Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Hírek -
23
hallgató

Ápolni az önellátásra képtelen férjet is nehéz, főleg két gyerekkel

- 2018. október 29. 18:55 - 646 megtekintés

Imre sclerosis multiplex következtében kényszerült kerekesszékbe. Hosszú évek óta nem tudja magát ellátni. Felesége ápolja a nap 24 órájában, miközben gondoskodik két kiskorú gyermekükről is. Hajnalban, 5 órára jár dolgozni, hogy meg tudjanak élni. Imre nem tudja, meddig bírja még a felesége. Ahogy azt sem, hogy miért nem becsüli meg a magyar állam azt a gondoskodást, amit neki, a férjének biztosít. Nagyon bántja és méltatlannak tartja, ahogy a döntéshozók az ápolási díj ügyében a feleségét kezelik. A MEOSZ értük is folytatja a tárgyalásokat!

Imre feleségével és két gyermekével Újfehértón lakik. Imre délelőttönként egy elektromos kerekesszékben üldögél, de délután már ezt is nehezére esik. A gyerekek iskolába járnak, felesége néhány hónapja reggel 5 órára jár dolgozni egy élelmiszerüzletbe, hogy napi négy órában ezzel is kiegészítse azt a kevés jövedelmüket, amit férje után kapnak. Azt tervezték, majd átlag családként élik a mindennapokat. Gyerekek, munka, de másképp alakult. Megoldják. Felesége egyelőre még bírja. Mert az önzetlen szeretet sok mindenen átsegít. -2001-ben vettem észre, hogy gyenge a kezem, elejtek dolgokat. Azt mondták valamiféle agyérbetegség. Gyógyszert is adtak rá. Meg sem fordult a fejemben, hogy félrediagnosztizáltak. Miért is gondoltam volna. Így gyerekeket is vállaltunk a feleségemmel. A második gyermekünk születése után azonban súlyosbodtak a tüneteim. Egyre nehezebb volt a járás, húztam a lábam is. Újabb vizsgálatok következtek, mikor is kiderült, hogy sclerosis multiplexem van. Amíg tudtam dolgoztam, de 2012-ben már minden erőm elveszett. Önállóan semmit nem tudok csinálni, a feleségem ápol a nap 24 órájában – fogalmazott Imre. -Nem készültünk erre az élethelyzetre – folytatta – s lássuk be, erre nem is lehet. Fiatalon lettem beteg, így megtakarításunk sem volt. A gyerekek kicsik voltak, még most is iskolába járnak. A feleségem feladta a munkáját, mikor már nem tudtam magamról gondoskodni. A rokkantsági ellátás és a fogyatékossági támogatás nem volt elég ahhoz, hogy megéljünk. Feleségem kénytelen volt négy órában munkát vállalni, hiszen a gyerekekről is gondoskodni kell. Így hajnalban jár dolgozni, hogy reggel 9 órára hazaérjen. Addig bírom valahogy. -Nem értem, miért ér kevesebbet az, hogy a feleségem ápol és nem az édesanyám. Látom, hogy nap, mint nap mennyi mindent tesz értem, mennyit dolgozik azért, hogy ellásson, és fenntartsa a családot. Nem tudom, meddig bírja még, nekem nehéz nézni azt, amit értünk tesz. Vajon az ő munkája miért ér kevesebbet a magyar államnak? Nagyon fáj, hogy így kezeli a feleségen magyar állam – fogalmazott Imre, aki reménykedik abban, hogy előbb-utóbb társa is méltó megbecsülésben részesül majd.

Forrás:MEOSZ  

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


* egy = 6

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 1. péntek, Tihamér, Annamária napja van.
Ma van a(z) A Magyar egészségügy napja, építészek napja.
Az év 26. hete és 182. napja.
Holnap Ottó napja lesz.

1697. Zemplén megyei zendülés. A sárospataki kapitány, ki az újhelyi vásárra menő néptől vámot zsarolt, július 1-én 17 közlegénnyel együtt agyonveretett. A következő éjjel a nép Tokaj és Patak várakat elfoglalta.


1836. A "Törvényhatósági Tudósítások" keletkezése. Kossuth Lajos megindította írott és írva sokszorosított tudósításait a megyei közgyűlések tárgyalásairól.


1969. Budapesten megkezdődik a villamosok és az autóbuszok kalauz nélküli járatása.


Gulyás Pál: A méhekhez

Süt a szép Nap, szép virágot
nyit a boldog július,
most születnek a villámok,
ott, ahol az ég borús.
Kicsi méhek, ti a füvek
halkan zörgő fiai,
legyetek a nyárhoz hűek,
ajtajához hajlani!..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hét mínusz egy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com