Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Sztárportré - Szabolccsal
55
hallgató

A Bánk bánnal és Pass Andreával készül az új évadra a Csokonai Színház

- 2020. június 10. 19:39 - 762 megtekintés

Nagyoperett, musical és vígjáték is színesíti az évadot. A pandémiás helyzet alatt is jól haladtak a költözéshez kapcsolódó munkák a teátrumban.

A Csokonai Színház új évadát ismertették szerda délelőtt. Szimbolikus, hogy az évadismertető sajtótájékoztatót már nem a színház falain belül, hanem a Művészbejáró étteremben tartották. Az eseményen beszéltek többek között a költözésről, a finanszírozási forma változásáról és a bemutatásra váró darabokról.

Fülöp Péter, az EMMI helyettes államtitkára, a Csiky Gergely Színház igazgatója elmondta: sajátosan alakultak a kulturális évadok az utóbbi időszakban. Óriási köszönet illeti a magyar színházba járó közönséget, véleménye szerint ugyanis sehol a világon nincs meg az a bizalom, amit a nézők adtak a magyar kőszínházi struktúrának.

– Nagy bizalmat jelent egy később bemutatott darabra jegyet váltani, bérletet választani – emelte ki. Hozzátette: csekély a jegyvisszaváltási arány, a színházba járók reménykednek abban, hogy később láthatják azokat az előadásokat is, amelyeket nem tudtak bemutatni a pandémiás helyzet miatt.

Mint ismertette: néhány napon belül megérkezik Debrecenbe az a forrás, amely biztosítja a színház fenntartáshoz szükséges költségeket. Nem csökkentik sem a fenntartók, sem a kormány a színház támogatását, tette hozzá.

Puskás István, Debrecen alpolgármestere kiemelte: a kormányzat és az önkormányzat jól együttműködik a színház vonatkozásában is. Hosszú távon tervezhető ennek köszönhetően a színház működése, előnyös korszak nyílik meg a Csokonai Színház előtt, amely tovább fogja erősíteni a teátrum regionális jelenlétét is.

– Hálával és köszönettel fordulok a színház teljes gárdájához, hiszen mindig érdekes programok sokaságával színesítették a város életét, valamint a megváltozott körülményekhez is tudtak alkalmazkodni  hangsúlyozta az alpolgármester. – Amikor váratlan helyzetekben kell alkalmazkodni, a társulat létezési módja is fontos, hiszen a társulat is egy közösség, amelynek újra kellett fogalmaznia magát a megváltozott helyzetben.

Kiemelte: „évadot zárunk, évadot nyitunk, de ezen túl is fontos változás következik”. 

A finanszírozás új alapokra helyeződik, az állam és az önkormányzat viszonya a fenntartásban változik, az ideiglenes játszóhelyekre történő költözés is új helyzet.

A közalkalmazotti jogviszonybeli változás is párhuzamosan zajlik.

– Egy sor olyan perspektíva áll előttünk, amely a megszokott sémákból kilépni készteti az intézményt – mondta Puskás István. Hozzátette: a színház remekül kezeli a megváltozott helyzeteket, a veszélyhelyzet alatti működés optimizmusra ad okot.

Nagyoperett, musical és vígjáték is színesíti az évadot

Köszönetét fejezte ki Gemza Péter, a Csokonai Színház igazgatója a biztonságért, amelyet elnyert a színház, valamint a Lázár Ervin Program útnak indításának lehetőségéért, amely fontos pontja volt az évadnak.

– Jó érzés hosszú idő után újra itt lenni, és arról beszélni, hogy ismét lesz színház – emelte ki az igazgató.

Hangsúlyozta: „izmos” csapat áll mögötte, akikkel példaértékűen vezényelték le az elmúlt időszakot.

Az évadot ismertetve elmondta: kevesebb bérlettel fognak dolgozni, márciusig 25 százalékkal sikerült növelni a fizető közönség számát, 76,5 ezer nézőjük volt a pandémia kezdetéig. A legtöbbet játszott előadás A Pál utcai fiúk volt, amely műsoron marad. Hozzátette: a járvány időszaka alatt is nagyban haladt előre a költözéshez kapcsolódó munka. A három állandó játszóhely a Víg Kamaraszínház, a Debreceni Művelődési Központ Pódiumterme, valamint a Lovarda lesz ebben az időszakban. A kooperatív munkák tovább folytatódnak, a Recirquel Újcirkusz Társulattal is lesz közös produkciójuk.

Somogyi-Tóth Dániel, a Kodály Filharmónia Debrecen igazgatója rámutatott: a pandémia miatt minden változik. Mint ismertette, Kálmán Imre A cirkuszhercegnő című nagyoperettje is terítékre kerül ebben az évadban. A trianoni centenárium évében a Bánk Bán is látható lesz Vidnyánszky Attila rendezésében a teátrumban. A Toscát és a Csárdáskirálynőt is bemutatják.

Az Őszintén szólva című darab lesz az idei év új vígjátéka, emelte ki Gemza Péter. Pass Andreát, Sardar Tagirovskyt és Ilja Bocsarnikovszt is újra köszönti a színház társulata.

Ráckevei Anna színművész a közösség erejének fontosságát emelte ki.

– Igazán jó munka csak bizalmi légkörben születhet meg, ez pedig a színházban fokozottan így van– jegyezte meg a színművész. Hangsúlyozta: a társulat tagjai nyitottak az újdonságra, ezért is térnek vissza a vendégrendezők is.

Sardar Tagirovsky az inspirációval szolgáló külföldi útjairól mesélt az eseményen. A kaméliás hölgy című zenés tragédia rendezéséről elmondta, hogy Sarah Bernhardt színésznő ad számára kiindulási pontot a munkához.

Wessely Zsófia színművész elmondta: a Kimondhatatlan című előadásuk próbáit vágta ketté a járványhelyzet. Nagy Kirával vetették fel az előadás ötletét – elmondta, nagyon örülnek annak, hogy a színház bizalmat szavazott nekik. A darab a családon belüli erőszakról szól, amelyet egy igen fontos társadalmi problémaként emelt ki a színművész.

Janka Barnabás távozik a társulattól. Új tagként Pálóczi Bencét szerződteti a színház, aki a Nemtudomka című mesejátékban már szerepelt a debreceni teátrumban.

A bérletek árusítása előreláthatólag július közepén kezdődik.

A 2020/21-es évad: 

 • Romankovics Edit: Kimondhatatlan (rendező: Madák Zsuzsanna) – osztálytermi színházi nevelési előadás
 • Xavier Daugreilh: Őszintén szólva (rendező: Gemza Péter) – vígjáték
 • Erkel Ferenc: Bánk bán (rendező: Vidnyánszky Attila) – opera. A Csokonai Színház és a Co-Opera közös produkciója
 • Mikó Csaba: Herkules – A kezdetek (rendező: Madák Zsuzsanna) – zenés mesejáték
 • Bornemisza Péter: Magyar Elektra (rendező: Szabó K. István) – tragédia
 • Friedrich Dürrenmatt: Az öreg hölgy látogatása (rendező: Keszég László) – tragikus komédia
 • Ulrich Hub: Nyolckor a bárkán – mesejáték
 • Arany János: Toldi (rendező: Valcz Péter) – zenés ifjúsági előadás
 • Pass Andrea: Finálé (rendező: Pass Andrea) – finálé egy részben
 • Alexis Michalik: Edmond (rendező: Keszég László) – történelmi vígjáték
 • L. Frank Baum—Harold Arlen—E. Y. Harburg: Óz, a csodák csodája (rendező: Ilja Bocsarnikovsz) – musical
 • A kaméliás hölgy, avagy a kegyvesztettek tündöklése (rendező: Sardar Tagirovsky) – zenés tragédia igaz történetek alapján három felvonásban
 • Kálmán Imre: A cirkuszhercegnő (rendező: Vági Bence) – nagyoperett. A Recirquel Újcirkusz Társulat és a Csokonai Színház közös produkciója
A teljes riport az alábbi videóban tekinthető meg:
https://www.dehir.hu/videogaleria/evadot-hirdetett-a-csokonai-szinhaz
 
(Forrás:a Dehir.hu)
A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


* 8 = nyolc

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: - Ferenczi István népzenei műsora
  A Népzenei kavalkád c. műsor nem egy konkrét nép zenéjével foglalkozik, hanem általában a népzenével és vonulataival. A műsor első felében népi hangszereket mutat be a műsorvezető, nemcsak történetükről, hanem azok hangját is meghallgathatjuk az adásban.
  A műsor második részében néhai adatközlőket, énekeseket, hangszereseket, illetve zenekarokat mutat be Ferenczi IStván,. majd más népek zenéjét hallgathatjuk a műsorban.
  A műsor utolsó részében ma élő adatközlőket, hangszereseket, énekeseket, és zenekarokat ismerhetünk meg, valamint olyan együtteseket, énekeseket, zenekarokat, akik ma művelik a népzenét és egy kicsit hozzá nyúltak, illetve beleraktak más műfalyokat, pl. jazz, és a könnyűzene.
 • 9:00: - Szabolccsal
  A Sztárportré egy több éve működő rádióműsor sorozat, ahol hétről-hétre közismert emberek nyilatkoznak, mindig egy-egy újabb, gyakran a személyükhöz igen közel álló témában. A Sztárportré optimista műsor, törekszik mindenről valódi képet festeni. Az adások szereplői olyan közismert emberek, akiket a legtöbb magyar ember a sajtóból jól ismer, és szívesen hallgat. Könnyű téma, nehéz kérdések, alapos válaszok.

  Bővebb információ: www.sztarportre.hu
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 10:00: - Turcsányi Sipos Éva műsora
  Beszélgetés betegségekről és azok alternatív úton történő egyszerű meggyógyításáról, megelőzéséről ismert emberekkel.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 15:00: 4 ütem - autós magazin
 • 16:00: -
  • A hét prózája - Zsoldos Árpád - Irodalmi rádió műsora)
  • Take away - a BBC. Angol nyelvleckéje
  • QTC - Zentai Tibor rádióamatőr műsora (Szerkesztő: Rózsa Dezső)
  HA2MN - Tibi a Hobbyrádiónak

  Hívójelem HA2MN, nevem Zentai Tibor. A név nem hiszem, hogy sokat mondana bárkinek, ugyanis a hívójelem alapján ismernek világszerte. Amatőr rádiós vagyok, az első rádió-összeköttetésemet saját építésű rövidhullámú adóval már több mint 44 évvel ezelőtt "kínlódtam össze". Azóta a rádióhullámok segítségével bejártam a világ szinte minden szegletét, s ahova eddig nem jutottam, igyekszem eljutni.

  Első szakmám szerint erősáramú üzemmérnök vagyok, s hogy elektromos területet választottam szakmámnak, köszönhető a rádióamatőrködés iránti gyermekkori érdeklődésemnek. Később külkereskedelmi végzettséget is szereztem, s valahol ebben is ott van a rádiós hobbi hatása - ugyanis a nemzetközi rádióamatőr forgalomban az angol nyelv használata kényszerűség. Én pedig tanultam a nyelvet szorgalmasan.

  A Hajdú QTC a rádióamatőrök havi hangos híradója, amelyet a rádióamatőr hullámsávokban sugároznak. A QTC nemzetközi rádiótávírász rövidítés, jelentése "közlemények vannak"

  Rózsa Dezső, HG0EK a Hajdú QTC főszerkesztője a 2000-es évek közepén keresett meg, hogy legyek QTC készítőinek munkatársa önálló anyagokkal, sorozatokkal. Ez idő óta minden hónapban jelentkezem jegyzetekkel és sorozatokkal, amelyeket magam írok és a hangfelvételt, a hanganyag szerkesztését is - mintegy botcsinálta hangmérnökként - magam végzem. Dezső tőlem adás-kész hangfelvételt kap, természetesen e-mailben.

  A rádióamatőr hobbi hazánkban éppen nem a legfényesebb éveit éli ama tekintetben, hogy az engedélyes rádióamatőrök száma évről, évre csökken, mialatt Európában, Amerikában, Ázsiában és Óceániában az e hobbit művelők száma szépen emelkedik.

  A hobbi kezdete nehéz, hiszen sokat kell tanulni és kitartás kell ahhoz, hogy valaki sikeres rádióamatőr vizsgát tegyen és hívójelet szerezhessen, azaz rádióamatőr engedélyt kapjon.

  Érzékelve a hobbi hazai gondjait elhatároztam, hogy "emberi nyelven" írok egy mesét arról, hogy mi a rádióamatőr, mit csinál a rádióamatőr, s nagyjából mit kell megtanulnia ahhoz, hogy az éter hullámain létrehozhassa első rádió-összeköttetését a világgal. Azért gondoltam "emberi nyelvre", mert ha két rádióamatőr magyarul beszélget egymással, kódokkal, rövidítésekkel, szakszavakkal, hívójelekkel dobálózik, s nincs a hobbin kívülálló ember aki azt megértené.

  Ugyanis mi rádióamatőrök - többek között - a Titanic hivatásos rádióstisztjeinek civil és amatőr leszármazottai és örökösei vagyunk.

  Annyit még meg kell jegyezni, hogy a hangzóanyag minősége korlátozott, hiszen a rádióamatőrök a lehető legkisebb sávszélességre törekednek éterbeli munkájuk során. A hi-fi hangminőség nem ránk jellemző, ellenben a zajos viszonyok közötti legjobb érthetőség elérésére való törekvés igen.

  73 - vagyis magyarul minden jót kívánok a hallgatóknak!

  Tibi, HA2MN
 • 17:00: Live Hungary - a legnagyobb hazai előadók koncertjei
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: - Ferenczi István népzenei műsora
  A Népzenei kavalkád c. műsor nem egy konkrét nép zenéjével foglalkozik, hanem általában a népzenével és vonulataival. A műsor első felében népi hangszereket mutat be a műsorvezető, nemcsak történetükről, hanem azok hangját is meghallgathatjuk az adásban.
  A műsor második részében néhai adatközlőket, énekeseket, hangszereseket, illetve zenekarokat mutat be Ferenczi IStván,. majd más népek zenéjét hallgathatjuk a műsorban.
  A műsor utolsó részében ma élő adatközlőket, hangszereseket, énekeseket, és zenekarokat ismerhetünk meg, valamint olyan együtteseket, énekeseket, zenekarokat, akik ma művelik a népzenét és egy kicsit hozzá nyúltak, illetve beleraktak más műfalyokat, pl. jazz, és a könnyűzene.
 • 21:00: - Szabolccsal
  A Sztárportré egy több éve működő rádióműsor sorozat, ahol hétről-hétre közismert emberek nyilatkoznak, mindig egy-egy újabb, gyakran a személyükhöz igen közel álló témában. A Sztárportré optimista műsor, törekszik mindenről valódi képet festeni. Az adások szereplői olyan közismert emberek, akiket a legtöbb magyar ember a sajtóból jól ismer, és szívesen hallgat. Könnyű téma, nehéz kérdések, alapos válaszok.

  Bővebb információ: www.sztarportre.hu
 • 22:00: - Turcsányi Sipos Éva műsora
  Beszélgetés betegségekről és azok alternatív úton történő egyszerű meggyógyításáról, megelőzéséről ismert emberekkel.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. december 4. hétfő, Borbála, Barbara napja van.
Az év 49. hete és 338. napja.
Holnap Vilma napja lesz.

1483. IV. Sixtus pápa, ki Mátyást " a hitetlenek és eretnekek pörölyének " nevezte, buzdította a királyt, hogy az országa függelékét képező Csehországban a katolikusok segítségére keljen, kiket a kelyhesek kardélre hánytak.


1918. A szénkormánybiztos a szénhiányra való tekintettel rendeletben korlátozta a lakások fűtését, a villany - és gázfogyasztást.


Szabó Lőrinc: Esik a hó

Szárnya van, de nem madár,
repülőgép, amin jár,
szél röpíti, az a gépe,
így ül a ház tetejére.
Ház tetején sok a drót:
megnézi a rádiót,
belebúj a telefonba,
lisztet rendel a malomba.
Lisztjét szórja égre-földre,
fehér már a város tőle:
fehér már az utca,
fehér már a muszka,
pepita a néger,
nincs Fekete Péter,
sehol,
de sehol
nincs más
fekete,
csak a Bodri
kutyának
az orra
hegye
és reggel az utca, a muszka, a néger,
a taxi, a Maxi, a Bodri, a Péter
és ráadásul a rádió
mind azt kiabálja, hogy: esik a hó!

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kilenc mínusz négy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 321

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com