Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Dolly Roll - Ábrándos szép napok
29
hallgató

A boldog élethez szükséges az önelfogadás

- 2018. május 1. 7:20 - 608 megtekintés

Bár fejlődési rend­ellenességgel született, de mégis teljes életet él Gábor. Eleinte az autók kötötték le a szabadidejét, később új hobbira talált, konditerembe jár – sok edzőtársának példát és motivációt adva. Szerinte az élet önmagában öröm, ezért élvezni kell minden pillanatát.

[img]http://cdn1.haon.hu/2018/04/rg1.jpg[/img] is not a valid Image.

Mindannyiunk számára természetes a felhőtlen mozgás öröme, sokszor észre sem vesszük, hogy olyan dolgokra vagyunk képesek, amelyekre mások talán soha nem lesznek. Számtalan olyan emberrel találkozhatunk, akik tolószékhez vannak kötve, olyan egyének is élnek köztünk, akik soha nem láthatják a lemenő nap csodálatos színpompáit.

Raszava Gábor egy mozgássérült fiatal srác, aki hátránya ellenére ugyanúgy törekszik élni, mint a vele egykorú egészséges férfiak. Fejlődési rendellenességgel született, körülbelül húsz műtéten esett át, de mindezek ellenére boldog embernek tartja magát, aki imádja az életet. – Nem szeretem, ha az emberek szánakozva néznek rám, megbámulnak az utcán, hiszen úgy gondolom, hogy nincs bennem semmi sajnálni való. Minden testrészem megvan, egyszerűen az átlagnál rövidebbek és gyengébbek a felső végtagjaim, ami magasan van, nehezen érem el, de bármit meg tudok csinálni. Nem ismerek lehetetlent, a kitűzött céljaimért megteszem a tőlem telhető legtöbbet. Mostanság megtanultam kezelni a helyzetemet, régen értek kisebb atrocitások, csúfoltak az iskolában, de mára teljes életem van – nyilatkozta a Hajdú Bihari Naplónak Gábor, aki a továbbiakban elárulja nekik, hogy melyek is az élet valódi értékei.

Vezetésnél megszűnik a világ

Laikusként azt gondolhatjuk, hogy a sérült embertársaink élete unalmas és egyhangú. De szerencsére ez csak egy tévhit. Gábor számtalan olyan hobbit űz, amit talán mi a legmerészebb álmainkban sem képzelnénk el. A fiatalember imádja az autókat, sőt már több éve uralma alá vett egy járgányt, amit szerelő bevonásával egy díjnyertes gépjárművé is átalakított. A szeretett verdája több változáson is átesett, igazi tuningolt autó lett belőle, amire természetesen a gazdája nagyon büszke is volt. Sajnos ezzel a szabadidős tevékenységgel fel kellett hagynia, mert sokaknak szemet szúrt az ültetett forma és a csillogó felni.

Vezetni a mai napig szeret, de az autóátalakításokról lemondott, új hobbit keresett magának, a sportban vezeti le a felgyülemlett energiáit.

– Mindenem az autó, valójában akkor is vezettem volna, ha nem lehet, teljesen más embernek érzem magam, amikor a volán mögött vagyok. Autós találkozókra nagyon szeretek járni, azt tapasztalom, hogy ott egyenrangúként kezelnek, tisztelnek engem, nem szánakozva néznek rám. Amikor vezetek, megszűnik körülöttem minden, nem bámul senki, maximum az autómban csodálkoznak, hiszen engem csak nyakig látnak.

„Nem szégyellem azt, hogy kicsit különbözik a külsőm a többiektől, de mégis szeretek néha csak egy átlagos fiatal srác lenni.”

Tizenévesen nehezen fogadtam el, hogy az utcán soha nem lehetek egyedül, a szempárok folyamatosan rám szegeződtek. Mára egyáltalán nem zavar, hogy furcsának találnak, ezt az is igazolja, hogy néhány hónapja elkezdtem edzőterembe járni. A sportot személyi edzővel végzem, akivel az orvosi papírjaim áttanulmányozása után belevágtunk az mozgásba. Már sokat fejlődtem, erősödtek a végtagjaim, könnyebben boldogulok a mindennapokban. Az edzőm szerint már a nehezebb, plusz súlyokkal is jól tudok dolgozni. Eleinte tartottam attól, hogy majd kinevetnek, megvetnek, de ez egyáltalán nem így történt. Többen is megjegyezték már, hogy példamutató a magatartásom, motiválom őket is az edzésben. Van munkám, irodai asszisztensként dolgozom, de találni akartam egy olyan elfoglaltságot, ami egyszerre leköt és valami pluszt is ad nekem. Úgy érzem, hogy rátaláltam arra, amit kerestem, ráadásul pozitívan csalódtam az emberekben, ami csak örömmel tölt el – fűzte hozzá Gabi.

Legfontosabb érték a család

A huszonhat éves srác soha nem titkolja el a betegségét. Jól érzi így magát, ha lehetne három kívánsága az életben, akkor sem változtatna már a külsöjén. Barátaival kölcsönösen segítik egymást, akik szintén a verdák szerelmesei. Autós találkozókra és egyéb rendezvényekre is együtt járnak. Manapság a legtöbb fiatalnak az a legfontosabb, hogy minél több kézzelfogható értéket tudhasson magáénak, azonban Gábornak ez esszében sincs.

– Ha lenne egy aranyhalam, aki azt mondaná nekem, hogy valóra váltja néhány kívánságom, akkor sem kérnék új életet. Számomra a legfontosabb érték a család, ezért a jövőben egy érzelmekkel teli párkapcsolatra vágyom, amiben igazán boldog lehetek, ahol önmagamért szeretnek. Egy stabil hátteret akarok biztosítani majd a családomnak, így egy saját lakásra mindenképpen szükségem lesz. Valójában másra nincs szükségem, de ha mégis lehetne még egy óhajom, akkor újra elmerülnék a tuning világában, hogy ismét alkothassak.

„Úgy érzem, hogy minden más megadatott nekem az életben, van két kezem, két lábam, tudok szeretni és törődni másokkal. Vannak barátaim, akaraterőm és céljaim, nincs szükségem másra” – hangsúlyozta a tuningolás művészet szerelmese.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


8 - = kettő

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 9:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
 • 11:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - a Hobby Rádió informatikai magazinja (a pénteki műsor ismétlése)

  Érdeklik önt az informatikai újdonságok? Szeretne naprakész információkat kapni a szoftverek akadálymentességéről? Szeretne képben lenni az IT világ fontosabb történéseivel? Ha ezekből legalább egyre igen a válasz, hallgassa a műsort minden pénteken 8-tól (ismétlésként este 20-tól) a Hobby rádióban!

  Rövid bemutatók, interjúk, érdekes beszélgetések. Az önfelett szórakoztatást a három házmester biztosítja: Bojtor Zoltán, Rauch Róbert és Szakács Máté.

  Gépház - Kopogjon be hozzzánk!

 • 16:00: US fever show - listavezető dalok Amerikából két órán keresztül
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: - a HELMA beszélgetős irodalmi műsora. Szerzők és könyveik bemutatása. - Műsorvezetők: Pregh Balázs és Dvariecki Bálint
  A HELMA kiadónál megjelenő szerzők és azok köteteinek bemutatása.

  Izgalmas és érdekes szerzőkkel és kötetekkel ismerkedhet meg a hallgatóság.

  Ha szereted a könyveket, szeretnél a szerzők életébe bekapcsolódni, akkor itt a helyed nálunk!

  Az adások 40-60 perces időtartamban mutatják be az aktuális vendégünket, írói munkásságát.

  A két műsorvezető Pregh Balázs és Dvariecki Bálint vár mindenkit szeretettel!

  Keresd hangoskönyveinket a www.helma.hu web-oldalon.
  A HELMA Facebook oldala
 • 21:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
 • 23:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 26. vasárnap, János, Pál napja van.
Ma van a(z) Drog ellenes nap, Közalkalmazottak napja.
Az év 25. hete és 177. napja.
Holnap László napja lesz.

1092. Külföldi krónikák nagy földrengésről emlékeznek. Az egyik szerint e napon nagy földrengés volt Magyarországon hol városok dőltek romba. A másik így ír: "Nagy földrengés pusztított, hegy omlott a Dunába, s a medrét megváltoztatta, más felé új hegy emelkedett, nagy tó keletkezett."


1848. A király alteregójává István főherceget nevezi és a lázadást kárhoztatja. V. Ferdinánd király betegeskedésének időtartamára István főherceg királyi helytartót bízta meg az országgyűlés megnyitásával, a törvények megerősítésével, és annak kijelentésével, hogy Ő a törvényekkel ellenkező lázításokat és háborgatásokat kárhoztatja.


Heltai Jenő: Nyári éjszaka

"...Emlékszem egy édes, nyári éjszakára
Ezüstösen tűzött le a hold sugára.
A legszebb asszonnyal sétálgattam együtt,
Akácfa virágát együtt tépegettük.
Fülébe susogtam balgán udvarolva,
Pedig ölelhettem, csókolhattam volna!
Meg sem is öleltem, meg sem is csókoltam,
Istenem, istenem, de húszéves voltam!"

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hat plusz egy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com