida napja lesz.

1506. Miksa király igazolni kívánja betörését Magyarországra. Tudtára adta II. Ulászlónak, hogy a rákosi országgyűlésen rajta elkövetett méltatlanság megtorlása végett tört be az országba.


1835. Báró Wesselényi Miklós pere. A Szatmár vármegye közgyűlésén a kormány ellen tett éles megjegyzések miatt, melyeket a rendek megrovónak nem találtak, a magyar királyi tábla elé hűtlenségi perbe idéztetett.


Radnóti Miklós
/ 1909.máj.5. - 1944.nov.6-10. között /

Majális

A hangraforgó zeng a fű között,
s hördül, liheg, akár egy üldözött,
de üldözők helyet a lányok
kerítik, mint tüzes virágok.

Egy lányka térdrehull, lemezt cserél,
a háta barna, lába meg fehér,
a rossz zenén kis lelke fellebeg,
s oly szürke, mint ott fönt a fellegek.

Fiúk guggolnak és parázslanak,
az ajkukon ügyetlen szép szavak,
duzzasztja testük sok kicsiny siker
s nyugodtan ölnek, majd ha ölni kell.

Lehetnének talán még emberek,
hisz megvan bennük is, csak szendereg
az emberséghez méltó értelem.
Mondjátok hát, hogy nem reménytelen.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


nyolc szorozva öt = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com