Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Mindentudás egyeteme - válogatás a legjobb el*adásokból
64
hallgató

Foglalkoztatási jó gyakorlat gyűjtemény a pszichoszociális fogyatékos emberek foglalkoztatásában

- 2019. augusztus 29. 11:20 - 803 megtekintés

A TÁRS projekt Foglalkoztatási Munkacsoportja 2017-ben kezdte meg a hazai foglalkoztatási jó gyakorlatok gyűjtését és rövid füzetek formájában történő megjelentetését.

Fejlesztő foglalkoztatást működtető szervezetekhez, és megváltozott munkaképességű személyek akkreditált, illetve nyílt piaci foglalkoztatását végző munkáltatókhoz egyaránt ellátogattak a szakemberek. Most azokról a szervezetekről szóló leírásokat gyűjtötte egy csokorba az FSZK. – a kiváltásban részt vevő intézmények segítése érdekében -, amelyek pszichoszociális fogyatékos, valamint szenvedélybeteg személyeket is foglalkoztatnak.

A mezőberényi Napsugár Gondozási Központ felméri és folyamatosan fejleszti munkavállalóit, illetve képzésüket is támogatja. Részükre a munkalehetőségek és foglalkoztatási formák széles palettáját biztosítja – a piackutatásra alapozott termékkészítés mellett bérmunkát is végeznek, valamint többféle szolgáltatást nyújtanak. A tevékenységek között szerepelnek a kertészeti, varrodai munkák, kosárfonás, kábelszerelés, autólámpa testek kapcsolóinak összeszerelése, papírzacskók és papírszatyrok gyártása, képeslapok készítése, szövés, étterem- és főzőkonyha működtetése, szolgáltatásnyújtás (takarítás, mosás, udvarosi- és kertrendezési munkák stb.).

Az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központban a foglalkoztatás kezdetek óta a bérmunka köré szerveződik. Ennek keretében két fő tevékenységre specializálódtak: papír- és nyomdaipari, valamint varrodai tevékenységekre. Magas színvonalú és minőségű munka folyik az üzemekben, amely biztosítja a folyamatos nyílt piaci megrendeléseket. Emellett az önálló munkavégzésre még nem alkalmas munkavállalók foglalkoztatását, fejlesztését szövőműhelyben, barkácsműhelyben és kerámiaműhelyben végzett munka, valamint az intézmény területének rendben- és karbantartása biztosítja.

A Mohács-Kölked Református Társegyházközség Pándy Kálmán Otthonában végzett tevékenységek a következők: háztartási kerámiatermékek, ajándéktárgyak készítése (tűzzománc képek, ékszerek), szőnyeggyártás, kézi szövés, épülettakarítás, mosodai gyűjtőszolgálat, zöldterület kezelés. Külső munkahelyeken is több ellátott dolgozik – az intézmény folyamatosan keresi a kapcsolatot a helyi munkaadókkal: védett foglalkoztatókkal, de nyílt munkaerőpiaci vállalkozásokkal, szolgáltatókkal is.

A Géberjénben működő „Jót s Jól” a Szatmári Kistérségben Egyesület 2010-ben vállalta fel a pszichiátriai betegek nappali ellátását és foglalkoztatását. A kezdeti klasszikus foglalkoztatási tevékenységeket (pl. szőnyegszövés) – a tapasztalatokból okulva – idővel megszüntették, és piacképes termékek előállításába fogtak. Emellett meghatározó a turisztikai tevékenység (erdei iskola, tanösvény, jégpálya és büfé üzemeltetése) és a kapcsolódó takarítási, karbantartási, parkgondozói feladatok. A dolgozók egy része pedig száraztészta készítéssel, tökmag-feldolgozással, selyemvirág- és koszorúkészítéssel, valamint kőmegmunkálással foglalkozik.

A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász karitatív tevékenységei mellett szenvedélybeteg és pszichiátriai beteg emberek gondozását vállalta fel: Vas és Zala megye kistelepülésein, üres plébániák lakatlan épületeiben szervezett nappali ellátást, közösségi gondozást, valamint foglalkoztatási lehetőséget ellátottjai számára. Kezdettől az volt az elképzelés, hogy segélyek helyett a foglalkoztatással, a munkaerőpiacra való fokozatos visszavezetéssel lehet a leghatékonyabban támogatni a segítséget kérő pszichiátriai- és szenvedélybetegeket. Dolgozóikat lakóhelyük közelében, folyamatos támogatás mellett, mégis a nyílt munkaerőpiacra termelve foglalkoztatják, méghozzá a szervezet intézményeiben telephelyet létrehozó cégek. A Karitász gyakorlata kiemelkedő a foglalkozási rehabilitáció területén – sokféle komponense van a segítő tevékenységnek, így egyszerre több oldalról kap támogatást a segítségre szoruló személy, sőt családtagjai is, valódi esélyt nyerve ezzel egy rendezett, teljes életre.

Az eddig elkészült foglalkoztatási jó gyakorlat kiadványok letölthetők innen.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. május 3. péntek, Timea, Irma napja van.
Ma van a(z) Sajtószabadság napja.
Az év 18. hete és 124. napja.
Holnap Mónika, Flórián napja lesz.

1270. IV. Béla király halála életének 64-edik, országlásának 35. évében. Kevéssel utóbb hunyt el hitvese, Mária. Házassága 50 évig, vagy azon is túl tartott. Egyetlen példa a magyar királyok házasságai történetében.


1845. Bárdányi gróf Butler János halála. Az egykori Pesti Hírlap, halálát jelentvén a következő szavakkal emlékezett meg róla: "Nevét törvénytábláinkban is örökítve szemléljük. Áldás és béke a lánglelkű férfiú hamvaira."


Szabó Lőrinc: A fákhoz, a költőkhöz

Hosszú tél, munka, gond, betegség
úgy meglopta ezt a tavaszt,
hogy most elálmélkodva nézem
a hirtelen megjött vigaszt:
Te vagy, május ? Csakugyan itt vagy?
Hogy lettél kész ilyen hamar?
Néhány nap alatt mennyi szépség!
A vén föld milyen fiatal!..."

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


nyolc szorozva négy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com