Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


27
hallgató

MEOSZ tájékoztató az ügyintézések könnyítése érdekében tett további kormányzati intézkedésekről

- 2020. március 23. 16:16 - 603 megtekintés

A Kormány 2020. március 11-én az új koronavírus okozta járvány terjedésének megakadályozása érdekében Magyarország területére veszélyhelyzetet hirdetett ki. Ebben a különleges jogrendben a Kormány már több olyan intézkedést elrendelt, amellyel ideiglenesen szükségtelenné teszik vagy lényegesen megkönnyítik a hivatali ügyintézést. Az ügyintézést könnyítő intézkedések közül a közgyógyellátási igazolványok érvényessége és a kormányablakok működése kapcsán az alábbiakat fontos tudni.

Az igazolványok tovább érvényesek maradnak és a személyes átvétel is szünetel

Mint ahogyan a korábbi tájékoztatóinkban jeleztük, a Kormány meghosszabbította a magyar állampolgárok Magyarország területén hatályos, lejáró hivatalos okmányai érvényességét, ezért nem szükséges a kormányablakok, kormányhivatalok felkeresése, ha a közeljövőben járna le a személyi igazolvány vagy pl. a parkolási igazolvány. De nem érdemes elindulni a korábban igényelt igazolványok átvétele céljából sem, mert a kormányhivatalok (járási hivatalok) által kiállított hivatalos okmányokat kizárólag postai úton lehet kézbesíteni, tehát a kormányhivatali ügyfélszolgálatokon személyes átvételre akkor sincs már lehetőség, ha korábban arról értesítették, hogy az elkészült igazolvány (pl. közgyógy igazolvány) átvehető az ügyfélszolgálaton.

A közgyógy igazolványok a NEAK közleménye szerint az alábbi módon használhatók fel:

A 2020. március 1. után, a veszélyhelyzet ideje alatt lejáró közgyógyellátási igazolványok érvényessége a lejárat időpontját követő 90 nappal kerül meghosszabbításra. A lejáró igazolvány gyógyszerkeretét az utolsó negyedévre megállapított kerettel automatikusan megnövelik, így a patikában azonnal elérhető az új keret, a gyógyszerköltséget pedig nem számolják újra. A 2020. március 1. után, a veszélyhelyzet ideje alatt lejáró közgyógyellátási igazolvány a lejártát követő 3 hónapig gyógyászati segédeszköz kiváltására is használható marad.

Kormányablakba személyes ügyintézéshez előzetesen időpontot kell foglalni

Az okmányok meghosszabbítása vagy átvétele miatt tehát nem javasolt kormányablakba menni, de amennyiben más, halaszthatatlan okból mégis szükséges személyesen felkeresni a hivatalokat, felhívjuk figyelmüket, hogy a kormányablakokban kizárólag előzetes időpontfoglalást követően van csak személyes ügyfélfogadás. Az időpontfoglalás megkönnyítése érdekében – a gépjármű ügyek kivételével – már ügyfélkapus azonosítás nélkül is lehet előzetesen időpontot foglalni. Időpont foglalásra ezért telefon helyett elsődlegesen a https://idopontfoglalo.kh.gov.hu/kormanyablak-valasztas oldal javasolt.

Továbbá személyes ügyintézés helyett figyelmükbe ajánljuk az e-papir  (https://epapir.gov.hu/) on-line szolgáltatást, amellyel ügyfélkapus azonosítást követően számtalan hivatali ügy intézhető és irat, kötelező melléklet is beadható (pl. kormányhivatali ügyek, rokkantsági ellátás, nyugdíj, gyes).

Adóügyet a kormányablakokban átmenetileg nem lehet intézni, akinek halaszthatatlan, személyes jelenlétet igénylő adó ügye van, az adóhivatali ügyfélszolgálaton tudja azt személyesen intézni.

(Forrás: Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


kilenc + = 13

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. június 9. péntek, Félix napja van.
Az év 23. hete és 160. napja.
Holnap Margit, Gréta napja lesz.

1436. Zsigmond király pénzzavarai haláláig tartottak. Ez évben 4 községet zálogosított el, majd Sopront adóztatta meg, s e napon Késmárktól vett kölcsön.


1763. A selmecbányai bányászati akadémián felállították az ásványtani és vegytani tanszéket.


Pinczési Judit: Nyári dal

Egy kislány kék lepkét fogott.
Szebb volt, mint egy szálló madár.
Fénylő szárnyát szétnyitotta,
azt mondta, ő lepkekirály.

"Nem koronámat adom én,
a szabadságért kevés, tudom,
de ha röptömben felkiáltok,
a hangom megül az arcodon."

Lepke táncol a szélben,
a tó ezüst tükör.
Egy kislány játszik a réten,
s az arca tündököl.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


nyolc szorozva öt = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 317

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com