Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


M*sorajánlat
55
hallgató

A Bánk bánnal és Pass Andreával készül az új évadra a Csokonai Színház

- 2020. június 10. 19:39 - 866 megtekintés

Nagyoperett, musical és vígjáték is színesíti az évadot. A pandémiás helyzet alatt is jól haladtak a költözéshez kapcsolódó munkák a teátrumban.

A Csokonai Színház új évadát ismertették szerda délelőtt. Szimbolikus, hogy az évadismertető sajtótájékoztatót már nem a színház falain belül, hanem a Művészbejáró étteremben tartották. Az eseményen beszéltek többek között a költözésről, a finanszírozási forma változásáról és a bemutatásra váró darabokról.

Fülöp Péter, az EMMI helyettes államtitkára, a Csiky Gergely Színház igazgatója elmondta: sajátosan alakultak a kulturális évadok az utóbbi időszakban. Óriási köszönet illeti a magyar színházba járó közönséget, véleménye szerint ugyanis sehol a világon nincs meg az a bizalom, amit a nézők adtak a magyar kőszínházi struktúrának.

– Nagy bizalmat jelent egy később bemutatott darabra jegyet váltani, bérletet választani – emelte ki. Hozzátette: csekély a jegyvisszaváltási arány, a színházba járók reménykednek abban, hogy később láthatják azokat az előadásokat is, amelyeket nem tudtak bemutatni a pandémiás helyzet miatt.

Mint ismertette: néhány napon belül megérkezik Debrecenbe az a forrás, amely biztosítja a színház fenntartáshoz szükséges költségeket. Nem csökkentik sem a fenntartók, sem a kormány a színház támogatását, tette hozzá.

Puskás István, Debrecen alpolgármestere kiemelte: a kormányzat és az önkormányzat jól együttműködik a színház vonatkozásában is. Hosszú távon tervezhető ennek köszönhetően a színház működése, előnyös korszak nyílik meg a Csokonai Színház előtt, amely tovább fogja erősíteni a teátrum regionális jelenlétét is.

– Hálával és köszönettel fordulok a színház teljes gárdájához, hiszen mindig érdekes programok sokaságával színesítették a város életét, valamint a megváltozott körülményekhez is tudtak alkalmazkodni  hangsúlyozta az alpolgármester. – Amikor váratlan helyzetekben kell alkalmazkodni, a társulat létezési módja is fontos, hiszen a társulat is egy közösség, amelynek újra kellett fogalmaznia magát a megváltozott helyzetben.

Kiemelte: „évadot zárunk, évadot nyitunk, de ezen túl is fontos változás következik”. 

A finanszírozás új alapokra helyeződik, az állam és az önkormányzat viszonya a fenntartásban változik, az ideiglenes játszóhelyekre történő költözés is új helyzet.

A közalkalmazotti jogviszonybeli változás is párhuzamosan zajlik.

– Egy sor olyan perspektíva áll előttünk, amely a megszokott sémákból kilépni készteti az intézményt – mondta Puskás István. Hozzátette: a színház remekül kezeli a megváltozott helyzeteket, a veszélyhelyzet alatti működés optimizmusra ad okot.

Nagyoperett, musical és vígjáték is színesíti az évadot

Köszönetét fejezte ki Gemza Péter, a Csokonai Színház igazgatója a biztonságért, amelyet elnyert a színház, valamint a Lázár Ervin Program útnak indításának lehetőségéért, amely fontos pontja volt az évadnak.

– Jó érzés hosszú idő után újra itt lenni, és arról beszélni, hogy ismét lesz színház – emelte ki az igazgató.

Hangsúlyozta: „izmos” csapat áll mögötte, akikkel példaértékűen vezényelték le az elmúlt időszakot.

Az évadot ismertetve elmondta: kevesebb bérlettel fognak dolgozni, márciusig 25 százalékkal sikerült növelni a fizető közönség számát, 76,5 ezer nézőjük volt a pandémia kezdetéig. A legtöbbet játszott előadás A Pál utcai fiúk volt, amely műsoron marad. Hozzátette: a járvány időszaka alatt is nagyban haladt előre a költözéshez kapcsolódó munka. A három állandó játszóhely a Víg Kamaraszínház, a Debreceni Művelődési Központ Pódiumterme, valamint a Lovarda lesz ebben az időszakban. A kooperatív munkák tovább folytatódnak, a Recirquel Újcirkusz Társulattal is lesz közös produkciójuk.

Somogyi-Tóth Dániel, a Kodály Filharmónia Debrecen igazgatója rámutatott: a pandémia miatt minden változik. Mint ismertette, Kálmán Imre A cirkuszhercegnő című nagyoperettje is terítékre kerül ebben az évadban. A trianoni centenárium évében a Bánk Bán is látható lesz Vidnyánszky Attila rendezésében a teátrumban. A Toscát és a Csárdáskirálynőt is bemutatják.

Az Őszintén szólva című darab lesz az idei év új vígjátéka, emelte ki Gemza Péter. Pass Andreát, Sardar Tagirovskyt és Ilja Bocsarnikovszt is újra köszönti a színház társulata.

Ráckevei Anna színművész a közösség erejének fontosságát emelte ki.

– Igazán jó munka csak bizalmi légkörben születhet meg, ez pedig a színházban fokozottan így van– jegyezte meg a színművész. Hangsúlyozta: a társulat tagjai nyitottak az újdonságra, ezért is térnek vissza a vendégrendezők is.

Sardar Tagirovsky az inspirációval szolgáló külföldi útjairól mesélt az eseményen. A kaméliás hölgy című zenés tragédia rendezéséről elmondta, hogy Sarah Bernhardt színésznő ad számára kiindulási pontot a munkához.

Wessely Zsófia színművész elmondta: a Kimondhatatlan című előadásuk próbáit vágta ketté a járványhelyzet. Nagy Kirával vetették fel az előadás ötletét – elmondta, nagyon örülnek annak, hogy a színház bizalmat szavazott nekik. A darab a családon belüli erőszakról szól, amelyet egy igen fontos társadalmi problémaként emelt ki a színművész.

Janka Barnabás távozik a társulattól. Új tagként Pálóczi Bencét szerződteti a színház, aki a Nemtudomka című mesejátékban már szerepelt a debreceni teátrumban.

A bérletek árusítása előreláthatólag július közepén kezdődik.

A 2020/21-es évad: 

 • Romankovics Edit: Kimondhatatlan (rendező: Madák Zsuzsanna) – osztálytermi színházi nevelési előadás
 • Xavier Daugreilh: Őszintén szólva (rendező: Gemza Péter) – vígjáték
 • Erkel Ferenc: Bánk bán (rendező: Vidnyánszky Attila) – opera. A Csokonai Színház és a Co-Opera közös produkciója
 • Mikó Csaba: Herkules – A kezdetek (rendező: Madák Zsuzsanna) – zenés mesejáték
 • Bornemisza Péter: Magyar Elektra (rendező: Szabó K. István) – tragédia
 • Friedrich Dürrenmatt: Az öreg hölgy látogatása (rendező: Keszég László) – tragikus komédia
 • Ulrich Hub: Nyolckor a bárkán – mesejáték
 • Arany János: Toldi (rendező: Valcz Péter) – zenés ifjúsági előadás
 • Pass Andrea: Finálé (rendező: Pass Andrea) – finálé egy részben
 • Alexis Michalik: Edmond (rendező: Keszég László) – történelmi vígjáték
 • L. Frank Baum—Harold Arlen—E. Y. Harburg: Óz, a csodák csodája (rendező: Ilja Bocsarnikovsz) – musical
 • A kaméliás hölgy, avagy a kegyvesztettek tündöklése (rendező: Sardar Tagirovsky) – zenés tragédia igaz történetek alapján három felvonásban
 • Kálmán Imre: A cirkuszhercegnő (rendező: Vági Bence) – nagyoperett. A Recirquel Újcirkusz Társulat és a Csokonai Színház közös produkciója
A teljes riport az alábbi videóban tekinthető meg:
https://www.dehir.hu/videogaleria/evadot-hirdetett-a-csokonai-szinhaz
 
(Forrás:a Dehir.hu)
A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


kettő - = 1

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: - Ferenczi István népzenei műsora
  A Népzenei kavalkád c. műsor nem egy konkrét nép zenéjével foglalkozik, hanem általában a népzenével és vonulataival. A műsor első felében népi hangszereket mutat be a műsorvezető, nemcsak történetükről, hanem azok hangját is meghallgathatjuk az adásban.
  A műsor második részében néhai adatközlőket, énekeseket, hangszereseket, illetve zenekarokat mutat be Ferenczi IStván,. majd más népek zenéjét hallgathatjuk a műsorban.
  A műsor utolsó részében ma élő adatközlőket, hangszereseket, énekeseket, és zenekarokat ismerhetünk meg, valamint olyan együtteseket, énekeseket, zenekarokat, akik ma művelik a népzenét és egy kicsit hozzá nyúltak, illetve beleraktak más műfalyokat, pl. jazz, és a könnyűzene.
 • 9:00: - Szabolccsal
  A Sztárportré egy több éve működő rádióműsor sorozat, ahol hétről-hétre közismert emberek nyilatkoznak, mindig egy-egy újabb, gyakran a személyükhöz igen közel álló témában. A Sztárportré optimista műsor, törekszik mindenről valódi képet festeni. Az adások szereplői olyan közismert emberek, akiket a legtöbb magyar ember a sajtóból jól ismer, és szívesen hallgat. Könnyű téma, nehéz kérdések, alapos válaszok.

  Bővebb információ: www.sztarportre.hu
 • 10:00: - Turcsányi Sipos Éva műsora
  Beszélgetés betegségekről és azok alternatív úton történő egyszerű meggyógyításáról, megelőzéséről ismert emberekkel.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 15:00: 4 ütem - autós magazin
 • 16:00: -
  • A hét prózája - Zsoldos Árpád - Irodalmi rádió műsora)
  • Take away - a BBC. Angol nyelvleckéje
  • QTC - Zentai Tibor rádióamatőr műsora (Szerkesztő: Rózsa Dezső)
  HA2MN - Tibi a Hobbyrádiónak

  Hívójelem HA2MN, nevem Zentai Tibor. A név nem hiszem, hogy sokat mondana bárkinek, ugyanis a hívójelem alapján ismernek világszerte. Amatőr rádiós vagyok, az első rádió-összeköttetésemet saját építésű rövidhullámú adóval már több mint 44 évvel ezelőtt "kínlódtam össze". Azóta a rádióhullámok segítségével bejártam a világ szinte minden szegletét, s ahova eddig nem jutottam, igyekszem eljutni.

  Első szakmám szerint erősáramú üzemmérnök vagyok, s hogy elektromos területet választottam szakmámnak, köszönhető a rádióamatőrködés iránti gyermekkori érdeklődésemnek. Később külkereskedelmi végzettséget is szereztem, s valahol ebben is ott van a rádiós hobbi hatása - ugyanis a nemzetközi rádióamatőr forgalomban az angol nyelv használata kényszerűség. Én pedig tanultam a nyelvet szorgalmasan.

  A Hajdú QTC a rádióamatőrök havi hangos híradója, amelyet a rádióamatőr hullámsávokban sugároznak. A QTC nemzetközi rádiótávírász rövidítés, jelentése "közlemények vannak"

  Rózsa Dezső, HG0EK a Hajdú QTC főszerkesztője a 2000-es évek közepén keresett meg, hogy legyek QTC készítőinek munkatársa önálló anyagokkal, sorozatokkal. Ez idő óta minden hónapban jelentkezem jegyzetekkel és sorozatokkal, amelyeket magam írok és a hangfelvételt, a hanganyag szerkesztését is - mintegy botcsinálta hangmérnökként - magam végzem. Dezső tőlem adás-kész hangfelvételt kap, természetesen e-mailben.

  A rádióamatőr hobbi hazánkban éppen nem a legfényesebb éveit éli ama tekintetben, hogy az engedélyes rádióamatőrök száma évről, évre csökken, mialatt Európában, Amerikában, Ázsiában és Óceániában az e hobbit művelők száma szépen emelkedik.

  A hobbi kezdete nehéz, hiszen sokat kell tanulni és kitartás kell ahhoz, hogy valaki sikeres rádióamatőr vizsgát tegyen és hívójelet szerezhessen, azaz rádióamatőr engedélyt kapjon.

  Érzékelve a hobbi hazai gondjait elhatároztam, hogy "emberi nyelven" írok egy mesét arról, hogy mi a rádióamatőr, mit csinál a rádióamatőr, s nagyjából mit kell megtanulnia ahhoz, hogy az éter hullámain létrehozhassa első rádió-összeköttetését a világgal. Azért gondoltam "emberi nyelvre", mert ha két rádióamatőr magyarul beszélget egymással, kódokkal, rövidítésekkel, szakszavakkal, hívójelekkel dobálózik, s nincs a hobbin kívülálló ember aki azt megértené.

  Ugyanis mi rádióamatőrök - többek között - a Titanic hivatásos rádióstisztjeinek civil és amatőr leszármazottai és örökösei vagyunk.

  Annyit még meg kell jegyezni, hogy a hangzóanyag minősége korlátozott, hiszen a rádióamatőrök a lehető legkisebb sávszélességre törekednek éterbeli munkájuk során. A hi-fi hangminőség nem ránk jellemző, ellenben a zajos viszonyok közötti legjobb érthetőség elérésére való törekvés igen.

  73 - vagyis magyarul minden jót kívánok a hallgatóknak!

  Tibi, HA2MN
 • 17:00: Live Hungary - a legnagyobb hazai előadók koncertjei
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: - Ferenczi István népzenei műsora
  A Népzenei kavalkád c. műsor nem egy konkrét nép zenéjével foglalkozik, hanem általában a népzenével és vonulataival. A műsor első felében népi hangszereket mutat be a műsorvezető, nemcsak történetükről, hanem azok hangját is meghallgathatjuk az adásban.
  A műsor második részében néhai adatközlőket, énekeseket, hangszereseket, illetve zenekarokat mutat be Ferenczi IStván,. majd más népek zenéjét hallgathatjuk a műsorban.
  A műsor utolsó részében ma élő adatközlőket, hangszereseket, énekeseket, és zenekarokat ismerhetünk meg, valamint olyan együtteseket, énekeseket, zenekarokat, akik ma művelik a népzenét és egy kicsit hozzá nyúltak, illetve beleraktak más műfalyokat, pl. jazz, és a könnyűzene.
 • 21:00: - Szabolccsal
  A Sztárportré egy több éve működő rádióműsor sorozat, ahol hétről-hétre közismert emberek nyilatkoznak, mindig egy-egy újabb, gyakran a személyükhöz igen közel álló témában. A Sztárportré optimista műsor, törekszik mindenről valódi képet festeni. Az adások szereplői olyan közismert emberek, akiket a legtöbb magyar ember a sajtóból jól ismer, és szívesen hallgat. Könnyű téma, nehéz kérdések, alapos válaszok.

  Bővebb információ: www.sztarportre.hu
 • 22:00: - Turcsányi Sipos Éva műsora
  Beszélgetés betegségekről és azok alternatív úton történő egyszerű meggyógyításáról, megelőzéséről ismert emberekkel.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. június 17. hétfő, Laura, Alida napja van.
Az év 25. hete és 169. napja.
Holnap Arnold, Levente napja lesz.

1647. A törvények sanctiója. Az országgyűlés 1646. augusztus 24-től kezdve 155 törvénycikket alkotott, melyeket a király június 17-én erősített meg. Ezek közé fölvétetett az 1645. linczi békekötés egész terjedelmében és ahhoz képest a protestánsok szabad vallásgyakorlatának biztosítására sok intézkedés történt.


1962. Az Elnöki Tanács 1962:13. számú törvényerejű rendelete a tankötelezettségről.


Szemere Miklós
/ 1802. jún.17. - 1881. aug.20./

Én nem lesem...

Én nem lesem a csillagok forgását,
Én nem fürkészem a világ folyását,
Avagy titkát az öreg föld gyomrának,
Mi gondja rá az élet víg fiának!

Egy örömöm van: a rózsa levele,
A tült pohár, a lány fejlő kebele;
Egy bánatom: a rózsa lehullása,
Üres pohár s a lányka hervadása.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


egy szorozva kettő = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com