Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Omega - Start Gammapolis I
64
hallgató

Ápolni az önellátásra képtelen férjet is nehéz, főleg két gyerekkel

- 2018. október 29. 18:55 - 1037 megtekintés

Imre sclerosis multiplex következtében kényszerült kerekesszékbe. Hosszú évek óta nem tudja magát ellátni. Felesége ápolja a nap 24 órájában, miközben gondoskodik két kiskorú gyermekükről is. Hajnalban, 5 órára jár dolgozni, hogy meg tudjanak élni. Imre nem tudja, meddig bírja még a felesége. Ahogy azt sem, hogy miért nem becsüli meg a magyar állam azt a gondoskodást, amit neki, a férjének biztosít. Nagyon bántja és méltatlannak tartja, ahogy a döntéshozók az ápolási díj ügyében a feleségét kezelik. A MEOSZ értük is folytatja a tárgyalásokat!

Imre feleségével és két gyermekével Újfehértón lakik. Imre délelőttönként egy elektromos kerekesszékben üldögél, de délután már ezt is nehezére esik. A gyerekek iskolába járnak, felesége néhány hónapja reggel 5 órára jár dolgozni egy élelmiszerüzletbe, hogy napi négy órában ezzel is kiegészítse azt a kevés jövedelmüket, amit férje után kapnak. Azt tervezték, majd átlag családként élik a mindennapokat. Gyerekek, munka, de másképp alakult. Megoldják. Felesége egyelőre még bírja. Mert az önzetlen szeretet sok mindenen átsegít. -2001-ben vettem észre, hogy gyenge a kezem, elejtek dolgokat. Azt mondták valamiféle agyérbetegség. Gyógyszert is adtak rá. Meg sem fordult a fejemben, hogy félrediagnosztizáltak. Miért is gondoltam volna. Így gyerekeket is vállaltunk a feleségemmel. A második gyermekünk születése után azonban súlyosbodtak a tüneteim. Egyre nehezebb volt a járás, húztam a lábam is. Újabb vizsgálatok következtek, mikor is kiderült, hogy sclerosis multiplexem van. Amíg tudtam dolgoztam, de 2012-ben már minden erőm elveszett. Önállóan semmit nem tudok csinálni, a feleségem ápol a nap 24 órájában – fogalmazott Imre. -Nem készültünk erre az élethelyzetre – folytatta – s lássuk be, erre nem is lehet. Fiatalon lettem beteg, így megtakarításunk sem volt. A gyerekek kicsik voltak, még most is iskolába járnak. A feleségem feladta a munkáját, mikor már nem tudtam magamról gondoskodni. A rokkantsági ellátás és a fogyatékossági támogatás nem volt elég ahhoz, hogy megéljünk. Feleségem kénytelen volt négy órában munkát vállalni, hiszen a gyerekekről is gondoskodni kell. Így hajnalban jár dolgozni, hogy reggel 9 órára hazaérjen. Addig bírom valahogy. -Nem értem, miért ér kevesebbet az, hogy a feleségem ápol és nem az édesanyám. Látom, hogy nap, mint nap mennyi mindent tesz értem, mennyit dolgozik azért, hogy ellásson, és fenntartsa a családot. Nem tudom, meddig bírja még, nekem nehéz nézni azt, amit értünk tesz. Vajon az ő munkája miért ér kevesebbet a magyar államnak? Nagyon fáj, hogy így kezeli a feleségen magyar állam – fogalmazott Imre, aki reménykedik abban, hogy előbb-utóbb társa is méltó megbecsülésben részesül majd.

Forrás:MEOSZ  

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


kilenc - = 1

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. május 3. péntek, Timea, Irma napja van.
Ma van a(z) Sajtószabadság napja.
Az év 18. hete és 124. napja.
Holnap Mónika, Flórián napja lesz.

1270. IV. Béla király halála életének 64-edik, országlásának 35. évében. Kevéssel utóbb hunyt el hitvese, Mária. Házassága 50 évig, vagy azon is túl tartott. Egyetlen példa a magyar királyok házasságai történetében.


1845. Bárdányi gróf Butler János halála. Az egykori Pesti Hírlap, halálát jelentvén a következő szavakkal emlékezett meg róla: "Nevét törvénytábláinkban is örökítve szemléljük. Áldás és béke a lánglelkű férfiú hamvaira."


Szabó Lőrinc: A fákhoz, a költőkhöz

Hosszú tél, munka, gond, betegség
úgy meglopta ezt a tavaszt,
hogy most elálmélkodva nézem
a hirtelen megjött vigaszt:
Te vagy, május ? Csakugyan itt vagy?
Hogy lettél kész ilyen hamar?
Néhány nap alatt mennyi szépség!
A vén föld milyen fiatal!..."

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


négy szorozva kettő = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com