Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Sugarloaf - Szervusztok celebek
29
hallgató

MEOSZ tájékoztató az ügyintézések könnyítése érdekében tett további kormányzati intézkedésekről

- 2020. március 23. 16:16 - 370 megtekintés

A Kormány 2020. március 11-én az új koronavírus okozta járvány terjedésének megakadályozása érdekében Magyarország területére veszélyhelyzetet hirdetett ki. Ebben a különleges jogrendben a Kormány már több olyan intézkedést elrendelt, amellyel ideiglenesen szükségtelenné teszik vagy lényegesen megkönnyítik a hivatali ügyintézést. Az ügyintézést könnyítő intézkedések közül a közgyógyellátási igazolványok érvényessége és a kormányablakok működése kapcsán az alábbiakat fontos tudni.

Az igazolványok tovább érvényesek maradnak és a személyes átvétel is szünetel

Mint ahogyan a korábbi tájékoztatóinkban jeleztük, a Kormány meghosszabbította a magyar állampolgárok Magyarország területén hatályos, lejáró hivatalos okmányai érvényességét, ezért nem szükséges a kormányablakok, kormányhivatalok felkeresése, ha a közeljövőben járna le a személyi igazolvány vagy pl. a parkolási igazolvány. De nem érdemes elindulni a korábban igényelt igazolványok átvétele céljából sem, mert a kormányhivatalok (járási hivatalok) által kiállított hivatalos okmányokat kizárólag postai úton lehet kézbesíteni, tehát a kormányhivatali ügyfélszolgálatokon személyes átvételre akkor sincs már lehetőség, ha korábban arról értesítették, hogy az elkészült igazolvány (pl. közgyógy igazolvány) átvehető az ügyfélszolgálaton.

A közgyógy igazolványok a NEAK közleménye szerint az alábbi módon használhatók fel:

A 2020. március 1. után, a veszélyhelyzet ideje alatt lejáró közgyógyellátási igazolványok érvényessége a lejárat időpontját követő 90 nappal kerül meghosszabbításra. A lejáró igazolvány gyógyszerkeretét az utolsó negyedévre megállapított kerettel automatikusan megnövelik, így a patikában azonnal elérhető az új keret, a gyógyszerköltséget pedig nem számolják újra. A 2020. március 1. után, a veszélyhelyzet ideje alatt lejáró közgyógyellátási igazolvány a lejártát követő 3 hónapig gyógyászati segédeszköz kiváltására is használható marad.

Kormányablakba személyes ügyintézéshez előzetesen időpontot kell foglalni

Az okmányok meghosszabbítása vagy átvétele miatt tehát nem javasolt kormányablakba menni, de amennyiben más, halaszthatatlan okból mégis szükséges személyesen felkeresni a hivatalokat, felhívjuk figyelmüket, hogy a kormányablakokban kizárólag előzetes időpontfoglalást követően van csak személyes ügyfélfogadás. Az időpontfoglalás megkönnyítése érdekében – a gépjármű ügyek kivételével – már ügyfélkapus azonosítás nélkül is lehet előzetesen időpontot foglalni. Időpont foglalásra ezért telefon helyett elsődlegesen a https://idopontfoglalo.kh.gov.hu/kormanyablak-valasztas oldal javasolt.

Továbbá személyes ügyintézés helyett figyelmükbe ajánljuk az e-papir  (https://epapir.gov.hu/) on-line szolgáltatást, amellyel ügyfélkapus azonosítást követően számtalan hivatali ügy intézhető és irat, kötelező melléklet is beadható (pl. kormányhivatali ügyek, rokkantsági ellátás, nyugdíj, gyes).

Adóügyet a kormányablakokban átmenetileg nem lehet intézni, akinek halaszthatatlan, személyes jelenlétet igénylő adó ügye van, az adóhivatali ügyfélszolgálaton tudja azt személyesen intézni.

(Forrás: Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


* 2 = kettő

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 7. csütörtök, Apollónia napja van.
Az év 27. hete és 188. napja.
Holnap Ellák napja lesz.

1357. Ragusa aláveti magát a magyar koronának. Ragusa városa követei szerződésre lépnek N. Lajossal, mely szerint a város a magyar korona oltalma alatt áll, s ezért évenként 500 aranyat fizet; de a király magyar helyőrséget és ispánt nem fog adni a városnak.


1607. A király (a bécsi béke sérelmével, mert annak rendelkezése szerint nádort kellene választani) kinevezi Forgách Ferenc esztergomi érseket magyarországi királyi helytartóvá. (1608-ig viseli tisztségét.)


Radnóti Miklós: Július

Düh csikarja fenn a felhőt,
fintorog.
Nedves hajjal futkároznak
mezétlábas záporok.
Elfáradnak, földbe búnak,
este lett.
Tisztatestű hőség ül a
fényesarcú fák felett.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


négy plusz kettő = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com